Для чого потрібна міцелярна вода та як нею користуватися
Категорія
Краса
Дата публікації

Для чого потрібна міцелярна вода та як нею користуватися

Для чого потрібна міцелярна вода та як нею користуватися
Джерело:  online.ua

Міцелярна вода - це справжній хіт б’юті-індустрії, який вже кілька років є одним з найпопулярніших косметичних засобів. Що це за засіб та чи дійсно він такий чудовий, як стверджують маркетологи? Гід Онлайн розповідає, який має бути склад у міцелярної води та як нею правильно користуватися, щоб не нашкодити шкірі.

Що таке міцелярна вода?

Фото: envato.com

Міцелярна вода — це рідкий косметичний засіб. Вона призначена для очищення макіяжу та забруднень зі шкіри за допомогою спеціальних частинок - міцел.

Міцелярна вода не забезпечує комплексний догляд за шкірою - це ли один з етапів очищення. Її головна задача — делікатно та швидко зняти забруднення зі шкіри та підготувати її до наступного етапу очищення.

Із чого складається міцелярна вода?

Головні складники міцелярної води — це міцели. Вони являють собою поєднання, які після контакту з водою перетворюються в поверхнево-активні речовини. Саме міцели допомагають швидко прибрати макіяж та забруднення з обличчя. Також до складу засобу можуть входити рослинні та фруктові екстракти, мінерали, гліцерин, гідролати, вітаміни і вода. Так виглядає натуральний склад міцелярної води.

Зауважте, міцелярна вода не має містити агресивні ПАВ, синтетичні консерванти, hexylene glycol, Cetrimonium Bromide, Disodium EDTA - ці складники будуть лише подразнювати шкіру.

Як правильно користуватися міцелярною водою?

Фото: envato.com

Користуватися міцелярною водою дуже просто: змочіть ватний диск, прикладіть його до повік та потримайте секунд 10-15. Не тріть очі, а тримайте диск на одному місці. Аналогічні дії повторіть й на іншому оці. Якщо поміж вій залишилися сліди туші, можна змочити у міцелярній воді ватну паличку та обережно прибрати їх.

Далі видаляємо макіяж з обличчя. Очищення поводьте обережно, з невеликим натиском по масажним лініям. У кінці змийте залишки міцелярної води невеликою кількістю води. Потім продовжуйте очищення шкіри улюбленими засобами.

Чим шкідлива міцелярна вода?

Нашкодити шкірі міцелярна вода може лише при неправильному використанні. Через велику кількість реклами та маркетингових гачків, ми вважаємо, що міцелярну воду зовсім непотрібно змивати водою. Адже розрекламували цей засіб саме як той, що можна швидко використати та не змивати.

Насправді ж міцелярна вода — це засіб для очищення, а не для догляду. Тому потрібної добре змивати та потім зволожувати шкіру. Якщо цього не зробити, то на шкірі залишаться агресивні ПАВ, які будуть подразнювати її, стягувати та сушити. Також додаткові компоненти при довгому перебуванні на шкірі можуть викликати алергічну реакцію.

З особливою обережністю використовувати міцелярну воду потрібно людям з акне. Якщо постійно користуватися та не змивати міцелярну воду зі шкіри, вона може провокувати нові запальні процеси. Тому беремо за правило: змивати міцелярну воду кожен раз після використання.

Що можна використати замість міцелярної води?

Фото: envato.com

Щоб зняти макіяж, замість міцелярної води можна використати гідрофільну олію, молочко для зняття макіяжу або спеціальні вологі серветки. Також підійдуть будь-які інші засоби для зняття макіяжу: мус, крем, двофазний засіб. Але кожен з них потребує змивання, як і міцелярна вода.

Коли ж під рукою немає жодних спеціальних засобів, можна використати звичні продукти. Наприклад, водостійкий макіяж легко змити косметичним маслом авокадо чи кокосовим. А звичайний мейк легко змивається за допомогою молока. Нанесіть трохи на ватний диск і очистіть шкіру.

Отже, міцелярна вода — це дійсно магічна паличка в очищенні шкіри. Користуйтеся нею обережно, протирайте шкіру делікатно, без зайвого тиснення. І головне — не лишайте засіб на шкірі, а завжди змивайте водою!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?