Джерело вітамінів: незвичайний весняний салат на святковий стіл
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Джерело вітамінів: незвичайний весняний салат на святковий стіл

Джерело вітамінів: незвичайний весняний салат на святковий стіл
Джерело:  online.ua

У доброї господині в скарбничці має бути безліч рецептів, здатних виручити в скрутну хвилину, з їх числа - спосіб, як швидко приготувати оригінальний весняний салат. Коли гості вже на порозі, а в холодильнику - тільки овочі і свіжа зелень, цей варіант блюда буде дуже доречним. У список інгредієнтів для приготування весняного салату входить нут - турецький горох.

Нут активно використовують у східній кухні для створення хумусу (холодна закуска / соус) і фалафелю (кульки у фритюрі). Він є відмінною заміною м'ясу, так як містить багато білка, і чудово поєднується з гарбузом - особливо таке «гастрономічне сусідство» сподобається прихильникам здорового способу життя, які невпинно стежать за своїм харчуванням.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • нут консервований - 135 г .;

  • салат корн (маш-салат, рапунцель) - 170 г .;

  • цибуля червона - 1/3 шт .;

  • помідори черрі - 100 г .;

  • гарбуз - 170 г .;

  • часник - 1,5 зубчика;

  • розмарин сушений - 2/3 щіпки;

  • оливкова олія нерафінована (Extra Virgin) - 2 ст.л .;

  • бальзамічний оцет 1,5 ст.л .;

  • сіль за смаком.

Фото: kniga-rezeptov.blogspot.com

Покроковий рецепт весняного салату для святкового столу:

  1. Помити і очистити гарбуз, нарізати на шматочки невеликого розміру. Помістити їх в ємність для запікання, додати часник (можна неочищений), оливкову олію і сушений розмарин. Запікати до готовності (близько 20-25 хвилин) при температурі 180 ° C.

  2. Поки готується гарбуз, почистити червону цибулю і нарізати її акуратними півкільцями. Підготувати помідори черрі - помити, порізати навпіл. Салат корн (він же - маш-салат) добре промити і обсушити.

  3. Змішати всі інгредієнти - запечений з часником гарбуз, салат, черрі і цибулю. Додати до них консервований нут. Приправити салат бальзамічним оцтом, сіллю і злегка збризнути оливковою олією. Ретельно перемішати.

  4. Подавати весняний салат до святкового столу рекомендується відразу ж після приготування.

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішм