Правила поведінки на корпоративі: як поводитися, щоб не осоромитися
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Правила поведінки на корпоративі: як поводитися, щоб не осоромитися

Правила поведінки на корпоративі: як поводитися, щоб не осоромитися
Джерело:  online.ua

Корпоративні вечори проводяться з метою розрядити робочу атмосферу, познайомити між собою нових співробітників чи працівників із різних компаній. Але на таких вечірках нерідко трапляються казуси, за які на ранок становиться соромно. Гід Онлайн розповідає, як правильно поводити себе на корпоративі, щоб виглядати бездоганно.

Навіть якщо для вас корпоратив — це вихід з зони комфорту чи формальність, не варто відмовлятися від подібних вечірок. Як правило, вони відкривають деякі можливості. Наприклад, нові знайомства чи закріплення старих зв’язків можуть перетворитися в успішний проєкт. Проте й у добре знайомому колективі варто дотримуватися визначених правил поведінки.

1. Не забувайте, що ви на роботі

Фото: freepik.com

На корпоративі не варто дискутувати на занадто особисті чи провокативні теми. Пам’ятайте, що ви знаходитесь в оточенні своїх колег. Уникайте флірту чи будь-якого іншого дійства про яке пізніше пожалкуєте. Проведіть добре час, втім, поважайте та не порушуйте особистих кордонів інших.

2. Комунікуйте з іншими

Фото: freepik.com

Не нудьгуйте та не стійте осторонь. Спілкування — найкращий варіант дізнатися ваших колег ближче та знайти нові точки дотику, як в професійному, так і в дружньому плані.

Дотримуйтеся балансу в розмові. Варто не лише говорити, але слухати та розпитувати опонента. Проявіть зацікавленість у розмові. Більше посміхайтеся співрозмовникам, так ви продемонструєте свою щирість. Старайтеся вкладати більше позитиву у діалог. Не варто жалітися на тяжку долю, це може лише насторожити вашого колегу.

3. Не пийте забагато алкоголю

Фото: freepik.com

Корпоративний вечір — це не дружні посиденьки. Не перегинайте палку, оскільки за вами може спостерігати керівництво чи інші співробітники. Аби не осоромитися, краще звітувати собі про кількість випитого та з’їденого на корпоративі.
Алкоголь може допомогти розслабитися в оточені незнайомців, однак ви так само можете бовкнути зайвого. Пам’ятайте, що занадто, то не здраво.

4. Слідкуйте за дрес-кодом

 Фото: pxfuel.com

Якщо корпоративний вечір є тематичним, краще одягатися відповідно до вимог дрес-коду заходу. В тому разі, якщо зустріч не має конкретних вимог вдягніть щось стильне чи те, що зазвичай одягли б в робочий день.

Все залежить від місця проведення заходу. У ресторан краще одягти щось витончене, а на природу - комфортний одяг.

5. Подякуйте колегам за вечірку

Фото: freepik.com

В кінці вечірки скажіть її організаторам та співробітникам про добре проведений час. Виразіть свою вдячність за смачні напої, їжу, атмосферу та приємну компанію.

Не варто занадто лестити. Втім, проста ввічливість завжди буде приємна людям, які підготували корпоратив.

Головне на корпоративі — приємно та з користю провести час разом з колегами, зміцнити дружню атмосферу та дізнатися один одного трохи ближче.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?