Гірськолижні курорти України та Європи: куди краще поїхати цієї зими
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Гірськолижні курорти України та Європи: куди краще поїхати цієї зими

Гірськолижні курорти України та Європи: куди краще поїхати цієї зими
Джерело:  online.ua

Зима — це ідеальний період для активного відпочинку, катання на лижах, сноубордах. Де покататися на лижах? Круті гірськолижні курорти є не тільки в Європі - багато цікавих місць для активного відпочинку є й в Україні. Гід Онлайн склав рейтинг найкращих курортів у Європі та Україні - в добірці є варіанти на любий смак та бюджет. 

Найкращі гірськолижні курорти Європи 

Лаакс, Швейцарські Альпи (Laax)

Фото: unsplash.com

Це один з найкращих швейцарських курортів, розташований на Альпійській арені. Курорт цінний тим, що має середні ціни та гарний сервіс. Тут кожен знайде трасу для себе: від новачків до фрірайдерів. Довжина трас дійсно вражає, наприклад найдовша з них простягається до 14 км.

Всього на території курорту знаходиться більш як 60 трас. Майже третина з них для новачків, друга третина — сині траси середньої складності, 20% відсотків трас — червоні, а 10% — чорні (дуже екстремальні, для справжніх профі).

Ціни: вартість скі-пасу на один день 75 EUR для дорослих, 50 EUR - від 13 до 17 років, та 25 EUR дітям 12 років.

Via Lattea, Франція та Італія

Це великий курорт, що знаходиться на гірських схилах Італії та Франції. Відпочивати на ньому можна до середини квітня. Цей курорт добре підійде для лижників з будь-якими навичками: від новачків до справжніх профі.

Але найбільше тут сподобається лижникам з середніми навичками. Найбільше на курорті червоних трас, трохи менше синіх та чорних. Загальна протяжність всіх трас сягає півтори тисячі метрів.

Ціни: скі-пас на один день для дорослих вартуватиме 40 EUR, для дітей — 15 EUR.

Гірськолижний курорт Via Lattea — відео

Гармиш-Партенкірхен, Німеччина, (Garmisch-Partenkirchen)

Цей курорт знаменитий не тільки на всю Німеччину, а й на увесь світ. І свою популярність він отримав в першу чергу завдяки дивовижній природі. Якщо ви полюбляєте відпочинок з мальовничими видами, то цей курорт ідеально вам підійде. Загальна протяжність трас складає близько 120 км. А навколо курорту протягаються піші трекінгі.

Ціни: вартість скі-пасу на один день для дорослих становить 45 EUR, а для дітей — 23 EUR.

Гірськолижний курорт Гармиш-Партенкірхен — відео

Церматт — Червиния — Маттерхорн, Італія, Швейцарія (Zermatt — Cervinia — Matterhorn)

Фото: unsplash.com

Цей курорт вважається одним з найдорожчих у Альпах. І це неспроста. Він відрізняється відмінним сервісом, чудовими умовами та трасами на будь-який смак. Тут знайдуть для себе розваги лижники з різним рівнем підготовки.

Загальна протяжність трас близько 330 км. З них 75 км — для новачків, 220 — для лижників з середнім рівнем підготовки, 27 — для екстремалів. Сезон тут не закінчується ніколи, тому приїхати сюди можна в будь-яку пору року.

Ціни: скі-пас на один день вартуватиме близько 85 EUR.

Шамоні, Франція (Chamonix)

Цей гірськолижний курорт знаходиться у Франції, на кордоні з Італією. Сезон на Шамоні не закінчується ніколи, адже сніг тут є завжди. Тому приїхати на курорт можна в будь-який час. Курорт розділений на три зони катання: легкі, середнього рівня та складні. Загальна протяжність трас складає близько 200 км.

Ціни: вартість скі-пасу на один день для дорослих вартує 62 EUR, а для дітей — 52 EUR.

Гірськолижний курорт Шамоні — відео

Де покататися на лижах в Україні -  цікаві гірськолижні курорти

Буковель

Фото: unsplash.com

Це найвідоміший та найпрестижніший гірськолижний курорт у Карпатах. Свою популярність він здобув завдяки чудовому сервісу. Вважається, що Буковель нічим не уступає відомим курортам Європи. Всього на курорті знаходиться близько 60 трас, а загальна протяжність складає більш як 50 км. Разом з цим Буковель вважається і найдорожчим курортом.

Ціни: скі-пас на один день вартуватиме від 600 гривень у розпал сезону.

Славське, Львівська область

Фото: unsplash.com

Це не менш популярний курорт, який має більш демократичні ціни. Тут знаходиться відразу кілька гір: Тростян, Погар, Політех, Високий Верх. На кожній з них розташовані окремі гірськолижні бази, розвинена інфраструктура. Тут знайдуться траси і для новачків, і для профі.

Вартість на катання залежить напряму від гори. Але загалом один день катання на лижах обійдеться від 400 грн. і вище.

Буковиця, Борислав

Фото: unsplash.com

Буковиця вважається новим та сучасним курортом, адже створений він був відносно нещодавно. Він невеличкий та дуже затишний. На курорті працюють лише дві траси, є підйомних та школа для дітей. Тому Буковиця ідеально підійде для сімейного, тихого відпочинку з дітьми. Тут для них створені всі умови.

Ціни: один день обійдеться у близько 600 гривень, але є можливість взяти абонемент на половину дня чи лише три години.

Драгобрат, Закарпатська область

Фото: unsplash.com

Драгобрат вважається найвищим курортом у Карпатах. Сервіс тут не гірше за відомий Буковель чи інші відомі курорти світу. Сезон тут починається у середині листопада і закінчується в квітні. Всього тут 16 трас, кожна з яких протяжністю близько 2 км. До комфорту додаються надзвичайні види та мальовнича природа.

Ціни: вартість одного підйому складає близько 50 гривень, але можна купити абонемент вартістю близько 1200 грн (на 50 підйомів).

Пилипець, Закарпатська область

Фото: unsplash.com

Це дуже затишний курорт, де кожен лижник знайде собі трасу до смаку. Загалом тут знаходиться близько 20 км трас для різного рівня підготовки. Свою популярність Пилипець отримав завдяки тому, що тут знаходяться найдовші траси в Україні.

Ціни: один підйом дорослим обійдеться близько 80 грн., а скі-пас на один день вартуватиме приблизно 600 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?