День бармена: історія професійного свята та оригінальні привітання
Категорія
Привітання
Дата публікації

День бармена: історія професійного свята та оригінальні привітання

День бармена: історія професійного свята та оригінальні привітання
Джерело:  online.ua

Про майстерність барменів вирують легенди. Це справжні майстри своєї справи, які з простих інгредієнтів виготовляють шедеври - смачні коктейлі та напої у закладах для відпочинку. 6 лютого в Україні та світі коктейльні майстри святкують професійне свято. Гід Онлайн підготував оригінальні привітання з Днем бармена, картинки та побажання своїми словами, а також розповідає про історію цього свята та традиції його святкування.

Коли День бармена в 2022 році?

Фото: envato.com

6 лютого — Міжнародний день бармена. Відзначають це свято в Україні та світі. Це свято створене для того, щоб наголосити на важливості професії бармена.

Така професія вважається дуже цікавою, але водночас і складною. Бармени мають розбиратися у безлічі напоїв та розуміти, як правильно готувати коктейлі. Часто бармени зазначають, що професія стала для них образом життя. Також ці професіонали мають бути комунікабельними та навіть трохи розбиратися у психології.

Цікавий факт! Існує справжній кодекс барменів, який у своїй книзі прописав Джері Томас, який сам багато років пропрацював за барною стійкою. Його поради допомагають початківцям та вже досвідченим профі будувати свою кар’єру.

Чому День бармена 6 лютого?

 Фото: unsplash.com

Вперше День бармена в Україні відсвяткували у 2008 році у рок-клубі «Докер Паб», що знаходиться у Києві. Підтримали таку ініціативу і Міжнародний центр барменів Planet Z. З того дня ресторатори, власники закладів долучаються до святкування професійного свята.

Дата свята також не проста. Саме 6 лютого святкують День католицького святого Аманда. Це єпископ, який присвятив своє життя посвяті людей в християнство. Свою діяльність він вів переважно на виноробнях. Таким чином Святий Аманд вважався покровителем виноробів та пивоварів, а у наслідок і барменів.

Як святкують День бармена?

День бармена в Україні не має статусу державного свята, тому й конкретних правил святкування не має. Зазвичай його святкують клуби, бари, ресторани, кафе. Програма святкування визначається кожним закладом окремо. Зазвичай створюють захопливі шоу, дегустації, розіграші та інтерактив між барменом і відвідувачами.

Також у цей день влаштовують змагання та професійні конкурси, де оцінюють майстерність учасників. Також проводять лекції від барменів, де відкриваються рецепти приготування відомих коктейлів.

День бармена святкують і в інших країнах. Наприклад, в Америці існує свято Bartender Appreciation Day, який святкують у грудні. А в Європі таке свято не дуже поширене.

Привітання з Днем бармена - вірші, картинки, смс, побажання своїми словами

 Привітання з Днем бармена - картинка

Вітаю з Днем бармена! Бажаю, щоб здоров’я було міцнішим, ніж кращий ром у колекції, життя було яскравішим за апероль, а присмак удачі був солодшим за лікер.

***

День бармена — не просто свято
Це можливість нам сказати
Дякую! Усім барменам
Ми вашої справи фанати.

***

З Днем бармена! Бажаю, щоб кожен клієнт дарував лише позитивні емоції і лишав гарні чайові. Успіхів в барменській творчості та особистому житті.

***

Ти легко змішуєш коктейлі,
Дивуєш хлопців й милих дам,
Маєш дивовижний талант бармена
Даруєш радість усім нам!

Бажаєм більше чайових
Щоб гаманець був трохи товщий
Радості, щастя та веселих робіт
Тобі, бармене наш кращий!

***

Наші дорогі бармени! Вітаємо вас з професійним святом! Бажаємо витримки, позитиву, творчого підходу та гарного настрою. Хай ваша професійна майстерність удосконалюється з кожним днем. Мудрості, позитиву та смачних коктейлів.

***

Вітаю з днем бармена, друже!
Від серця хочу побажати
Щоб праця твоя радувала дуже
Дарувала позитив та гарний настрій.

Хай щедрими будуть клієнти,
Більше дарують яскравих моментів,
А твої коктейлі — справжні діаманти
Засяють славою на весь світ.

З Днем бармена - картинка

З Днем бармена щиро вітаю! Хай це професійне свято стане стимулом для розвитку і удосконалення майстерності. Бажаю, щоб вдача завжди була твоїм супутником, клієнти були щедрими, а коктейлі виходили унікальними та дуже смачними.

***

Бармен робить нам коктейлі
Наливає віскі, пиво
Робить нас, людей, щасливими
Кожен день працює стійко.

Ми його вітаємо зі святом
І кажемо «Дякую» всі разом!
Бо немає краще друга
Ніж профі бармен з тихим джазом.

***

Вітаю з нашим професійним днем, колего! Бажаю нам багато терпіння, позитиву, витримки та легкої роботи. Хай кожен фірмовий коктейль стане відомим на увесь світ. Зі святом!

***

Хочу побажати всім барменам
Не втрачати позитиву!
Щоб віскі, кола та текіла,
Додавали справжню силу.

Більше клієнтів добрих та щедрих
Щоб завжди гарний настрій був.
І начальників простих та мудрих,
Щоб всіх висот ти досягнув!

 Картинки з Днем бармена

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?