День фрілансера в Україні: історія свята та найкращі привітання
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

День фрілансера в Україні: історія свята та найкращі привітання

День фрілансера в Україні: історія свята та найкращі привітання
Джерело:  online.ua

В Україні вирішили встановити професійне свято для фрілансерів - в 2021 року його вперше святкуватимуть 4 листопада. Запровадили свято на тлі того, що даний напрям роботи набирає все більшу популярність в світі та в Україні. Особливо актуальним фріланс став у часи пандемії коронавіруса, коли багато працівників були змушені перейти на дистанційну роботу. Гід Онлайн розповідає про історію свята, а також пропонує щирі привітання з Днем фрілансера у віршах, картинках та прозі.

Згідно з дослідженнями майже половина населення Великої Британії та США займаються фрілансом. Віддалено працюють близько 15 мільйонів індусів, що ставить Індію на друге місце в світі за кількістю фрілансерів серед населення. Фріланс стає дедалі популярнішим, тому зростають і вимоги від роботодавців – спеціалісти мають бути само дисциплінованими, добре розбиратися в своїй сфері та вчасно виконувати поставлені задачі.

Коли відзначають День фрілансера в Україні?

Фото: unsplash.com

В Україні вирішили святкувати День фрілансера 4 листопада. Ця дата у якості дня для професійного свята українських фрілансерів пов’язана зі створенням повноцінного ринку фрілансу. Саме у цей день у 2005 році в Україні почала свою роботу перша платформа для фрілансерів. Вона називається Freelancehunt. Сервіс запровадив правила віддаленої роботи та визначив основні права та обов’язки кожної зі сторін – роботодавця та виконавця.

Основний постулат Дня фрілансера – допомогти об'єднатися людям, що працюють «на дому», дати їм можливість обмінюватися досвідом та корисними знаннями, знаходити нові способи заробітку та нових ділових партнерів.

День фрілансера – свято відносно нове. Щодо самого поняття «фріланс» (від англ. freelance – вільний працівник), то вважається що воно було введене Джеком Ніллесом, який розробив концепцію віддаленої роботи. Ще у 1972 році він запропонував забезпечити телефонний зв'язок між робітниками підприємств та керівниками, що знаходилися в офісі. Така взаємодія мала позитивно відобразитися на швидкості та ефективності виконання робочих завдань.

Сьогодні ж роль телефонного зв’язку виконує глобальна мережа Інтернет, за допомогою якої працівники можуть самостійно шукати замовників, працювати над різними проектами та отримувати за це заробітну плату. На відміну від західних країн, на території СНД це явище поки що не стало таким масовим, проте кількість фрілансерів щодня зростає.

Як стати фрілансером та почати заробляти віддалено?

Фото: unsplash.com

Якщо ви вирішили працювати на фрілансі, перші кілька місяців потрібно буде витратити на створення портфоліо, пошук замовників та напрацювання навичок, тому нормально заробляти «зі старту» навряд чи вийде. Окрім того, даний напрямок несе чимало ризиків – відсутність замовлень, невдоволення з боку замовників та неоплачувані перерви через хвороби. Тому, краще за все, створити «фінансову подушку» з запасом на кілька місяців.

Щоб стати фрілансером, потрібно скласти розпорядок дня, адже відсутність контролю з боку роботодавця може призвести до порушень строків виконання задача – дедлайнів. Також є ризики зіпсувати свою репутацію, яка відіграє дуже важливу роль для віддаленого працівника. Тому слід зайнятися самоорганізацією та навчитися грамотно розпоряджатися власним часом.

Наступний пункт – важливо навчитися вести переговори та вигідно продавати власні послуги. Якщо ви не зможете довести свою цінність для ринку фрілансу, скоріш за все, ви залишитеся на початковому рівні та будете виконувати саму примітивну роботу, на зразок заповнення рекламних текстів для товарів в інтернет-магазині. Також велика вірогідність, що вам запропонують невигідні умови співробітництва.

З часом ви отримаєте необхідний досвід та навчитеся грамотно просувати свої послуги. Для створення бездоганної репутації потрібно якісно та вчасно виконувати поставлені завдання, дотримуватися дедлайнів, бути ініціативним та креативним. Поступово ви напрацюєте свою клієнтську базу. Для залучення клієнтів можна завести блог у соціальних мережах, у якому ви будете розповідати про свою роботу, зможете поділитися кейсами та отримувати відгуки від клієнтів.

Плюси та мінуси фрілансу

Як і будь-яка робота, фріланс має своє переваги й недоліки. Багато чого залежить від напряму діяльності, обраного фрілансером, конкретного замовника, графіку, за яким він працює та інших факторів.

Плюси фрілансу:

  • можливість працювати віддалено в будь-якої точки світу – для цього потрібно мати лише комп'ютер та підключення до глобальної мережі інтернет;

  • можливість шукати замовників з різних країн – якщо ви добре володієте англійською чи іншими мовами, ви можете брати вигідні замовлення від закордонних працедавців;

  • самостійне планування робочого графіку – такий варіант особливо привабливий для «сов», які найбільше працездатні після обіду;

  • цікаві проєкти – замість однотонної офісної рутини, людина може братися за різні проекти з будь-якою тематикою.

Мінуси фрілансу:

  • значна конкуренція – ви повинні мати хороше портфоліо та постійно покращувати свої навички, аби залишатися конкурентоспроможним та брати вигідні замовлення;розмір заробітку напряму залежить від того, скільки роботи ви берете – ви отримуєте гроші не за години проведені в офісі, а за реальне виконання поставлених завдань;не оплачуються відпустки та лікарняні – ніхто не застрахований від проблем зі здоров’ям, також періодично потрібен час для вирішення інших проблем, тому потрібно вміти домовлятися з роботодавцями.Окрім вищевказаних недоліків, немає гарантії, що ви не натрапите на нечесного замовника, якій може не розплатитися за виконану роботу. Так само ніхто не гарантує замовнику, що ви чесно виконаєте поставлені задачі зі свого боку.

Привітання з Днем фрілансера 

 Картинки-привітання з Днем фрілансера

Вітаємо наших фрілансерів з їх професійним святом! Ви вирішили бути вільними та працювати за власними правилами. Це гідно поваги. Тож ми бажаємо вам стабільного заробітку, щоб завжди було вдосталь цікавих проектів, а роботодавці вчасно оплачували вам ваші труди.

***
Фрілансери, увага!
Ви пам'ятаєте про те:
Четверте листопада
Стало вашим днем.

Бажаю вам вагомого
І яскравого портфоліо.
Замовника гідного
Щедрого й не примхливого.

Нехай думки жваво скачуть,
Збираючись докупи.
Фрілансери, удачі
Дайте creation світу!

***

Фрілансери, зі святом вас! Нехай у вас завжди справно працює Інтернет, потрібна інформація знаходиться за секунди, а нові клієнти з’являються кожного дня! Попереду у вас ще більше успіхів та нових досягнень, тож будьте завжди в тонусі.

Привітання з Днем фрілансера - картинка

Нове свято в нас з'явилось
Стильне, модне, молоде,
День фрілансера сьогодні
Відзначаємо з тобой.

Нехай робота буде на радість,
Приносить великий дохід,
А успіху вашого градус
Невпинно зростає день за днем!

***
Вітаємо з професійним святом усіх фрілансерів! Бажаємо старанності у виконанні важливих проєктів, креативності та завжди ясного розуму!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?