Пінчер – вірний друг та помічник: характер і особливості породи
Категорія
Собаки
Дата публікації

Пінчер – вірний друг та помічник: характер і особливості породи

Пінчер – вірний друг та помічник: характер і особливості породи
Джерело:  online.ua

У перекладі з англійської пінчер означає затиск, захоплення. Названа порода так неспроста: пінчери - відмінні мисливці і захисники. Вони здатні, не замислюючись, кинутися на ворога, будь то тварина або людина, навіть якщо супротивник буде значно перевершувати їх за розміром і силі. Онлайн Гід розповідає все, що потрібно знати про пінчера - характер і особливості породи.

Достеменно історія виникнення породи невідома. Існує припущення, що батьківщиною пінчера є Австрія. Метою виведення стало отримання пастушої породи. Крім того, були потрібні собаки, здатні охороняти будинок і боротися з щурами в коморах.

Виникнення породи є результатом селекції німецько-австрійських пінчерів і навколишніх псів. Коли потреба в подібних собаках зникла, порода стала вимирати. Своїм відродженням гладкошерсті пінчери зобов'язані Емілю Хауку.

Як виглядає собака породи пінчер?

 Фото: envato.com

У стародавні часи пінчери супроводжували вози на далекі відстані, які завдяки своїй витривалості долали з легкістю. Вночі собаки забезпечували подорожуючим охорону. У австрійського пінчера прекрасно розвинений територіальний інстинкт, а дзвінкий голос і мисливське чуття допомагають своєчасно попередити господарів про небезпеку.

В наші дні представники цього виду пінчера дуже популярні у себе на батьківщині. Вони часто зустрічаються в Німеччині, рідше - в Данії. В інших країнах австрійські пінчери є великою рідкістю. Якщо вірити стародавнім гравюрам, з вісімнадцятого століття по сьогоднішній день зовнішній вигляд собаки практично не змінився. Основним їх завданням зараз, як і багато років тому, є допомога в сільському господарстві: випас худоби, охорона житла і майна, захист господаря.

Ці собаки цінуються за витривалість і відмінне здоров'я, невибагливість в умовах проживання і їжі. Незважаючи на свій незначний ріст (в межах 50 см) і вага (до 18 кг), ця собака зможе захистити свого господаря і повідомити про небезпеку.

Характеристика породи пінчер:

  • Це рухливий життєрадісний пес, відмінний мисливець і сторож.

  • Він не терпить присутності чужих людей і сторонніх собак, ставиться до них насторожено і з агресією.

  • Для життя в умовах міста це собака не дуже підійде, так як вона бурхливо реагує на будь-який шурхіт і любить голосно гавкати. Оточуючим таке сусідство може не сподобатися.

  • Так як порода довгий час формувалася сама по собі, а потім виводилася для роботи і допомоги пастуху, стандартів зовнішності у неї немає. Забарвлення може бути від світло-коричневого (всі відтінки) до чорного. Білі плями на кінцівках і голові є практично завжди.

  • Шерсть коротка, гладка, двошарова, до тіла прилягає щільно, особливого догляду не потребує. Досить рідко її треба вичісувати. На задніх стегнах присутні невеликі вичіски.

  • Голова собаки невелика, грушоподібної форми, розмір її пропорційний тілу. Підтримується великої сильною шиєю.

  • Морда коротка. Її перехід до чола яскраво виражений.

  • Пазухи носа у собаки великі, сам ніс широкий, чорний. Щелепа міцна, прикус по типу ножиці.

  • Губи не звисають, а щільно притиснуті до щелепи. Очі темні і великі. Вуха стоячі, іноді напівстоячі, трикутної форми.

  • Тіло тварини щільне, сухе, бочкообразной форми.

  • Груди широкі, спина пряма, живіт трохи втягнутий, плечі посаджені косо.

  • Лапи австрійського пінчера невеликі, сильні. Кость в них міцна. Вони забезпечують плавність і легкість рухів собаки. Кігті також дуже міцні.

  • Хвіст закручений догори, рухливий, що повністю відображає живий і грайливий характер собаки.

Виховання і дресирування пінчера

Фото: envato.com

Спочатку авторитетом господар у пінчера не користується. Щоб цей пес став вірним помічником і відмінним сторожем, його необхідно з раннього віку систематично терпляче навчати, інакше собака буде норовлива і надмірно агресивною як до господаря, так і до членів його сім'ї.

Австрієць рухливий, старанний, кмітливий і легко навчається, піддається спортивному дресируванню. Йому необхідні щоденні фізичні навантаження і рухливий спосіб життя. Важливо відзначити, що гладкошерстий пінчер ніколи не втече від свого господаря, навіть якщо буде не на повідці.

До бродяжництва представники цієї породи не схильні, але і лінуватися своєму власникові пінчер не дасть. Щоб тримати таку собаку, необхідно вести активний спосіб життя, гуляти, займатися спортом, багато часу відводити на прогулянки на свіжому повітрі.

А ось в будинку собака спокійний і не доставляє зайвих проблем, але це тільки в тому випадку, якщо на прогулянці отримав достатній вихід енергії.

До дітей австрійський пінчер терпимий, за умови що його не ображають - не смикають за шерсть, вуха або хвіст. Інакше він може і вкусити.

Веселий, рухливий, доброзичливий, ввічливий і разом з тим відповідальний, гладкошерстий пінчер стане відмінним товаришем у роботі та відпочинку. Він прекрасно впорається з охороною житла і захистом свого господаря. У цьому собаці допомагають відмінний фізичний розвиток, сила, гострий слух, прекрасна реакція, дзвінкий голос, нестримний норов, вірність і непідкупність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?