Міжнародний день щастя 2022: історія, традиції та привітання
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Міжнародний день щастя 2022: історія, традиції та привітання

Міжнародний день щастя 2022: історія, традиції та привітання
Джерело:  online.ua

Щастя – поняття відносне, й виміряти рівень щастя неможливо. А от весело відсвяткувати День щастя цілком можна. Гід Онлайн підготував оригінальні привітання з Днем щастя у віршах, прозі та листівках, і ділиться цікавими фактами про це міжнародне свято

Коли День щастя у 2022 році?

Фото: pexels.com

Міжнародний день щастя (International Day of Happiness) відзначається щороку 20 березня у багатьох країнах світу, зокрема й в Україні. Цей день був започаткований рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 28 червня 2012 року за ініціативи найщасливіших людей на планеті – жителів Королівства Бутан.

Чому День щастя 20 березня?

Пропозиція щодо встановлення офіційного дня щастя 20 березня була подана на розгляд до Генеральної Асамблеї ООН у 2011 році американцем індійського походження Джеймом Ілайєном. Він обрав дату 20 березня у зв’язку з днем весняного рівнодення.

За словами Джейма, весняне рівнодення – це загальносвітове явище, яке означає перший день весни в Північній півкулі та період пробудження природи після зими.

У чому сенс Дня щастя?

Фото: pexels.com

Головна ідея Дня щастя полягає у тому, щоб нагадати людству, що кожен з нас має право бути щасливим. Окрім цього, на думку засновників свята, уряди всіх країн, визначаючи показник добробуту кожної нації, повинні брати до уваги такий фактор, як рівень щастя. Адже по однім лише економічним показникам об'єктивну картину побачити неможливо.

У 2015 році в ООН були визначені 17 напрямків розвитку, метою яких є викорінення бідності в країнах з низьким рівнем життя, скорочення нерівності між різними прошарками населення та захист нашої планети. Саме ці три умови є ключовими для досягнення благополуччя та щастя, як націй, так і кожної людини окремо.

Як святкують День щастя?

День щастя – молоде свято, тому воно ще немає якихось сталих традицій. У багатьох країнах громадські організації, активісти, психологи та філософи проводять тематичні лекції та семінари, спеціальні тренінги та конференції. Метою таких заходів є вивчення поняття щастя та його значення для кожної людини.

Організатори семінарів та конференцій роблять все можливе для поширення ідеї позитивного ставлення до навколишнього світу. Вони складають рекомендації щодо належного покращення побуту, харчування, а також досягнення духовного та інтелектуального благополуччя.

У бібліотеках та книгарнях у цей день проводяться презентації спеціалізованої літератури, яка присвячена науковим дослідженням на тему щастя. Освітні акції також проводяться у школах та вищих навчальних закладах. Благодійні фонди та громадські об'єднання організовують флешмоби з метою показати людям, наскільки важливе щастя.

Привітання з Днем щастя - вірші, проза, листівки

З Днем щастя - картинки

Я бажаю тобі величезного щастя! Бажаю, щоб успіх та удача завжди супроводжували тебе по життю. Будь-які життєві труднощі нехай швидко проходять та не залишають негативу у твоїй душі. У цей чудовий весняний день, вітаючи тебе з таким радісним святом, хочу побажати, щоби твої плани та задуми знаходили втілення та приносили тобі задоволення

***

Бути щасливим — це просто
Бачити світу красу,
Помічати місяць і зірки,
Вірити в казку свою!
Я з Днем щастя вітаю!
Ти в хороше лише вір,
І тоді, я запевняю,
Вмить відкриєш щастя вир!

***

Нехай щастя буде безмежним, вічним та довгоочікуваним. Нехай кожна дрібниця приносить тобі радість та задоволення. Нехай благополуччя прийде у твій будинок, осяявши його коханням, чудесами та взаєморозумінням. Нехай кожен куточок землі сповниться щасливими моментами, подіями та добрими вчинками.

***

Шукайте щастя в дрібницях,
В усмішках, в ясних, світлих днях,
У прекрасних, радісних митях,
У чудових, солодких снах,
А вранці – в каві ароматній
В руках, що обіймають за плечі,
У випадковій зустрічі,
У вогнях, що запалює вечір,
В обіймах, поцілунках ніжних,
В дощі і сонці, завірюхах снігових:
Для щастя сто причин знайдеться
У того, в кого є до щастя смак!

Привітання з Днем щастя 2022 - картинки

Вітаю з незвичайним, яскравим, сонячним днем щастя! Хочу побажати величезного, неймовірного, блискучого сяючого усіма гранями людського щастя! Нехай воно складається з того, що потрібне саме тобі. Нехай із розумінням приймають твої бажання та устремління близькі люди та друзі!

***

У Щастя день прийміть мої вітання,
Нехай щастить в усьому і завжди!
Хай справдяться надії й сподівання,
Удачі вам, любові й доброти!

***

Хочу просто побажати тобі здоров'я, удачі, успіхів, кохання та найголовніше – щастя. Бажаю тобі величезне море цього чудового та світлого відчуття повної ейфорії, здійснення всіх заповітних бажань. Неважливо чим ти займаєшся та до чого прагнеш – головне, щоб кожен момент твого життя приносив тобі щастя.

***

20 березня настало,
Це Міжнародний щастя день!
Ясніше сонце засіяло,
І дзвоник в серці – дзень-дзелень!
Тому давайте святкувати,
Радіти й тішитись сповна,
Найближчих щиро обіймати,
Щоб усміхнулася весна!

  Картинки з Днем щастя 2022

Сьогодні – міжнародний день щастя. І для мене це свято відіграє важливу роль тому, що я вважаю, що всі люди мають бути щасливими. І ти не виняток. Нехай же твою очі завжди світяться від задоволення та радості, нехай кожен новий день захоплює тебе новими моментами, а серце буде наповнене любов'ю. Будь щасливим!

***

Що таке щастя? Радість і веселощі,
Що таке щастя? Любов, посмішки, сміх,
Що таке щастя? Удача, настрій,
Що таке щастя? Сліпучий успіх.
З міжнародним днем щастя
Я вітаю Вас,
Везіння в житті неодмінно Вам бажаю,
Нехай завжди збувається мрія,
Щоб життя текло, як повна і довга річка.

***

Щастя – одне з найголовніших цінностей, до якого прагне кожна людина. Я дуже радий, що є спеціально відведене для цього свято. У цей день окрім цілковитого щастя, хочу побажати тобі успіхів, любові, здоров'я, гармонії з собою. Бажаю, щоб ти радів кожному дню!

***

З днем щастя! Хай воно буде у кожного своє — головне, щоб воно було! Бажаю, щоб у всьому, що тебе оточує, ти знаходив радість, любов та натхнення. Бажаю, щоб ти завжди був життєрадісним!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?