Джерело вітамінів: незвичайний весняний салат на святковий стіл
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Джерело вітамінів: незвичайний весняний салат на святковий стіл

Джерело вітамінів: незвичайний весняний салат на святковий стіл
Джерело:  online.ua

У доброї господині в скарбничці має бути безліч рецептів, здатних виручити в скрутну хвилину, з їх числа - спосіб, як швидко приготувати оригінальний весняний салат. Коли гості вже на порозі, а в холодильнику - тільки овочі і свіжа зелень, цей варіант блюда буде дуже доречним. У список інгредієнтів для приготування весняного салату входить нут - турецький горох.

Нут активно використовують у східній кухні для створення хумусу (холодна закуска / соус) і фалафелю (кульки у фритюрі). Він є відмінною заміною м'ясу, так як містить багато білка, і чудово поєднується з гарбузом - особливо таке «гастрономічне сусідство» сподобається прихильникам здорового способу життя, які невпинно стежать за своїм харчуванням.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • нут консервований - 135 г .;

  • салат корн (маш-салат, рапунцель) - 170 г .;

  • цибуля червона - 1/3 шт .;

  • помідори черрі - 100 г .;

  • гарбуз - 170 г .;

  • часник - 1,5 зубчика;

  • розмарин сушений - 2/3 щіпки;

  • оливкова олія нерафінована (Extra Virgin) - 2 ст.л .;

  • бальзамічний оцет 1,5 ст.л .;

  • сіль за смаком.

Фото: kniga-rezeptov.blogspot.com

Покроковий рецепт весняного салату для святкового столу:

  1. Помити і очистити гарбуз, нарізати на шматочки невеликого розміру. Помістити їх в ємність для запікання, додати часник (можна неочищений), оливкову олію і сушений розмарин. Запікати до готовності (близько 20-25 хвилин) при температурі 180 ° C.

  2. Поки готується гарбуз, почистити червону цибулю і нарізати її акуратними півкільцями. Підготувати помідори черрі - помити, порізати навпіл. Салат корн (він же - маш-салат) добре промити і обсушити.

  3. Змішати всі інгредієнти - запечений з часником гарбуз, салат, черрі і цибулю. Додати до них консервований нут. Приправити салат бальзамічним оцтом, сіллю і злегка збризнути оливковою олією. Ретельно перемішати.

  4. Подавати весняний салат до святкового столу рекомендується відразу ж після приготування.

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?