На замітку господині: як приготувати ідеальний курячий крем-суп
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

На замітку господині: як приготувати ідеальний курячий крем-суп

На замітку господині: як приготувати ідеальний курячий крем-суп
Джерело:  online.ua

Ніжні крем-супи впевнено приживаються в нашому раціоні. Адже з їх допомогою можна легко урізноманітнити щоденне меню без делікатесів і особливих зусиль. Але не всім з першого разу вдається приготувати правильний крем-суп, щоб по консистенції він нагадував вершковий крем. ONLINE.UA ділиться секретами і рецептами приготування крем-супу з курки, які припадуть під смак навіть найвибагливішим гурманам.

Секрети приготування ідеального крем-супу з курки

Головна відмінність крем-супу від традиційних перших страв - ніжна і кремоподібна консистенція. Але не у всіх з першого разу виходить її досягти. Як правило, без знання особливих хитрощів приготування ідеального кремообразного супу, у недосвідчених господинь в страві з'являються грудочки, а перетерті овочі осідають на дно. Як домогтися, щоб крем-суп вийшов ідеальним і став прикрасою вашого столу? Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете приготувати його не гірше французьких кухарів!

  1. При приготуванні крем-супу додавайте до інгредієнтів трохи підігрітих вершків - з ними смак страви буде більш ніжним.

  2. Щоб консистенція супу вийшла кремоподібною і однорідною використовуйте борошно - його потрібно обсмажити на вершковому маслі, розбавити склянкою гарячого бульйону і ввести тонкою цівкою в блюдо. Тільки не перестарайтеся! Використовуйте не більше 1 ст.л борошна на 1,5 літра супу, інакше він вийде дуже густим.

  3. Надати супу-пюре особливу гладкість можна за допомогою вершкового масла, якщо додати його в суп перед подачею на стіл.

  4. Щоб суп вийшов більш поживним, в нього можна додати яєчну заправку - 2-3 яйця збити зі склянкою молока або вершків, процідити і влити в киплячий бульйон з м'ясом і овочами при безперервному помішуванні. Так само можна вчинити і з борошном, якщо немає часу на його обсмажування.

  5. Найяскравіше розкрити смак крем-супу з курки допоможуть грінки або сухарики. Краще зробити їх самостійно - обсмажити шматочки білого хліба в суміші рослинного масла з ароматними спеціями.

Як приготувати курячий крем-суп: кращі рецепти

Рецептів крем-супів є величезна кількість. Їх готують на рибних, м'ясних і овочевих бульйонів, з вершками і молоком, з яйцями, сиром, грибами і грінками. Для пікантності в блюдо додають горіхи, прянощі, вино і фрукти. Сьогодні ми пропонуємо вам перевірені рецепти крем-супу з курки, які за смаком нагадують вишуканий делікатес. Внесіть в свій повсякденний раціон аристократичний настрій старої Європи!

Курячий крем-суп з грибами

Що знадобиться:

200 г курячого філе
250 г печериць
3 картоплини
цибуля, морква
250 мл вершків з жирністю 20%

Як приготувати:

Протягом півгодини відварити куряче м'ясо, додати в киплячий бульйон картоплю і варити до готовності. Печериці порізати пластинками і обсмажити на сухій сковороді, поки з них не вийде вся зайва волога. Додати в підсмажені гриби цибулю та моркву, коли вони набудуть красивий золотистий колір залити овочеву суміш вершками. Протомити на повільному вогні, поки не загусне. В кінці з'єднати м'ясо, картоплю і овочеву суміш в чаші блендера, збити. Розбавити бульйоном до бажаної густоти.

Крем-суп з куркою з сиром

Що знадобиться:

400 г курячого філе
200 г вершкового сиру
картопля, цибуля, морква - по 1 шт.
часник, зелень

Як приготувати:

Окремо зварити курячий бульйон - якщо його заготовити заздалегідь і зберігати в холодильнику, то смачний крем-суп з куркою і сиром можна приготувати за 15 хвилин. У киплячий бульйон додати дрібно порізані картоплю і моркву. Поки вони варяться, спасерувати на сковороді цибулю і часник в невеликій кількості рослинного масла. В кінці смаження додати часник. Перекласти пасеровку в бульйон з овочами і проварити 5-10 хвилин. Тим часом потрібно розігріти сковороду на сильному вогні і на протязі кількох хвилин обсмажити на ній скибочки філе, щоб курка вийшла соковитою. Довести м'ясо до готовності під кришкою, додавши до нього пару ложок білого вина. Коли овочі будуть готові додати в бульйон вершковий сир, посолити, поперчити і збити блендером. Курку порційно розкласти по тарілках і залити крем-супом. Прикрасити зеленню.

Курячий крем-суп з цвітною капустою

Що знадобиться:

0,5 кг цвітної капусти
200 г курячого філе
100 мл вершків (чим жирніше, тим краще)
по 50 г зеленого горошку і копченого бекону
сіль, приправи, часник, оливкова олія - за смаком

Як приготувати:

Відварити цвітну капусту і куряче філе до готовності. Подрібнити їх в блендері, довести масу до однорідності невеликою кількістю бульйону. Ввести в отриману суміш підігріті вершки, посолити і поперчити - за смаком. Тим часом на сковороді підрум'янити бекон на оливковій олії, по готовності додати до нього часник і зелений горошок - протушкувати на повільному вогні пару хвилин. При подачі крем-супу до столу прикрасити його горошком і беконом.

Курячий крем-суп для дітей

Що знадобиться:

половинка курячої грудки (краще домашньої курки)
1-2 картоплини
цибулина, морква

Як приготувати:

Відварити курячу грудку. Якщо м'ясо магазинне, то його краще варити в двох водах: після закипання перший бульйон злити (в ньому багато шкідливих добавок, які недобросовісні виробники щедро додають у продукцію), а в другій воді вже варити курку до готовності. Поки вариться курка, підготувати овочі - цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці, картоплю нарізати кубиками. Ввести овочі в киплячий бульйон і варити їх разом з м'ясом не менше 20 хвилин. По готовності курячий суп збити блендером. При подачі на стіл в нього можна додати вершкове масло і грінки.

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?