Бенгальська кішка — елітна порода з особливим характером
Категорія
Коти
Дата публікації

Бенгальська кішка — елітна порода з особливим характером

Бенгальська кішка — елітна порода з особливим характером
Джерело:  online.ua

Бенгальську кішку порівнюють з леопардом через зовнішній вигляд і темперамент. Вона також дуже розумна тварина - бенгалку можна як собаку навчити давати лапу. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про бенгальську кішку - характер і особливості догляду.

Порода бенгальських котів відноситься до групи орієнтальних кішок. У них дуже цікавий характер. Але бенгальців не рекомендується заводити людям, які цінують спокій і ведуть малоактивний спосіб життя, оскільки такі тварини рухливі і дуже люблять грати.

Звідки взялася бенгальська кішка?

Фото: pixabay.com

Бенгальська кішка родом з США. Витоки породи беруть свій початок в 1963 році, коли домашню кішку схрестили з дикою бенгальською кішкою.

У нинішньому вигляді порода походить з 1980-х років. У 1985 році вона була виведена Джином Міллом, а рік по тому зареєстрована Міжнародною асоціацією кішок (TICA). У той же час асоціація зажадала, щоб всі виставкові кішки були чистокровними бенгальцями - в групі предків до чотирьох поколінь назад не повинно бути представників будь-якої іншої породи. Метою цього було закріпити і захистити всі бажані якості цієї породи.

Як відрізнити справжнього бенгальського кошеня - опис породи

Фото: freepik.com

  • Бенгальські кішки середнього розміру.

  • Самки стають статевозрілими приблизно до 1 року, а самці - до 2 років.

  • Представники цієї породи мають зріст приблизно 35 см і вагу 4-7 кг.

  • У них дуже розвинена мускулатура, що робить їх дуже сильними і витривалими.

  • Голова у бенгальців невелика по відношенню до тулуба, до того ж має округлі форми і міцне підборіддя.

  • Звертають на себе увагу виступаючі подушечки вусів і високі вилиці.

  • Вуха середнього розміру, посаджені високо і широко біля основи. Здається, що кішка постійно прислухається.

  • Очі великі, овальні або злегка мигдалеподібні, широко розставлені, зеленого, жовтого, коричневого або золотисто-янтарного кольору.

У чистокровних бенгальських котів коротка шерсть. Хутро на дотик шовкове, щільно прилягає до тіла. Деякі люди помічають ефект «блиску» - враження, ніби кішки посипані золотим пилом.

Характерною рисою зовнішнього вигляду бенгальської кішки є крапчасте забарвлення, яке досягає свого остаточного вигляду після того, як тварині виповниться 6 місяців. Шубка може бути різного окрасу. Найбільш стандартними є наступні забарвлення:

  • вугілля - чорні плями і смуги на сіро-блакитному тлі;

  • леопард - чорно-коричневі відмітини на помаранчевому або пісочному тлі;

  • під мармур - на коричневому тлі плями темніше по краях, ніж у середині;

  • щавель - темно-коричневі плями на жовто-помаранчевому тлі.

Як поводяться бенгальські кішки?

 Фото: flickr.com

Бенгальські кішки дуже енергійні. Їм подобається людське суспільство, особливо діти, які хочуть грати. Бенгальці швидко прив'язуються до господаря і нової сім'ї. Добре себе почувають серед інших домашніх тварин. Вони беруть участь у всіх можливих іграх. Тому необхідно оснастити їх декількома іграшками.

Ці кішки відрізняються високим інтелектом, і для його подальшого розвитку стоїть у виховання включити інтерактивні ігри для кішок, які стимулюють когнітивні функції.

Бенгальські кішки люблять гуляти на вулиці. Буває, що навіть вимагають цього - дряпають двері і голосно нявкають. Ці кішки люблять воду - охоче стрибають в ванну або душ, добре плавають.

Ще вони люблять полювання і скелелазіння. Часто залишені на самоті надовго, вони можуть почати проявляти більшу недовіру і боязкість, а також риси диких предків.

Чим годувати бенгальську кішку?

Фото: unsplash.com

Бенгальські кішки з погано підібраним раціоном схильні до повноти. Тому з приводу їх дієти найкраще проконсультуватися з ветеринаром. У той же час слід пам'ятати, що через їх високу активність денні енергетичні витрати повинні бути трохи вище.

Щоб кішки залишалися в ідеальному стані, їжа повинна мати високий вміст білка, бажано 40%. Відмінно підійде їм харчування по системі БАРФ.

Як доглядати за бенгальською кішкою?

Бенгальські кішки хворіють рідко. Найбільш частими симптомами є недостатність піруваткінази, гіпертрофічна кардіоміопатія і прогресуюча атрофія сітківки.

Бенгальські кішки не потребують особливого догляду. Досить того, що їх будуть чистити раз на тиждень, хоча бенгальці майже не линяють. Звичайно, час від часу потрібно перевіряти вуха і при необхідності підстригати кігті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?