Чи можна спати з кішкою в ліжку — всі за і проти
Категорія
Коти
Дата публікації

Чи можна спати з кішкою в ліжку — всі за і проти

Чи можна спати з кішкою в ліжку — всі за і проти
Джерело:  online.ua

Шанувальники кішок не уявляють комфортного сну без своїх пухнастих улюбленців. Добре це чи погано? Думки експертів про те, чи варто господарю ділити ліжко з кішкою? діаметрально розходяться. Онлайн Гід розібрався, чи можна спати з кішкою в ліжку, які є плюси і мінуси спільного відпочинку з пухнастими вихованцями.

Чи можна кішці спати в ліжку?

Фото: unsplash.com

Сон з кішкою має безліч позитивних сторін:

  • він зміцнює зв'язок між вихованцем і господарем - муркотіння і близькість кішки також заспокоюють нервову систему людини. Недарма самотні люди, які ділять квартиру з кішкою, згідно з дослідженнями, понад розслаблені, ніж ті, у кого немає пухнастого товариша;

  • прихильники спільного сну з кішкою запевняють, що кішка може впливати на внутрішній світ людини. Коли кішка засинає на підстилці ввечері або стрибає в ліжко вранці, щоб привітати господаря (або нагадати йому, що миска порожня) муркотанням, це позитивно позначається на загальному самопочутті людини - адже муркотіння майже зцілює;

  • кішки допомагають нейтралізувати негативні почуття у людей;

  • існує теорія, згідно з якою кішки свідомо лягає в "погані" місця в будинку або на хворі місця людини. Це езотерична точка зору, згідно з якою кішка бере на себе «погану енергію» і нейтралізує її. Тому можна сказати, що кішка позитивно впливає на енергетичний клімат в квартирі та здоров’я людини в цілому;

  • багато кішок також проявляють інтерес до настрою господаря. Це впливає на самопочуття людини, яка відчуває підтримку пухнастика.

Однак тут слід зазначити: кішка не повинна компенсувати господареві будь-які недоліки. Сон з кішкою - це запорука благополуччя як людей, так і тварин. Вони обидва рівні в своїх потребах, тому важливо не змушувати кішку спати в ліжку, якщо їй цього не хочеться.

Чому небезпечно спати з кішкою в ліжку?

Фото: envato.com

Також є кілька аргументів проти того, щоб спати в ліжку з кішкою. Наприклад, сон з кішкою створює ідеальні умови для переміщення паразитів від кішок на людей. Якщо кішка регулярно проходить дегельмінтизацію та вакцинацію, рівень цього ризику значно знижується. Однак з кішкою, яка гуляє на вулиці, існує ризик занести в ліжко такі види паразитів, як блохи або кліщі.

У публікаціях в області стоматології періодично описуються випадки, в яких йдеться про те, що процеси руйнування зубів частіше виникають у власників кішок, які сплять зі своїми вихованцями разом. Однак цей досвід чітко не підтверджений.

Де повинен спати кіт?

Фото: unsplash.com

Якщо з самого початку спільного життя не дозволяти кішці спати в одному ліжку з господарем, як правило, вона приймає цю умову. Однак, якщо почати забороняти їй лягати в ліжко після деякого часу, вона може не захотіти підкорятися. Тому краще прийняти рішення перед тим, як взяти вихованця, і з самого початку почати його планомірно виховувати.

Якщо не хочете, щоб кіт спав з вами в одному ліжку, придбайте йому затишний будиночок, в якому тварина неодмінно буде відчувати себе безпечно і комфортно. Пам'ятайте, що місце, де стоїть будиночок, також надзвичайно важливо для благополуччя вихованця - там має бути сухо, тепло та затишно, як і в ліжку господаря.

Спроба відучити кішку спати в ліжку, безумовно, буде важкою для власника і кішки. Однак час, завзятість і терпіння допоможуть вирішити цю проблему.

Безпечний сон з котом - що важливо враховувати

  • У домашніх котів важливо регулярно проводити дегельмінтизацію, навіть якщо у вихованця немає бліх та інших зовнішніх паразитів. Котячі паразити небезпечні для людини.

  • Якщо кішці дозволено спати в ліжку з господарем, слід пам'ятати, що в такому випадку спальня вимагає набагато більшого догляду, ніж спальня без кішки. Адже за своєю природою тварини залишають після себе шерсть.

  • Якщо господар страждає алергією або астмою, краще не заводити домашніх тварин в спальні.

  • Кішкам також не варто дозволяти спати в дитячих ліжечках. На ліжечко можна встановити сітку, щоб кішка не вистрибувала до дитини під час сну. Протягом дня дитина може грати і обіймати кішку стільки, скільки хоче, але спати маляті краще без вихованця.

Як бачите, однозначної відповіді, чи можна спати з кішкою в ліжку - немає. Рішення приймати тільки вам. А ми бажаємо тільки комфорту вам і вашим пухнастиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?