Подорожі по Україні — куди поїхати у відпустку чи на вихідні
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Подорожі по Україні — куди поїхати у відпустку чи на вихідні

Подорожі по Україні — куди поїхати у відпустку чи на вихідні
Джерело:  online.ua

Сьогодні подорожі в Україні в тренді. Адже на просторах нашої країни є локації на будь-який смак: гори, море, каньйони та пустелі. Гід Онлайн підготував список найцікавіших туристичних точок в Україні, де на вас очікує захоплюючий відпочинок. 

Коронавірус та карантин вже другий рік вносять свої корективи в плани відпочинку громадян. Тому спостерігаємо нову тенденцію — українці почали відкривати нові туристичні куточки по всій Україні, відмовившись від відпусток за кордоном.

Ідеї для подорожі Україною - куди поїхати

 Фото: envato.com

Пляжний відпочинок здається вам нудним, а душа потребує пригод? Тоді відправляйтеся в подорож замками України. Відчуйте атмосферу лицарських епох, подивіться на живописні розвалини. Рекомендуємо відвідати замки усім любителям старовинних історій, лицарських фільмів та епохи середньовіччя.

1. Тур замками і фортецями

Кам’янець-Подільська фортеця (фото - commons.wikimedia.org)

У Хмельницькій області знаходиться Кам’янець-Подільська фортеця, Летичевський замок-монастир, Меджибізький замок та Жванецький замок. У Чернігівській області відвідати можна історичну Хотинську Фортецю. А в Закарпатській області — Ужгородський замок та Паланок.

2. Відпочинок у пустелі

Олешківські піски (фото - commons.wikimedia.org)

Якщо ви мрієте хоч раз побувати у справжній пустелі, то зовсім не обов’язково летіти до Сахари. У Херсонській області розташовані “Олешківські піски” — найбільша в Європі пустеля. Сюди можна приїхати самостійно автомобілем, автобусом або у складі екскурсії. Тут можна не тільки пройтися еко-тропами, а й покататися на сноубордах та квадроциклах, а також відпочити з палатками.

3. Термальні джерела в Карпатах

Фото: envato.com

Все ще думаете, що добре відпочити в Карпатах можна лише взимку? Насправді ж і теплі пори року тут є цікаві розваг та місць для відпочинку. Одним з найцікавіших варіантів є термальні джерела. Наприклад, комплекс “Косино” у Закарпатській області вважається одним з найкращих комплексів не тільки у Карпатах, а й по всій Україні.

А от взимку Карпати перетворюються на гірськолижну столицю України. Буковель, Славське, Косов, Драгобрат та інші курорти до послуг усіх любителів екстриму.

4. Шацькі озера

Фото: envato.com

Для усіх поціновувачів природної краси пропонуємо відвідати Шацькі озера та Світязь. Знаходяться вони у Волинській області. Тут можна не тільки насолодитися природніми пейзажами, а й позасмагати на сонечку, скупатися у теплій воді та оздоровитися.

До речі, на Шацьких озерах можна порибалити. Тут водиться більше 30 видів риб: окунь, карп, карась, сом та навіть вугор! Шацькі озера ідеально підходять для відпочинку з дітьми. Адже тут немає голосних дискотек та натовпу туристів.

5. Справжні українські каньйони

Актівський каньйон (фото - commons.wikimedia.org)

Для того, аби потрапити у справжній каньйон , не обов’язково їхати до США чи Турції. В Україні знаходиться справжній каньйон — Актівський. Знаходиться він в Миколаївській області. Багато хто поєднує долину Актівського каньйону з відомим аризонським “Гранд Каньйоном” у Америці. Актівський каньйон продовжується Арбузинським, його також буде цікаво відвідати. До речі, неподалечку знаходиться Трикратський ліс — ще одна цікава пам’ятка.

Туристичний потенціал України важко переоцінити. Отже, якщо маєте вільні вихідні або на носі відпустка, збирайте речі та мерщій у цікаву подорож. Головне — оберіть цікаву тематичну локацію і тоді незабутні емоції будуть гарантовані!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?