Правила перевезення тварин в літаку – що потрібно знати
Категорія
Домашні тварини
Дата публікації

Правила перевезення тварин в літаку – що потрібно знати

Правила перевезення тварин в літаку – що потрібно знати
Джерело:  online.ua

Якщо ви плануєте подорож літаком за кордон зі своїм котом чи собакою, потрібно знати усі тонкощі та правила перевезення тварин. Зазвичай авіакомпанії дуже суворі та непохитні, якщо справа йде про домашніх улюбленців. Гід Онлайн розповідає, які існують правила перевезення тварин в літаку та ділиться дієвими порадами для комфортної подорожі з тваринами.

Важливо! Ми розповідаємо про загальні правила перевезення тварин. У кожної авіакомпанії кожної країни ці правила можуть відрізнятися. Тому перед майбутнім польотом не забудьте перевірити правила вашої авіакомпанії. Знайти їх можна на офіційному сайті.

Як перевезти тварину у літаку - загальні правила

Фото: flickr.com

  • Перевезти тварину можливо лише у супроводі з пасажиром віком від 18-ти років. До того ж потрібно попередньо обговорити перевезення конкретної тварини з перевізником. Рекомендуємо робити це за добу-дві до вильоту або раніше.

  • Переліт тварини в літаку також потрібно оплатити. Ціна квитка залежить від тарифів авіакомпанії.Тваринка, що летить літаком, повинна мати усі необхідні документи згідно законодавства. Перелік документів в залежності від рейсу (внутрішній чи зовнішній) може відрізнятися.

  • Перевозити домашніх улюбленців можна лише в спеціальному контейнері, боксі або сумці, яка призначена для тварин. В саморобних контейнерах чи звичайних коробках перевезти тварину не вдастся.

  • Домашній улюбленець має бути чистим та здоровим.

Чи можна перевозити домашніх тварин в салоні літака?

Фото: envato.com

З собою у салон можна взяти лише невеличких улюбленців. Їх вага разом із контейнером має бути не більше 5-8 кілограм ( в залежності від правил компанії). Один пасажир може взяти з собою лише однин контейнер з котом чи собакою. Його можна тримати на руках або поставити під сидіння. Якщо ви хочете дістати тварину з переноски, спочатку запитайте дозволу у своїх сусідів та у стюардеси.

Тварин вагою від 5-8 кілограм перевозять у багажному відділі. Для цього хазяїн повинен подбати про їжу та воду для улюбленця, а також обрати комфортний контейнер. За розмірами контейнер має бути таким, аби тваринка мала достатньо вільного місця, щоб стояти, сидіти та лежати.

Які документи потрібні для перельоту тварин?

Фото: envato.com

Документи можуть відрізнятися в залежності від типу рейсу. До того ж пам’ятайте, що у кожного авіаперевізника правила свої.

Загальні вимоги до документів:

  • На внутрішні рейси зазвичай просять лише ветеринарне свідоцтво тварини, де є інформація про щеплення та обробку від зовнішніх та внутрішніх паразитів, результати аналізу на гельмінти (його треба зробити за декілька днів до вильоту).

  • На міжнародні рейси перелік документів трохи більший. Рекомендуємо підготувати ветеринарний сертифікат міжнародного зразка, де зазначені всі щеплення та вакцинації, а також дозвіл на ввезення улюбленця в країну.

Переліт з твариною – поради

  • Не варто використовувати транквілізатори, аби заспокоїти тварину. Використовуйте їх лише в екстрених випадках.

  • Перед рейсом вигуляйте тварину, напоїть та погодуйте.

  • Перед вильотом протестуйте контейнер для польоту та подивіться, чи підходить він за розмірами тварині. За два-три дні намагайтесь привчити тварину до контейнера – так переліт буде менш стресовим для кота чи собаки.

  • Перевірте вимоги до перевозки чи транзиту авіакомпанії та наявні документи. До того ж уточніть правила для ввезення тварин у страну прибуття.

Подорожі літаком для тварин та їх власників не прості та потребують попередньої підготовки. Якщо у вас виникла необхідність перевезення домашнього улюбленця в літаку, ретельно підготуйте всі документи, ознайомтеся з правилами та прочитайте наші поради. Не хвилюйтесь – все буде добре!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?