Медове обгортання — як провести процедуру для схуднення в домашніх умовах
Категорія
Краса
Дата публікації

Медове обгортання — як провести процедуру для схуднення в домашніх умовах

Медове обгортання — як провести процедуру для схуднення в домашніх умовах
Джерело:  online.ua

Чарівний еліксир молодості поки не винайдено, але є маса цілком доступних способів зберігати гарне, молоде і підтягнуте тіло. У їх числі медове обгортання - ефективна SPA-процедура, спрямована на схуднення та позбавлення від целюліту. Розповідаємо, як зробити медове обгортання в домашніх умовах і досягти результату з перших процедур.

Джерело:  ONLINE.UA

Основний ефект медового обгортання досягається завдяки посиленню відтоку рідини з тканин проблемних місць. Процедура допомагає нормалізувати кровообіг і дренувати застояну лімфу.

Позбавлення від зайвої вологи допомагає підвищити тонус і пружність шкіри, відновлює внутрішньоклітинний обмін в епідермісі і таким чином зменшує зовнішні прояви целюліту.

У фармакології та косметології продукти бджільництва використовувалися ще з давніх часів. Мінеральні компоненти меду схожі за своїми пропорціями з плазмою людської крові. Унікальні біологічно активні компоненти дарують нашому тілу красу і молодість. Натуральний мед містить в собі вітаміни груп С, РР, В, Е і А.

Медове обгортання в домашніх умовах - покрокова інструкція

Фото: freepik.com

Медове обгортання не вимагає спеціальної підготовки. Процедура проводиться наступним чином:

  1. розтоплений мед наноситься на проблемні ділянки тонким шаром;

  2. тіло обертається термоплівкою, а зверху теплою ковдрою;

  3. тривалість процедури - 40-60 хвилин;

  4. по завершенню процедури медова маска змивається теплою водою.

Косметологи радять чергувати такі процедури з обгортаннями з водоростями, які також сприяють корекції фігури і підвищенню тонусу шкіри, активному розщепленню жирових тканин, зниженню і поліпшенню відтоку лімфи.

Медове обгортання для схуднення - способи і рецепти

Фото: freepik.com

На практиці застосовують гарячий і холодний методи медового обгортання. При холодному способі температура медової суміші повинна бути не вище 20°С - це необхідно для того, щоб домогтися звуження капілярів і пор, а також поліпшення внутрішньоклітинного обміну речовин.

Результат холодного медового обгортання - з поверхневого шару дерми виводяться токсини, шлаки і зайва рідина. Цьому сприяє посилений лімфоток, який забирає токсичні забруднення у внутрішню систему очищення організму.

Гаряче обгортання рекомендовано косметологами для локальної боротьби з целюлітними відкладеннями, воно покликане активізувати кровообіг через загальний розігрів тканин на проблемних місцях. В цьому випадку шлаки і токсини виводяться через розширені пори. Для збільшення ефективності процедури - можна використовувати укутування термоодеялом. Час проведення гарячого сеансу - 20-30 хвилин, а холодного - 1,5 години.

Існує кілька рецептів медового обгортання. Серед них:

  • гірчично-медове,

  • медово-вершкове,

  • медово-молочне,

  • медово-масляне (з маслом грейпфрута і інших цитрусових).

Рецептура суміші для медового обгортання настільки проста, що її можна легко приготувати в домашніх умовах. Головне застосовувати обгортання системно, і доповнити його комплексом антицелюлітного масажу і іншими підтримуючими процедурами.

Сам по собі мед впливає безпосередньо на запальні процеси в підшкірному жировому шарі, нормалізує відтік рідин. В ході процедури між тілом і плівкою утворюється сильний ефект сауни, завдяки якому можна швидко і надовго позбутися від апельсинової кірки, отримавши натомість гладку і еластичну шкіру.

Протипоказання

Медові обгортання мають низку медичних протипоказань:

  • серцево-судинні захворювання,

  • гіпертонія,

  • вагітність,

  • дерматити.

Небезпечно застосовувати таку процедуру при індивідуальній алергії на мед, діабеті і органічних ураженнях судинної стінки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?