Повний гід Діснейлендами світу — все, що потрібно знати туристу
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Повний гід Діснейлендами світу — все, що потрібно знати туристу

Повний гід Діснейлендами світу — все, що потрібно знати туристу
Джерело:  online.ua

Здійснити дитячу мрію та потрапити у Діснейленд не так складно, як здається на перший погляд. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про Діснейленд туристу - де знаходиться найбільший парк розваг в світі, скільки коштує туда квиток, коли краще їхати у Діснейленд та який з усіх Діснейлендів найкращий.

Скільки є Діснейлендів в світі?

Фото: unsplash.com

Загалом у світі існує п'ять Діснейлендів: у Каліфорнії, Гонконзі, Флориді, Токіо і Парижі. А є ще багато різних парків розваг, дуже схожих на Діснейленд. Але вони лише створені за принципом Діснейленду і не стосуються компанії «Волт Дісней».

Каліфорнійський Діснейленд — з'явився першим у 1955 році. За всю історію його відвідали понад 600 мільйонів дорослих і дітей. Нині включає в себе два парки: оригінальний Disneyland Park та Disney California Adventure Park.

Гонконгський Діснейленд — парк, який з'явився останнім, а саме у 2005 році. Цікаво, що при його створенні проєктори користувалися феншуєм. Тут розташовано багато тематичних зон, присвячених улюбленим мультфільмам.

Діснейленд у Флориді — це другий парк у світі, створений компанією «Волт Дісней». Тут знаходиться 4 тематичних зони, готелі, бари та ресторани, 3 водних парки.

Діснейленд у Токіо — це перший діснейленд, який відкрили у іншій країні, за межами Америки. Тут розташовано безліч тематичних зон, 5 готелів, морський парк.

Діснейленд у Парижі— це перший і єдиний Діснейленд в Європі. Тут є 2 тематичні парки Disneyland Park та Walt Disney Studios Park, безліч тематичних зон, поле для гольфу, футбольна школа та багато чого іншого.

Де знаходиться справжній Діснейленд?

Фото: unsplash.com

Найперший та найсправжнісінький Діснейленд знаходиться у Анахаймі, поруч з Лос-Анджелесом, у штаті Каліфорнія. Це єдиний парк, який Волт Дісней відкрив особисто. Спершу тут було лише 18 атракціонів, але згодом їх кількість збільшувалась. Нині Disneyland Park вважається одним з найприбутковіших і другим у світі за кількістю гостей. На території є залізна дорога, по якій курсує потяг, Країна фантазій (де живуть герої Дісней), джунглі, містечко Дикого Заходу та інші тематичні зони.

А от єдиний Діснейленд в Європі знаходиться у передмісті Парижа. І його розмах дійсно вражає! Територія парку сягає 2 тисяч гектарів. Тут розташовано багато тематичних зон, екстремальних атракціонів, на території завжди працюють аніматори. Оглянути увесь парк протягом одного дня дійсно важко, тому прямо на території є кілька готелів.

Скільки коштує квиток у Діснейленд в Парижі?

Фото: unsplash.com

Загалом існує два види квитків у Діснейленд: на 1 день і на кілька днів (до 4).

Квитки на один день бувають трьох тарифів:

  • Mini (у будні дні) — для дорослих 56 євро, а для дітей 51.

  • Magic (у вихідні та канікулярні дні) — для дорослих 74 євро, а для дітей 68.

  • Super Magik (у святкові дні, наприклад Новий рік, Різдво) — для дорослих 87 євро, а для дітей 80.

Мультиквитки (ціна вказана за один день):

  • На 2 дні — для дорослих 84,5 євро, для дітей — 78.

  • На 3 дні — для дорослих 70 євро, для дітей — 65.

  • На 4 дні — для дорослих 62 євро, для дітей — 57.

Коли краще їхати в Діснейленд у Парижі?

Фото: unsplash.com

Умовно можна виділити два найкращих періоди для відвідування паризького Діснейленду. Перший — низький, триває з листопада до березня. У цей сезон тут набагато менше відвідувачів і ціни на квитки нижче. Єдине виключення новорічні та різдвяні свята.

Другий період — високий сезон, триває з березня по жовтень. Адже у цей час теплішає, температура повітря стає комфортнішою для відвідування. Також у дітей починаються канікули і вони вирушають у подорож. Тому черги у високий сезон тут найбільші.

Поради туристам перед поїздкою в Діснейленд

Фото: unsplash.com

  • Діснейленди славляться своїми довгими чергами. Якщо не хочете стояти у довжелезних чергах та витрачати на це кілька годин, то є один варіант. Можна придбати спеціальний Fast Pass — спеціальний пропуск, який дає змогу кататися на атракціонах без черги.

  • Щоб зекономити на квитках, купуйте квитки на кілька днів поспіль. Це набагато вигідніше, ніж купувати на кожен день окремо.

  • Дитячі квитки у Діснейленд значно дешевші. Тому везіть дітей до парку розваг, поки вони ще маленькі.

  • Якщо хочете зекономити час і гроші, то приїжджайте в парк у будні дні, а не у вихідні. Вважається, що найдорожчі квитки у Діснейленд у період з травня по жовтень, а також у святкові періоди.

  • З приходом пандемії у наше життя, правила відвідування парків змінилися. Тепер всі відвідувачі, старші за 11 років, мають носити маски. Їх можна підготувати самостійно або придбати на вході у парк. Також у зв’язку з пандемією потрібно дотримуватися соціальної дистанції, не менше 1 метра.

  • Якщо ви шукаєте, де зупинитися, то на території Діснейлендів розташовані готелі. В них буде цікаво дітям, адже кожен номер оформлений у тематичному стилі.

  • Приїхали у Діснейленд лише на 1 день? Тоді не витрачайте час на атракціони та черги. Краще прогуляйтеся територією парку та огляньте всі декорації.

  • Купити квитки до Діснейленду можна на офіційному сайті. Це дуже швидкий і безпечний варіант, який допоможе уникнути шахрайства. При вході у парк ви зможете просто показати електронний квиток.

  • Квитки, придбані на сайті, починають діяти через 24 години після покупки. Якщо хочете купити квиток на цей же день, то вибирайте тариф Super Magic.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?