Пітбультер'єр – надійний захисник і друг: характер і дресирування пітбуля
Категорія
Собаки
Дата публікації

Пітбультер'єр – надійний захисник і друг: характер і дресирування пітбуля

Пітбультер'єр – надійний захисник і друг: характер і дресирування пітбуля
Джерело:  online.ua

Порода пітбультер'єр з'явилася в ті часи, коли були популярні собачі бої - її вивели спеціально для цієї мети. Предками породи вважають бульдогів і тер'єрів. Після того, як бої стали нелегальними, було заборонено розводити пітбультер'єрів. В даний час, порода пітбультер'єр поширена в багатьох країнах, в тому числі і в Україні. Онлайн Гід розповідає все, що потрібно знати про пітбуля - характер і особливості цієї породи.

Пітбультер'єр в перекладі на українську мову означає бійцівський бультер'єр. У народі цю породу називають скорочено пітбуль.

Як виглядає собака породи пітбультер'єр?

Фото: envato.com

Представники цієї породи міцної статури з розвиненими м'язами, потужними грудною клітиною і шиєю, міцною головою і важкою щелепою. У собаки жорстка, коротка шерсть без підшерстя.
Найпоширеніший забарвлення - коричневий зі світлими вкрапленнями. Вуха можуть бути купейними чи ні.

Який характер у пітбуля?

Фото: envato.com

У пітбультер'єра вольовий характер. Це темпераментна собака з сильним бойовим духом.

Пітбулі віддані собаки, дорожать своєю сім'єю і дружелюбно ставляться до гостей. Вони прекрасні охоронці і завжди попередять господарів про прихід незнайомих людей. Найголовніше, вони готові боротися за свою сім'ю і захищати її в будь-який час.

Пітбультер'єр має волелюбний і незалежний характер. Він любить бути в усьому першим. Час від часу, йому треба нагадувати хто в домі господар. Часто це відбувається в молодому віці, в період становлення характеру.

Але у собаки немає агресивного настрою по відношенню до людей. Вони люблять спілкуватися з господарем і вимагають до себе багато уваги.

Пітбуль добре ставиться до дітей і грає з ними із задоволенням. Дітей потрібно навчити поводитися з собакою правильно і не дозволяти їм смикати її за хвіст або вуха.

Як доглядати за пітбулем?

Пітбультер'єри можуть жити в квартирі і приватному будинку. Але вони не пристосовані для проживання на вулиці через відсутність підшерстя. У холодну пору року собака може сильно замерзнути і захворіти. А також рідкісне спілкування з членами сім'ї може погано позначитися на психіці тварини.

Вихованця щодня потрібно вигулювати по 3 години. Бажано, щоб прогулянка була з фізичним навантаженням.

Щодня потрібно стежити за станом очей, вух і зубів. Купати вихованця потрібно в разі потреби.

Виховання і дресирування пітбуля

Фото: unsplash.com

Після того, як були заборонені собачі бої, відпала необхідність з пітбуля вирощувати агресивного пса. Поступово цуценята з недружнім характером стали вибраковуватися і з'явилося нове покоління енергійних і веселих питбулей.

Дресирування пітбультер'єра починається в перші години його перебування в будинку. Потрібно відразу визначити йому відокремлене місце, де собака буде відпочивати, і йти туди при команді «місце». Потрібно закрити ті кімнати, куди псу не дозволено входити.

Їжу можна давати не тільки з миски, а й з рук господаря. Прогулянки краще влаштовувати в різних місцях з різними скупченням тварин і людей. Тобто повинна проходити активна соціалізація собаки. Але головне, у вихованця має сформуватися почуття, що найбезпечніше місце поруч з господарем.

Виховувати і дресирувати собаку потрібно послідовно. Тобто, якщо не можна сьогодні це робити, то і завтра не можна буде цього робити. Якщо господар вирішив, що о 6.00 треба вигулювати собаку, то завтра і післязавтра вихованець буде гуляти в цей час. У собаки на рівні фізіології виробляється звичка робити «свої справи» в визначений час, ніяких несподіванок і неприємностей з цього приводу не буде.

При навчанні командам, господар повинен бути спокійним, впевненим у своїх діях. При цьому важливо:

  • Не кричати і не бити собаку.

  • Не залишати пітбуля насамоті в перші дні.

  • У приміщення господар повинен заходити першим.

  • Дорослого пітбуля можна відпускати гуляти без повідця тільки в безлюдних місцях.

  • Весь вільний час господареві потрібно проводити зі своїм вихованцем.

Пітбультер'єру потрібна постійна ласка і увага. Тільки так можна виростити вірного друга і захисника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?