Породи собак на всі випадки життя — і в парк, і під ковдру разом
Категорія
Собаки
Дата публікації

Породи собак на всі випадки життя — і в парк, і під ковдру разом

Породи собак на всі випадки життя — і в парк, і під ковдру разом
Джерело:  online.ua

Собака - не просто відданий супутник людини. Вона може стати надійним другом, який з радістю відправиться разом з господарем в похід або з задоволенням буде притискатися до нього під час відпочинку на дивані. Гід Онлайн розповідає, як вибрати для себе ідеальну собаку-компаньйона з урахуванням особливостей її породи і характеру.

Знайти собі відданого друга і компаньйона з представленого списку не складе великих труднощів. Ці породи найбільш схильні до компанії людини і готові бути поруч цілодобово. Вони володіють всіма якостями самих кращих друзів і компаньйонів.

Кращі породи собак малих розмірів - до 10 кг

Фото: unsplash.com

До порід собак-компаньйонів малих розмірів відносяться чихуахуа, ши-тцу, папільон, мопс, мальтійська болонка.

Чихуахуа зростом не вище 20 см і важать до 2,7 кг мають рухливий розум і великим люблячим серцем. Є сторожем, готовим підняти тривогу, побачивши незнайомців на ввіреній йому території. Чи не вимагають великої рухової активності.

Собаки породи ши-тцу - улюбленці імператорів Китаю. Мають спокійний характер і дзвінкий голос, що дає їм перевагу в оповіщенні господарів про наближення сторонніх. Важать ши-тцу не більше 7 кг, зріст до 28 см.

Дуже красиві собаки породи папільон ( «метелик» в перекладі з французької). Назву порода отримала через довгу шерсть на вухах, схожих на крила метеликів. Це веселі та кмітливі собаки, які дуже люблять грати. Незважаючи на скромні розміри - зріст до 28 см, вага не більше 4,5 кг - папільони вміють вправно виконувати більшу кількість фізичних вправ.

Мопси легко адаптуються для проживання в квартирі. Були виведені тибетськими ченцями як компаньйони. Від природи у мопсів гарна статура, але при потуранні господарів мопси запросто можуть набрати зайву вагу, що негативно позначиться на їхньому здоров'ї та тривалості життя, яка за сприятливих умов досягає 18 років. Мопси при зрості до 33 см і при відсутності зайвої ваги мають масу до 8 кг.

Мальтійська болонка - це кишенькова версія собаки, так як важить не більше 3 кг, має красиву білосніжну шерстю і любить, щоб її носили на руках. Дзвінким гавкотом неодмінно повідомить про появу чужинців. Такі болонки не виростають вище 25 см.

Кращі породи собак середніх розмірів - до 25 кг

Фото: envato.com

До них відносяться такси, бостонські тер'єри, французькі бульдоги.

  • Такс спочатку виводили для полювання на лисиць, але в наші дні вони стали любителями заритися в нору з ковдр. Стандартна вага такси до 14,5 кг, зустрічаються і мініатюрні версії вагою не більше 5 кг. Такси готові бігати по дому за своїм господарем, чекаючи моменту, коли зможе присісти поруч, щоб притиснутися до нього.

  • Бостонський тер'єр відрізняється ввічливим поводженням. Добре адаптується до життя в квартирі. Міцної статури - виростає до 43 см, маса тіла від 5,4 кг і не більше 11 кг.

  • Французький бульдог наділений доброзичливим характером, чуйний на ласку, для комфорту йому досить розмірів квартири. Як правило, віддають перевагу спокійному відпочинку. Зростом не більше 33 см і масою до 12,7 кг.

Перераховані вище породи собак вимагають хоча б однієї тривалої прогулянки в день для нормального самопочуття.

Кращі породи собак-компаньйонів вагою понад 25 кг

Фото: envato.com

Серед великих порід також зустрічаються люблячі і вірні собаки-компаньйони.

Найбільш популярні:

  • німецький короткошерстий пойнтер;

  • пудель;

  • золотистий ретривер;

  • американський стафордширський тер'єр;

  • ірландський вовкодав.

Для людей, що віддають перевагу активним видам відпочинку, ідеальним компаньйоном стане представник породи німецька короткошерстий пойнтер. Вони обожнюють довгі прогулянки, їм необхідно багато рухатися для підтримки тіла в тонусі. Незважаючи на чималі розміри (вага до 32 кг, зріст до 58 см), ця собака володіє доброзичливим і ласкавим характером, хоча спочатку виводилися для полювання.

Пуделі часто потрапляють в рейтинги найрозумніших собак, вони добре піддаються дресируванню. Безсумнівним достоїнством породи є відсутність линьки. Пуделі стандартного розміру важать до 32 кг, але є карликовий пудель, який важить не більше 4 кг. Риси характеру - допитливість, рухливий розум, дружелюбність.

Іноді здається, що собака породи золотистий ретривер обожнює всіх людей. Риси характеру - ласка і добродушність, не має проблем у вихованні, нерідко використовується в рятувальних роботах і при реабілітації хворих дітей. Зріст до 61 см, вага - до 34 кг.

Прекрасним собакою-компаньйоном, всупереч поширеній помилці, при належному вихованні стане американський стафордширський тер'єр. Ці собаки обожнюють своїх господарів, іноді намагаються посидіти на колінах у членів сім'ї. Люблять обніматися і грати. Вагою можуть досягати 32 кг.

Спочатку порода ірландський вовкодав виводилася для полювання на велику дичину. Але такі риси характеру, як спокій і дружелюбність, роблять собак цієї породи чудовими компаньйонами. Їм необхідно багато гуляти, вони залюбки відправляться зі своїми господарями в похід або тривалу прогулянку по лісі. При зростанні до 81 см у вазі можуть досягати 54 кг і більше.

Але є породи, які насилу підійдуть для ролі компаньйонів, що мають незалежний характер. Це такі породи як сіба-іну, акіта і чау-чау, хоча і серед них є винятки.

Як бачите, вибрати собі собаку-компаньйона не складно, головне вивчити особливості породи, щоб правильно доглядати за своїм чотириногим другом, і тоді у вашому будинку надовго оселиться тепло і любов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?