Найцікавіші факти про кішок, про які ви могли не знати
Категорія
Коти
Дата публікації

Найцікавіші факти про кішок, про які ви могли не знати

Найцікавіші факти про кішок, про які ви могли не знати
Джерело:  online.ua

Кішки – одні з найзагадковіших тварин у світі, яким приписують навіть містичне значення. Практично в кожній сім'ї муркотлива улюблениця оточена турботою, ласкою та любов'ю. Гід Онлайн зібрав найцікавіші та маловідомі факти про кішок, про які ви могли не знати. Тепер ви ще більше полюбите цих пухнастиків.

Що нам відомо про кішок?

Фото: unsplash.com

1. Згідно з повір'ям у кішок дев'ять життів.
2. Впавши з будь-якої висоти вони завжди приземляються на лапи.
3. Кішки здатні підстрибувати з місця на висоту до 5 м.
4. Можуть бачити у темряві.
5. Кішки не розрізняють солодкий смак.

Незважаючи на велику кількість відомих дрібниць із життя кішок, вони все одно здатні дивувати та залишатися таємничими створіннями.

Цікаві факти про кішок

Слух

Кішки чують у діапазоні ширшому, ніж людина чи собака. Котячі вушка постійно перебувають у русі - навіть якщо тварина спить, її вуха вловлюють найменші шарудіння. Тому кішку так важко застати зненацька. А котяча засідка на мишок набуває сенсу, оскільки миші спілкуються між собою в ультразвуковому діапазоні, який чудово чує кішка на великих відстанях.

Зір

Зір кішок бінокулярний, очі великі і дозволяють їм бачити все, що діється з боків. Кут огляду складає 287 градусів. Є третя повіка – світла біла плівка в кутку ока, що захищає та зволожує очне яблуко.

У будові ока кішки є спеціальна речовина тапетум. Вона здатна відбивати світло і забезпечує нічний зір. Завдяки цьому, здається, що очі кішки у темряві світяться.

Нявкання

Досі не розгадана таємниця котячого нявкання. У спілкуванні між собою вони не видають жодних звуків. Мурчанням можуть показати, що їм щось подобається. Саме нявкання застосовується лише у спілкуванні з людиною, для привернення уваги.

Запах

Кішки постійно вилизують свою шерсть. Це обумовлено не тільки охайністю домашнього улюбленця, але й тим, що так вони видаляють з себе чужий запах. Коти - мисливці. Для них важливо нічим не пахнути, тому якщо погладити кішку, вона відразу почне злизувати з себе запах ваших рук.

Відпочинок

Фото: unsplash.com

У кого живе кішка вдома, ті знають, що більшу частину дня пухнастики проводять у відпочинку. Вчені, провівши низку експериментів, з'ясували, що всі кішки сплять щонайменше 16 годин на день. А це значить, що близько 70% від свого життя коти сплять. Це пояснюється тим, що всі котячі – мисливці, і лінивий відпочинок дозволяє їм менше витрачати енергію, необхідну для лову видобутку.

Ось ще кілька цікавих фактів про кішок, про які ви могли не знати:

  • У світі існує понад 500 млн домашніх котів. "Найкотяча" країна - Австралія. Там на кожних 10 людей припадає 9 кішок.

  • Коти відчувають запах у 14 разів сильніше, ніж люди.

  • Кішки можуть пітніти, але тільки через подушки лапок. На інших ділянках тіла вони не мають потових залоз. Нормальна температура тіла кішки – 38 – 39,5 градусів.

  • У кішок у середньому є 12 рухомих вусів, у яких безліч нервових закінчень. За допомогою вусів кіт отримує інформацію про все, що його оточує.

  • Кожна кішка має унікальний малюнок на носі. Він такий само індивідуальний, як відбитки пальців у людей.

  • Якщо у кішки біля вас тремтить хвіст – це найбільший прояв кохання, який тварина може вам висловити. Труться коти об ноги людини, щоб перебити чужі запахи.

  • Коли людина гладить кота, у неї знижується пульс і кров'яний тиск. Вважається, что у власників котів найрідше виникають хвороби серця.

  • Кішки зазвичай живуть до 20 років, що еквівалентно 96-річному людському віку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?