Куди поїхати на осінні канікули з дітьми – цікаві місця в Україні та за кордоном
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Куди поїхати на осінні канікули з дітьми – цікаві місця в Україні та за кордоном

Куди поїхати на осінні канікули з дітьми – цікаві місця в Україні та за кордоном
Джерело:  online.ua

Здавалося, нещодавно тільки розпочався новий навчальний рік, а вже наступає пора осінніх канікул. Цю можливість треба добре використати та гарно відпочити разом з дітьми. Гід Онлайн розповідає, куди поїхати на відпочинок з дітьми в межах України та за кордоном.

Коли осінні канікули в Україні?

Згідно з рішенням Міністерства освіти і науки, школярі будуть відпочивати на осінніх канікулах в 2021 році з 25 по 31 жовтня. Але зазначимо, що це лише рекомендовані дати, адже кожна школа може змінювати дати та самостійно встановлювати їх в залежності від навчальної ситуації. Більшість шкіл працюють по класичній семестровій системі та прислухаються до рекомендованих Міністерством дат.

До речі, зимові канікули планують провести з 25 грудня 2021 року до 9 січня 2022 року, весняні – з 28 березня по 3 квітня. А літні почнуться 1 червня і закінчаться 31 серпня. Звичайно, в цей графік можуть внести зміни через можливі карантинні обмеження у зв'язку з пандемією. Але про це говорити ще зарано.

Куди поїхати на відпочинок з дітьми в межах України

Фото: envato.com

Гарно провести час з дітьми можна під час подорожі Україною. Так дитина зможе більше дізнатися про мальовничі куточки нашої країни, гарно проведе час та зблизиться з батьками. Ми підготували кілька крутих ідей для відпочинку в межах України:

  • Хотинська фортеця – історична пам’ятка України. Якщо ваша дитина захоплюється атмосферою лицарських боїв, то вам точно потрібно там побувати. У фортеці проводять виставки зброї, одягу та предметів 18 сторіччя. Знаходиться Хотинська фортеця в Чернівецькій області.

  • Острозький замок та Острозька академія – пам’ятки України, що мають приголомшливу архітектуру та історію. Знаходяться пам’ятки в старовинному місті Острог. Острозький замок - колишня резиденція князів Острозьких. А от Острозька академія – перший вищий навчальний заклад в Україні. Заснована вона була в 1576 р., а зараз тут працює музей, а також регулярно проводять екскурсії.

  • Дім Косачей в Луцьку. Неподалік від Замку Любарта знаходиться дім видатної поетеси України – Лесі Українки. Подорож в Дім Косачей буде корисна школярам будь-якого віку. Тут знаходиться музей поетеси під назвою Лесина вітальня.

  • Острів Хортиця – справжня історична пам’ятка українського козацтва. Тут можна відвідати історичні споруди, а також музей запорізького козацтва, а також кінний театр “Запорізькі козаки”. Знаходиться Хортиця в Запоріжжі.

  • Контактний зоопарк «Feldman Ecopark» в Харківській області. У цьому зоопарку ви зможете не просто побачити різних тварин, а й погладити, погодувати їх. До речі, вхід до зоопарку вільний для всіх відвідувачів. До того ж на території парку є додаткові розваги для дітей: батути, прогулянки на поні, солодка вата.

Куди поїхати на відпочинок з дітьми за кордон

Фото: unsplash.com

Відпочити на осінніх канікулах з дітьми можна і за кордоном. Там дітки зможуть побачити нові європейські міста, познайомляться з культурою країн Європи та зможуть підтягнути знання іноземної мови.

Відпочинок на осінніх канікулах на морі – гарна можливість для дитини повністю відпочити від шкільних навантажень\. Найпопулярніше направлення – Турція. Їхати в Турцію можна і в кінці жовтня, адже температура в цей час тут триматиметься близько 35 градусів. До того ж тут можна розважитися з дітьми у парку Jurassic Land у Стамбулі.

Гарне осіннє направлення для відпочинку з дітьми – Кіпр. В кінці жовтня там потрху спадає спека і температура повітря стає комфортним – в середньому 27 градусів. До того ж на Кіпрі знаходяться одні з найкращих аквапарків світу. Рекомендуємо відвідати WaterWorld, що знаходиться в Айя-Напі та Aphrodite на Пафосі.

Для того, аби проникнутися культурою та побачити старовинну архітектуру, то всі дороги приводять до Європи. Ось список цікавих для відвідин країн від Гід Онлайн:

  • Прага, Чехія. Це місто, сповнене старовинної архітектури, визначних пам’яток, цікавих розваг та типових європейських вуличок. Тут буде цікаво діткам віком від 10 років. З цікавих місць тут відмічаємо дзеркальний лабіринт, музей шоколаду, музей “Лего” та зоопарк.

  • Париж, Франція. Мабуть, всі діти мріють відвідати Францію лише заради одного визначного місця – Діснейленду. До того ж тут можна відвідати океанаріум СинеАква, зоопарк Венсен. В кінці жовтня ту тримається відносно тепла температура, хоча вже відчутний прохолодний вітерець.

  • Будва, Чорногія. В кінці жовтня тут ще дуже тепло середня температура тримається на позначці в 23 градуси. В Будві знаходиться багато історичних пам’яток, а також великий аквапарк.

Подорож з дітьми на осінні канікули – корисні поради

  • По-перше, місце поїздки обирайте разом з дітьми. Заздалегідь дізнайтеся про інтереси малечі та їх побажання. Так ви разом отримаєте задоволення від поїздки.

  • Пам’ятайте, що діти дуже втомлюються від довгої дороги, піших прогулянок та насичено проведеного часу. Тому їм потрібно частіше давати час на відпочинок.

  • Перед вибором готелю перевірте, чи розвинена поруч інфраструктура та чи є в ньому тип харчування, що підійде для дитини.

  • Продумайте всі нюанси заздалегідь: медичне страхування, аптечка, карта місцевості.

  • Також продумайте, як ви зможете завжди залишатися на зв’язку з дитиною. Це можуть бути смарт-годинник чи телефон. Це допоможе знайти дитину, якщо вона загубилася.

Осінні канікули точно подарують незабутні емоції, якщо відправитись у подорож. Користуйтесь нашими порадами та обирайте дійсно гарне місце для відпочинку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?