Привітання з Горіховим Спасом 2021 — найкращі побажання та листівки
Категорія
Привітання
Дата публікації

Привітання з Горіховим Спасом 2021 — найкращі побажання та листівки

Привітання з Горіховим Спасом 2021 — найкращі побажання та листівки
Джерело:  online.ua

29 серпня православні святкують найсмачніший серед трьох Спасів — Горіховий. Онлайн Гід розповідає, якими традиціями та прикметами характерний Горіховий Спас та пропонує найкращі вірші та листівки з побажаннями до свята.

Третій Горіховий Спас ще називають Холодним, Хлібним, Малим або Нерукотворним Спасом. Це пов’язано з перенесенням 29 серпня Нерукотворного образу Ісуса Христа до Константинополя. За віруваннями, Ісус Спаситель вмився холодною водою та промокнув обличчя полотном. На ньому відобразився його лик, який і назвали нерукотворним образом.

Таким полотном вилікувався Авгар, володар та цар Едесси, стародавнього міста на території сучасної Туреччини. Саме з цього міста у 944 році і був перенесений нерукотворний лик Ісуса до храму Святої Софії у Константинополі.

Нажаль, пам'ятка була викрадена у 1204 році та загублена під час корабельної аварії.

Традиції Горіхового Спасу

Фото: envato.com

В народі Спас іменований горіховим, бо традиційно люди збирали та святили у церкві лісові горіхи. Після чого зібрані запаси залишали на зиму. Вважається, що якщо у цьому році було багато горіхів, то наступного можна очікувати гарний врожай хлібу.

Наприкінці літа проводилося багато ярмарок та фестивалів на честь свята. Частіше продавали домоткані полотна, які потім використовувалися для виготовлення вишиванок. Оскільки, на цій тканині можна вишивати без допомоги накладної канви.

За традицією говорили такі слова: «Перший Спас — на воді стоять, Другий Спас — яблука їдять, Третій Спас — на горі полотна продають».

Прикмети на Горіховий Спас

Фото: freepik.com

Згідно з повір'ями на Горіховий Спас має бути гарна торгівля. Також цей день вважається чарівним - можно влаштувати ворожіння та дізнатися свою долю. Смак зірваного горіху підкаже, що чекає в майбутньому. Якщо горіх солодкий — чекайте на велику любов, гіркий — зради. Недозрілий горіх — ознака важливої звістки, а гнилий — біда.

  • Якщо в цей день почалася спека — це означає, що у другій половині вересня варто очікувати холод і дощ.

  • Гарна погода 29 серпня свідчить про коротку зиму.

  • Якщо журавлі летітимуть на південь, тоді очікуйте ранньої зими.

  • Гарний третій Спас — взимку буде квас.

  • Третій Спас хліба запас.

  • До Петревого дня зорати, до Іллі боронити, а до Спаса посіяти.

Привітання з Горіховим Спасом

Фото: freepik.com

У день Горіхового Спаса бажаю благодаті й тепла. Нехай ваше здоров'я і здоров'я рідних буде міцним, як горіхова шкаралупа. Нехай небо буде чистим і ясним, хай щастя буде вічним і міцним. Любові, віри та взаєморозуміння!

***
Вітаю з Горіховим Спасом. Нехай Господь завжди рятує від бід і лиха, нехай ангел твій ніколи не покине тебе, нехай твоя сім'я укрита буде від заздрості та злоби міцною оболонкою з душевної доброти, взаємної любові, турботи, вірності та благополуччя. Бажаю здоров'я і довгих років життя.

Привітання з Горіховим Спасом - листівки

Горіховий Спас – свято всіх православних християн. У цей святковий день хочеться побажати добра, здоров'я, миру, процвітання. Нехай кожен день ваш будинок наповнюється затишком, теплом, щастям, благополуччям. Даруйте один одному увагу і турботу, любов і вірність. Зі святом вас!

***
З Хлібним Спасом вітаємо всю вашу сім'ю. Бажаємо добробуту, радісних звісток, добрих людей на життєвому шляху і здорових дітей. Нехай разом з Хлібним Спасом ваш будинок поповниться урожаєм з грошової ниви, стогом щоденних сюрпризів і повним хлівом зерен щастя.

Привітання з Горіховим Спасом - вірші

Привітання з Горіховим Спасом - листівки

Останній Спас
Вам горіхів припас!
Давайте хліб спечемо
І в будинок друзів покличемо.
Нехай лунає дитячий сміх,
І всіх нас успіх!

***
У цей багряний серпень
Комори повні врожаю
Сонцем радісним зігріті,
Горішки й яблука великі.
Тож вітаю вас зі Спасом,
щастя зичу та добра,
Щоб серпневим поцілунком,
Теплою була зима!

Привітання з Горіховим Спасом - листівки

Вже стигли горіхи в діброві,
Прийшов жаданий третій Спас,
Збираємо, радіємо врожаю,
Щоб було що відкласти про запас.
І кожний горішок з врожаю
Життєву і магічну силу має
Його потрібно в церкві освятити,
Щоб він надав нам сили жити.

Нехай цей свято принесе міцне, як горіх, здоров'я у вашу родину та у домі вашому панує лише мир та спокій. Бажаємо, благодіяння, чистоти душі і радості серця. Вітаємо з Горіховим Спасом!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?