Лікой — найнезвичайніша кішка в світі: характер і особливості екзотичної породи
Категорія
Коти
Дата публікації

Лікой — найнезвичайніша кішка в світі: характер і особливості екзотичної породи

Лікой — найнезвичайніша кішка в світі: характер і особливості екзотичної породи
Джерело:  online.ua

Унікальна порода кішок - лікой - з'явилася через природну мутацію. Така кішка схожа на фантастичного і таємничого вовка - перевертня. Але не дивлячись на свій моторошний вигляд, вона дуже лагідна, віддана і добра. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про породу лікой.

Як з’явилися кішки лікой?

 Фото: flickr.com

У 2010 році в Америці, в родині Патті Томас, окотилась безпородна кішка. В результаті невідомої природного мутації на світ з'явилися два незвичайних кошеня. Частково покриті шерстю, вони були схожі на канадських сфінксів.

Кошенятами зацікавився відомий заводчик Джон Гоббл. При ретельному вивченні наявної інформації Джон переконався, що кошенята не мають нічого спільного зі сфінксами. І вже цілеспрямовано отримав другий виводок.

Переконавшись, що немає шкірних патологій і генетичних збоїв, в 2012 році, породу офіційно зареєстрували і назвали кіт-опосум. Пізніше було прийнято рішення, назвати породу - лікой, що в перекладі з грецького означає вовк - перевертень.

Як виглядає кішка породи лікой?

Фото: flickr.com

  • Витягнуте і струнке тіло, з розвиненою м'язовою будовою.

  • Невелика голова, і великі, широко посаджені вуха.

  • Довгий хвіст звужується до кінця, і покритий короткими жорсткими волосинками.

  • Представники породи відрізняються незвичайним димчасто-сірим кольором шерсті.

  • Мордочка з виразними яскраво-жовтими або зеленим очима, навколо носа і області очей взагалі немає шерсті.

  • У частих випадках, волосяний покрив відсутній на лапах і животі.

І хоча, на вигляд, шерсть кішки виглядає колючою і жорсткою, насправді вона приємна і дуже м'яка на дотик.

Який характер у кішок породи лікой?

Фото: flickr.com

Лікої дуже добрі і ласкаві кішки. Вони з перших днів прив'язуються до господаря, і слідують за ним по п'ятах. Відданість таких кішок часом порівнюють з відданістю собаки. І якщо кішка вирішить, що хазяїнові хтось загрожує, вона може кинутися на захист.

Екзотичні кішки активні і веселі, дуже люблять грати і бути в центрі уваги. Із задоволенням сплять на руках або просто поруч з господарем.

До незнайомців ставляться з обережністю, але налагодивши контакт поводяться відкрито і дружелюбно.
Добре уживаються з іншими кішками, і собаками. Маючи безстрашний характер, часто стають лідером в тваринній компанії.

У кішок цієї породи, дуже розвинений інстинкт мисливця, що може викликати деякі проблеми спільного проживання з домашніми птахами, рибками і гризунами. Велика ймовірність, що кішка сприйме їх як здобич.

Як доглядати за кішкою породи лікой?

Кішки породи лікой дуже сильно линяють, і вимагають щоденного вичісування. Як і всі коти, негативно ставляться до водних процедур. У сезон линьки можуть повністю облисіти, що вважається нормальним явищем. У цей період досить протирати шкірний покрив вологими серветками, таким чином очищаючи тіло від накопиченого бруду і поту.

Раз в тиждень лікоям потрібно стригти кігті і чистити вуха, протираючи ватними паличками і дисками, змоченими в очищующому розчині. Для чищення зубів, досить давати спеціальні палички, до складу яких входять різні вітаміни.

Чим годувати кішку породи лікой?

Фото: flickr.com

Кількість прийомів їжі залежить від віку. Кошенятам віком 2-4 місяці складають раціон з 6-разового харчування. Щомісяця треба скорочувати раціон на один прийом їжі, щоб до віку одного року кішка їла не більш трьох разів на день.

Якщо годувати лікоя промисловими кормами, то варто віддати перевагу вологим кормам. Можна давати і сухий корм, але він повинен бути преміум-класу і містити велику кількість поживних речовин і вітамінів.

Вибравши натуральне їжу, обов'язково слід включити в раціон:

  • кисломолочні продукти;

  • овочі і фрукти (крім цитрусових);

  • каші;

  • нежирне м'ясо;

  • філе риби;

  • варені яйця.

Не можна годувати лікоя:

  • кістками птиці і риби,

  • копченими продуктами,

  • грибами,

  • жирними сортами м'яса,

  • кондитерськими виробами.

Кішки породи лікой все більше набирають популярність. І вирішивши завести собі такого незвичайного кошеня, можете не сумніватися, що він стане добрим і відданим другом, а з його появою будинок наповниться радістю і затишком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?