Де зустріти Новий рік 2022 в Україні: найцікавіші місця для зимового відпочинку
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Де зустріти Новий рік 2022 в Україні: найцікавіші місця для зимового відпочинку

Де зустріти Новий рік 2022 в Україні: найцікавіші місця для зимового відпочинку
Джерело:  online.ua

До Нового року залишилося зовсім небагато часу, тому якщо ви вирішили провести новорічні свята в одному з популярних серед туристів місць України, вам варто заздалегідь подбати про придбання квитків. Особливо це актуально у зв’язку з пандемічними обмеженнями, які ускладнюють міжобласні переміщення. Гід Онлайн склав добірку найцікавіших місць для зимового відпочинку в Україні, де можно зустріти Новий 2022 рік - круто відпочити можна й без дороговартісних закордонних курортів.

Де зустріти Новий рік 2022 в Україні?

Львів

Львів – це старовинне місто з чудовою архітектурою Австро-Угорського періоду. На новорічні свята у Львові проводяться різноманітні вистави та театралізовані дійства. На центральній площі міста біля Оперного театру щороку встановлюється щедро прикрашена ялинка, біля якої й проходить більшість святкових заходів. Опівночі 31 грудня також відбувається запуск яскравих феєрверків.

Також Львів славиться своїм Різдвяним ярмарком, який проходить з 10 грудня по 14 січня. У вас буде можливість скуштувати безліч традиційних західноукраїнських страв та солодощів – вареників, пончиків, пампушок, м’ясних рулетів. Запити все це можна буде глінтвейном або гарячим шоколадом. Також на ярмарку можна придбати оригінальні сувеніри та різноманітні витвори мистецтва.

Одеса

Не дивлячись на те, що більшість туристів приїздить в Одесу влітку, на зимові свята тут також багато цікавого. До того ж, ціни на житло зимовий період в Одесі значно знижуються. У центрі міста будуть ялинки, ілюмінація, фотозони, фудкорти та безліч інших розваг. Прийняти участь у масових гуляннях можна як з друзями, так і зі своєю родиною.

Зустріти рік Тигра можна буде на Дерибасівській вулиці, або ж на набережній. Разом з дітьми ви зможете відвідати резиденцію Санта Клауса. Це будиночок, який, зазвичай, встановлюється на Старосінній площі. Санта з радістю поспілкується з маленькими відвідувачами та порадує їх цікавими подарунками. Також ви можете сходити на новорічні мюзикли «Головна ялинка» та «Фортеця мрії» в Оперний театр.

Ужгород

Ще один чудовий варіант весело провести новорічні канікули – поїхати в Ужгород. В цьому стародавньому місті безліч історичних локацій, найпопулярнішими з яких є Замкова гора та Ужгородський замок. В місцевих кафе та ресторанах ви зможете скуштувати традиційні закарпатські ковбаски та інші смачні страви. Як і у Львові, в Ужгороді буде відкритий святковий ярмарок, де, окрім їжі, продаватимуться сувеніри.

В двох кілометрах від Ужгорода у селі Барвінок знаходиться комплекс «Золота Гора». Це дуже мальовниче місце, звідки відкривається чудова панорама на місто. Тут ви зможете відвідати термальні басейни, один з яких розташований на відкритому повітрі. Такі купання допоможуть вам оздоровитися, адже вода в басейнах насичена мінералами.

Диканька

Диканьку, безсумнівно, можна назвати найвідомішим українським селом. У свій час її «популяризував» у своєму однойменному оповіданні Микола Гоголь. Туристи матимуть можливість на власні очі побачити весь колорит української казки та стати учасником веселих святкових дійств.

Для відвідувачів Диканьки будуть проводитися різноманітні конкурси та ігри, святкові концерти, виступи місцевих артистів та театралізовані дійства з участю відомих гоголівських персонажів. Також гостей пригощатимуть традиційними українськими стравами, серед яких будуть ті самі вареники.

Буковель

Якщо ви прибічник активного відпочинку, ви можете провести зимові свята в Буковелі. Цей курорт вже декілька років є улюбленим місцем для лижників та сноубордистів не тільки з України, а й з багатьох інших країн. В Буковелі ви зможете насолодитися засніженими гірськими краєвидами, кристально чистим гірським повітрям та прогулянками серед зимового лісу.

Для туристів в Буковелі працюють різноманітні розважальні та оздоровчі комплекси, кафе та ресторани. В одному з цих закладів ви можете відсвяткувати Новий рік разом з друзями чи сім’єю. Також у вас буде можливість скупатися в цілющих термальних джерелах. Та бронювати готель слід заздалегідь, адже в цей період тут спостерігається значний наплив туристів.

Печера «Млинка»

В невеликому містечку Чортків, що знаходиться Тернопільській області, є одне незвичне місце, що славиться серед туристів – печера «Млинка». Традиційно напередодні Нового року у печеру спускаються любителі екстремального відпочинку, яким видається спеціальне екіпірування. Та щоб потрапити у «Млинку», ви маєте бути тверезі – це головна умова.

Всередині печери ви зможете прийняти участь в різноманітних конкурсах, випробуваннях та костюмованих дійствах за участю орків та інших казкових персонажів. Ближче до опівночі ігри завершуються і ви зможете послухати бій курантів всередині мальовничого гроту. Таке святкування Нового року вам точно запам’ятається надовго!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?