Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Міжнародний день стоматолога: цікаві факти та оригінальні привітання зі святом

Джерело:  online.ua
Міжнародний день стоматолога

9 лютого 2024 року лікарі стоматологи в усьому світі відзначають професійне свято - Міжнародний день стоматолога. Це свято всіх майстрів зубної справи - від ортодонта до хірурга. Тож Гід Онлайн зібрав цікаві факти про це свято та підготував оригінальні привітання з Днем стоматолога - вірші, картинки, побажання своїми словами та короткі смс.

Коли День стоматолога у 2024 році?

з днем стоматолога фото
Фото: envato.com

В Україні День стоматолога святкують 9 лютого щорічно. У 2024 році цей день припадає на п’ятницю.

Міжнародний день стоматолога — професійне свято лікарів, що займаються лікуванням ротової порожнини. До них відносять не лише дантистів, а і їх асистентів, помічників, студентів медичних ВНЗ та викладачів. Метою свята є підкреслити важливість професії та подякувати спеціалістам за їх тяжку працю. А також – нагадати звичайним людям про важливість профілактичних оглядів. Бо, як добре відомо, з будь-якими проблемами тим простіше боротися, чим раніше їх було виявлено.

Чому День стоматолога 9 лютого?

Дата святкування Дня стоматолога вибрана не випадково. Пов’язана вона зі святою Аполлонією Александрійською. Вважається, що вона прийняла мученицьку смерть. Для того, щоб жінка зреклася християнства, їй виривали зуби, а потім спалили на багатті.

Сталося це 9 лютого. Саме Апполонію Александрійську за її подвиги було обрано покровителькою зубного болю. Вважається, що свята допомагає всім, у кого болять зуби. В народі існує одне повір’я: щоб вгамувати зубний біль, достатньо лише згадати ім’я святої.

Однак окрім 9 лютого Міжнародний день стоматолога визначається ще й 6 травня. Так, це два свята з однаковою назвою, майже однаковою метою та традиціями, тільки пов’язані з різними історичними подіями. До речі, це також символічно, бо вважається, що про стоматологів потрібно згадувати як раз 2 рази на рік, відвідуючи їх в рамках профілактичних візитів.

Як святкують День стоматолога в Україні?

В Україні День стоматолога стали святкувати не так давно - з 1993 року. У свята немає офіційного статусу і конкретних правил святкування не визначено.

У День стоматолога деякі клініки, щоб наголосити на важливості регулярних оглядів, влаштовують безкоштовні огляди для всіх бажаючих. Це допомагає людям дізнатися про проблеми ротової порожнини та визначити правильні шляхи лікування. Багато практикуючих стоматологів та викладачів проводять безкоштовні лекції та практичні заняття для своїх колег та студентів, щоб поділитися досвідом.

Але для звичайних людей це слушна нагода трохи більше дізнатися про те, як саме працюють сучасні стоматологи. Це важливо, оскільки в старшого покоління до сих пір в пам’яті живі жахи «совкової стоматології», з її лікуванням без анестезії, пломбами, що вилітають через день, та сервісом рівня «добре, що хоч не побили додатково». Тепер все на декілька порядків краще, спокійніше та безпечніше. І дорожче. Набагато дорожче. Але ж краще заплатити пару тисяч зараз, щоб позбутися карієсу, ніж від 10 тисяч за встановлення нового зуба, якого цей карієс знищить, якщо ви з ним нічого не будете робити.

9 лютого, в День стоматолога, потрібно щиро привітати всіх, хто причетний до цього свята. Варто сказати слова подяки за таку важку роботу та побажати майбутніх кар’єрних звершень. Можна зробити це особисто чи надіслати листівку.

Привітання з Днем стоматолога - вірші

 Картинки з Днем стоматолога

Стоматолог — кращий лікар
Карієсу він не боїться
Легко шліфує і пломбує
Зуби нам на радість.

Ми його вітаємо
З професійним святом
Вдячних клієнтів бажаємо
Та швидкого кар‘єрного росту!

***
Король зубов и бог коронок,
Конечно, доктор — стоматолог!
Людских улыбок повелитель
И зубной боли укротитель!

Пусть будет легкою рука,
Что ставит пломбы на века,
Пусть кариес тебя боится,
С международным днем дантиста!

***

Ви — наші рятувальники
Від зубного болю.
Ой як ми вам вдячні
Тепер з карієсом будемо обачні.

Вас, стоматологи, вітаємо
І від щирого серця бажаємо
Більше радісних моментів
І спокійних пацієнтів!

Міжнародний день стоматолога - картинки

Зі святом професійним
Стоматологів ми вітаємо!
І від усього серця
Щиро їм бажаємо

Більше витримки, терпіння
Удачі та везіння.
Хай пацієнти за допомогу дякують
Та гроші у кишені подзенькують.

***

Стоматолог — всё для нас!
Много зубиков он спас.
Пусть всегда ваша работа
Будет радостью для вас.

Креативных вам идей,
Солнечных, успешных дней,
Чтобы ваши пациенты
Улыбались до ушей!

***

З міжнародним днем дантиста
Світ увесь вітає щиро
Бо звання це дуже горде
Поважаємо ми сильно!

Хочемо всім стоматологам побажати
Гарних пацієнтів і хорошої зарплати
Натхнення, сили та наснаги
Ви — справжні трудяги!

З Днем стоматолога - побажання своїми словами

 Привітання з Днем стоматолога - картинки

Вітаю з Днем стоматолога! Бажаю, щоб всі пацієнти мали широку та білосніжну посмішку та будуть щиро вдячні тобі. Хай ваша професійна діяльність буде сповнена позитиву та нових досягнень. Гарного настрою, любові до роботи та менше професійного вигоряння.

***

Сьогодні ми святкуємо професійне свято справжніх супергероїв. Їх бояться карієс та пародонтоз. Щиро вітаємо наших героїв та бажаємо не полишати боротьбу зі страшними злодіями та вправно орудувати професійними інструментами. Хай ваша робота приносить справжнє задоволення, а пацієнти дарують гарний настрій.

***

Наші дорогі творці гарних посмішок, щиро вітаємо вас професійним святом! Ми бажаємо вам міцного здоров’я, нових досягнень та звершення всіх мрій. Хай ваші пацієнти мають найкращі усмішки та довіряють своє здоров’я вам.

***

Вітаємо з професійним святом шановних стоматологів та дантистів. Хай життя та професійна діяльність завжди будуть сповнені позитиву та гармонії. Ми вдячні вам за вашу складну роботу та гарні посмішки, які ви даруєте світу. Зі святом!

***

Хай у цей день для вас засяють найяскравіші усмішки ваших пацієнтів. А їх вдячність та довіра дарують мотивацію на майбутню роботу. Бажаємо здоров’я, щастя та достатку в домі. З щирого серця вітаємо з Міжнародним днем стоматолога!

СМС-привітання з Днем стоматолога

 З Днем стоматолога 2024 - картинка

З професійним святом
Щиро вітаю, дантисте!
І хай як вогню боїться
Страшний карієс тебе!

***

З днем стоматолога вітаю
Бажаю натхнення і більше сил
Щоб карієс швидко побороти
Та врятувати цілий світ.

***

Низький уклін вам, лікарі
За наші зуби здорові
З професійним святом
Ми вітаємо вас щиро!

***

Стоматологів сьогодні
Вітаємо з важливим днем,
У подяку за гарну посмішку,
Щирі привітання ми несем!

***

Сьогодні свято своє справляють
Всі стоматологи Землі.
І я їм гордо побажаю
Любити всі зуби, як свої!

Висновок

А взагалі, Міжнародний день стоматолога – ще й привід згадати про те, що за своїми зубами обов’язково потрібно слідкувати. І хоча б раз на рік проходити повне обстеження ротової порожнини, яке, до речі, являється безкоштовним навіть в деяких приватних поліклініках. Оскільки навіть там підтримують державні оздоровчі програми, що стосуються саме профілактичних оглядів. Тож не обмежуйтеся лише привітаннями з днем стоматолога знайомих лікарів – запишіться на огляд!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?