Категорія
Тлумачення Снів
Дата публікації

Чому сняться еротичні сни і що вони означають

Джерело:  online.ua
Чому сняться еротичні сни і що вони означають

Дослідники сновидінь стверджують, що від 8% до 10% снів, які бачать чоловіки та жінки, мають еротичний характер.

Гід Онлайн розбирався, чому нам сняться еротичні сни та як їх правильно тлумачити.

Чому сняться еротичні сни?

 Фото: envato.com

На думку сучасних психологів, сни про секс свідчать про нереалізовані сексуальні бажання – людині сниться саме те, чого їй не вистачає у реальному житті. Однак потрібно звертати увагу на контекст та емоційне забарвлення сновидінь. Адже не всі еротичні сни залишають приємні спогади.

Так, наприклад, якщо сниться сексуальне насильство, це може бути пов'язане з травмою з минулого або страхами. Якщо уві сні ви відчуваєте ганьбу, можливо, вам соромно зізнатися у своїх сексуальних бажаннях не тільки партнеру, а й навіть собі. Незвичайна сексуальна пригода може свідчити про бажання ризикнути та спробувати щось нове.

Цікаво й те, що стверджував про сексуальні сни засновник психоаналізу Зигмунд Фрейд. Він вважав, що такі сновидіння – явний передвісник зради. Навіть у тому випадку, коли сняться любовні утіхи зі своїм партнером. На думку Фрейда, секс уві сні свідчить про те, що партнер набрид, тому людині хочеться різноманіття в інтимному житті.

Секс уві сні - тлумачення сновидінь 

Фото: envato.com

Секс з таємничим незнайомцем

Цей мотив еротичних снів вважається найпоширенішим. За словами експертів зі сновидінь, що цей сюжет насправді не має ніякого відношення до інтимного життя і не передвіщає нових знайомств.

Такі сни – це сигнал від підсвідомості, яка натякає, що варто використовувати в реальному житті ті риси, які традиційно вважаються притаманними чоловікам. Наприклад, рішучість, вміння відстоювати свою думку, тощо.

Секс з колишніми коханцями

Сни з колишнім партнером чи партнеркою зазвичай свідчать про те, що ви не змогли повністю позбавитися від думок про них, хоч і зробили все можливе, щоб забути. Якщо у вас вже є новий партнер, а попередній все ще сниться, скоріш за все, у вас є якісь труднощі з вистроюванням нових стосунків, або ж є якісь страхи чи невпевненість стосовно них. Можливо, новий партнер у чомусь поступається попередньому.

Інцест

Сни, в яких ви займаєтеся сексом з кимось із близьких родичів дуже тривожні, їх важко забути, і при цьому вони залишають неприємний осад на душі. Якщо вони не мають ніякого відношення до реальності, хвилюватися через такі сновидіння не варто.

В більшості випадків їх бачать підлітки, які скоро досягнуть статевої зрілості. Ймовірно, це підсвідоме бажання помиритися з близькою людиною чи пробачити їй якусь провину.

Гомосексуальний статевий акт

Секс з представником своєї статі зовсім не свідчить про те, що у вас є латентні гомосексуальні схильності. Зазвичай, за допомогою таких снів на підсвідомому рівні чоловік виражає бажання стати більш самовпевненим та мужнім. Також це може свідчити про низьку самооцінку. В деяких випадках такі сни застерігають, що між друзями виник серйозний конфлікт, який потрібно якомога скоріше вирішити.

Секс з начальником

Фото: envato.com

В даному випадку слід відштовхуватися від ствердження, що сни не стільки стосуються самих людей, скільки того, що ці люди собою представляють. Тому секс з керівником чи колегою, яка знаходиться на вищій посаді, може свідчити про те, що ви хочете бути більш самостійним, самостійно розпоряджатися своїм життям та менше йти на поступки людям зі свого оточення. Можливо, вам бракує самовпевненості, або ж вами хтось маніпулює.

Секс зі знаменитістю

Якщо уві сні ви вступаєте у сексуальні зв’язки зі знаменитим актором, співачкою чи іншою відомою медіаперсоною, це свідчить про ваше захоплення цією людиною, бажання бути ближче до неї. Такі сни – це підсвідомі бажання, втілити які у реальність немає ніякої можливості.

А ще вони можуть свідчити про бажання здобути загальну славу, отримати багатство, розкіш, визнання людей та зміцнити свій соціальний статус.

Оргія

Секс, в якому приймає участь декілька персонажів, може бути свідченням пригнічених бажань та потреб. Можливо, ви занадто консервативні та закомплексовані в інтимному плані, тому вам потрібно бути більш сміливим та дати волю фантазії. Іноді такі сни не мають ніякого відношення до інтиму, а говорять про те, що ви витрачаєте забагато сил на непотрібні речі. Вам слід зосередитися на якійсь одній справі та довести її до кінця.

Зрада

Якщо вам сниться, що ви зраджуєте своєму партнеру, цілком ймовірно, що ви насправді розглядаєте таку можливість. Або ж вам сподобався хтось з вашого оточення, але ви стараєтеся гнати геть думки про порочний сексуальний контакт.

Таким чином ваша підсвідомість реагує на докори сумління. У сні ви самі собі задаєте питання – чи варто йти на такий крок, які будуть наслідки та чи не пожалкуєте ви про скоєне.

Зґвалтування

Зґвалтування уві сні – ще одне досить розповсюджене сновидіння. Як правило, воно сигналізує про те, що вашому благополуччю або почуттю власної гідності загрожує якась неявна небезпека. Також насильні дії з боку незнайомої людини можуть бути ознакою того, що у реальному житті ви відчуваєте дискомфорт, але причину його виявити поки не вдалося. Зґвалтування уві сні також може бути наслідком дитячої психологічної травми.

Абсурд

Деякі еротичні сни здаються повною нісенітницею та навіть лякають. Наприклад, ви бачите себе у якомусь нереальному місці, займаєтеся сексом з незрозумілими істотами або ваше тіло спотворене (частіше за все декілька «зайвих» кінцівок чи геніталій). Насправді, такі дивні сновидіння допомагають вам краще зрозуміти власні сексуальні бажання. Також це може натякати на те, що вам соромно перед оточуючими через свої схильності.

Яскравий та незабутній оргазм

Фото: envato.com

Оргазм уві сні, від якого перехоплює подих, в більшості випадків сниться до того, що скоро ви дочекаєтеся якоїсь важливої події, яка викликає у вас хвилювання. Наприклад, невдовзі вам запропонують омріяне підвищення на роботі чи нову посаду, ви купите автомобіль чи переїдете у нову квартиру.

Але можливий і такий варіант, що у вас просто накопичилося сексуальне напруження і в реальному житті вам потрібна розрядка.

Секс з людиною, яка дратує

Іноді сняться сни, у якому ви вступаєте у сексуальний зв’язок з людиною, яка викликає у вас роздратування чи відразу. Це може бути колега, яка постійно чимось не вдоволена та сперечається з найменшого приводу, чи сусід який виглядає неохайно та може нагрубити при першій же можливості. Такі сни дають зрозуміти, що вам подобається якась риса характеру цієї людини, і ви підсвідомо хочете її перейняти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?