Навіщо їсти рис – найкорисніші властивості популярного продукту
Категорія
Їжа
Дата публікації

Навіщо їсти рис – найкорисніші властивості популярного продукту

Навіщо їсти рис – найкорисніші властивості популярного продукту
Джерело:  online.ua

Рис в деяких країнах світу є основною стравою. В українців цей продукт також частий гість на столі, оскільки дає довге відчуття ситості. Але чи тільки в поживній цінності переваги рису? ГастроГід Онлайн розповідає, навіщо їсти рис, які хвороби він лікує і чи дійсно на рисі можна схуднути.

Вживати рис в їжу почали приблизно в 6500 році до нашої ери. Сталося це в Азії. Сьогодні це основний продукт харчування для більшої частини азіатського населення. В Європу рис потрапив 1000 років тому, але тільки в 16-му столітті він набрав популярність, і сьогодні ми не можемо уявити наше життя без цих зерен.

Чим корисний звичайний рис?

Фото: envato.com

Найбільше люди знають про здатність рису регулювати травлення, закріплюючи стілець при діареї. Існує також думка, що рис - дієтичний продукт. Але дане твердження є спірним, бо рис досить калорійний, тому схуднути на рисовій дієті навряд чи вдасться.

У 100 г рису міститься 350 калорій, а також 7 г корисного білка і складні вуглеводи.

Рис містить крохмалі, які є джерелом такої важливої речовини, як глюкоза. Рисовий крохмаль володіє такими ж корисними властивостями, як клітковина. Потрібно багато часу, щоб розщепити його, забезпечуючи вивільнення глюкози і її засвоєння організмом. Це несе користь діабетикам, оскільки дозволяє регулювати рівень глюкози.

Уповільнене підвищення рівня цукру в крові корисно і здоровим людям, оскільки воно дозволяє уникнути проблем з деякими захворюваннями, зокрема, з діабетом другого типу. Але, як вже було сказано, це не означає, що ми можемо їсти рис стільки, скільки хочемо. Це відноситься як до білого, так і до коричневого рису.

Що лікує рис?

 Фото: unsplash.com

  • Коричневий рис надає лікувальний вплив на організм при розвитку пухлин в товстій кишці, грудях і передміхуровій залозі. Це пов'язано з вдалою комбінацією клітковини і мінералів, що містяться в рисі.

  • Рис також багатий на вітаміни групи B, за винятком вітаміну B12. У магазинах здорового харчування продається суміш рисових висівок - популярний сьогодні засіб профілактики колоректального раку.

  • Рис є ефективним загальнозміцнюючим засобом. Він має здатність виводити зайву воду.

  • Рис корисний при каменях у нирках, і навіть допомагає при їх лікуванні. Але надмірне вживання рису може призвести до зневоднення організму. Тому при включенні рису в раціон потрібно подбати про збільшення обсягу споживаної рідини.

  • Цілюща користь рису є і при запальних процесах в організмі. Він знімає запалення, видаляє токсини і покращує загальне самопочуття.

  • Якщо у вас висока температура, то вам може допомогти рисовий відвар.

  • Для людей, які страждають алергією на глютен, рис - життєво важливий продукт. Він не містить такі білки. З рисового борошна можна готувати каші, запіканки, супи і багато інших страв, включаючи пельмені.

Як бачите, рис є джерелом великої кількості поживних і важливих для організму речовин, володіє по справжньому лікувальними і цілющими властивостями. А це дуже важливо для нашого організму. Чи не страждайте від жорстких обмежень та дієт. Використовуйте рис як доповнення до них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?