Просто і зі смаком: класичний рецепт чізкейку
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Просто і зі смаком: класичний рецепт чізкейку

Просто і зі смаком: класичний рецепт чізкейку
Джерело:  online.ua

Чізкейк — один з найпопулярніших в світі десертів. Його подають практично у всіх європейських і американських кафе. Кожній господині буде корисно знати, як приготувати чізкейк в домашніх умовах. У список інгредієнтів для приготування класичного чізкейку «Нью-Йорк» входить менше 10 пунктів. Представляємо вашій увазі покроковий рецепт чізкейку, завдяки якому ви зможете створити справжній кулінарний шедевр, не гірше ніж у шеф-кухаря дорогого ресторану.

Класичний рецепт чізкейку

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво — 200 г.;

  • Вершковий сир — 500 г.;

  • Вершки — 150 мл.;

  • Вершкове масло — 100 г.;

  • Яйця — 2 шт.;

  • Лимонний сік — 1 ст.л.;

  • Цукор — 120 р. (+ ванільний цукор — 10 г.);

  • Мука

Покроковий рецепт чізкейку «Нью-Йорк»:

1. Подрібнити розсипчасте печиво в крихту в блендері або вручну (за допомогою толкушки);

2. Розтопити масло і влити до подрібненого печива, перемішати;

3. Отриману масу перекласти у форму для запікання (вона повинна бути рознімною, з діаметром 22 см.);

4. Випікати основу для чізкейку близько 10 хв. (температура — 180°C), остудити;

5. Приготувати начинку: змішати вершковий сир, цукор (звичайний + ванільний), борошно і лимонний сік, перемішати до однорідності;

6. Додати яйця по одному, не перестаючи помішувати. Влити вершки. Акуратно перемішати начинку, не збивати. Вилити її на основу з печива;

7. Обгорнути форму для випікання фольгою в 3 шари і поставити в більш глибоку форму або більшу жаротривку ємність;

8. Заповнити більшу ємність окропом, щоб форма, в якій знаходиться наш сирний пиріг, занурилася в нього наполовину;

9. Випікати чізкейк протягом години-півтори при постійній температурі в 160 градусів;

*Корисна порада: вимкнувши духовку, відкрийте дверцята і залиште пиріг в ній на деякий час. Так він охолоне поступово, не опаде і придбає ідеально гладку поверхню.

10. Поставте форму в холодильник на 4 години. Бажано попередньо накрити випічку харчовою плівкою;

11. Повністю готовий чізкейк прикрасити ягодами, часточками фруктів, листочками м'яти. Подавати порційно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?