Ретроградний Меркурій — чого очікувати у 2021 році
Категорія
Гороскопи
Дата публікації

Ретроградний Меркурій — чого очікувати у 2021 році

Ретроградний Меркурій — чого очікувати у 2021 році
Джерело:  online.ua

Всі ми звикли до жартів про ретроградний Меркурій у соціальних мережах. Його постійно звинувачують у бідах та невдачах. АстроГід Онлайн розповідає, чи справді він впливає на людину та коли очікувати наступного ретроградного Меркурія?

Ретроградним Меркурієм називають оптичну ілюзію, коли здається ніби планета рухається у зворотному напрямку. Явище обумовлене різницею швидкості руху Меркурію та умовних спостерігачів на Землі. Ретроградними можуть бути Меркурій, Венера, Марс, Юпітер та Сатурн. Для астрономів явище ретроградності не має нічого особливого, проте астрологи надають йому важливого значення.

Як на людину впливає ретроградний Меркурій

Фото: pixabay.com

Вважається, що на час ретроградності планет деякі сфери життя виходять з-під контролю, наприклад, навчання, робота, сфери пов’язані з обміном інформації та фінансами. Тобто аспекти, якими опікується Меркурій. В період ретроградності вони починають ускладнюватися чи руйнуватися.

Таке явище має й позитивні сторони. Це час для завершення старих справ, позбавлення від непотрібних речей та перезавантаження. Слушний момент для того аби вдосконалити забуті знання чи навички.

Не бійтеся повертатися до минулого. Під час ретроградного Меркурію згадайте про людей з якими давно не спілкувалися, проєкт, який закинули чи заняття, яке хотіли спробувати - це сприятливий період, щоб закінчити справи, відкладені в довгу шухляду. Астрологи запевняють, що якщо їх встигнути доробити до закінчення періоду ретроградного Меркурія, то можна отримати від Всесвіту в рази більше, ніж очікували.

Чого не варто робити під час ретроградного Меркурію

Фото: pixabay.com

  • Тримайтеся подалі від серйозних фінансових угод та капіталовкладень. Речі пов’язані із грошима краще відкласти на пізніший термін.

  • Не поспішайте з плануванням довгострокових подорожей.

  • Старайтеся не приймати складні рішення. Існує вірогідність припуститися помилок, які потім поведеться виправляти.

Ретроградність Меркурію — це ідеальний час для розумового відпочинку, дайте собі волю та відпустіть момент.

Календар ретроградності Меркурію 2021

Своєї ретроградності планета набуває тричі на рік. У 2021 році перший раз явище відбулося з 30 січня по 21 лютого, а другий з 30 травня по 23 червня. Наступний Ретроградний Меркурій очікується з 27 вересня по 18 жовтня.

Головне, пам’ятайте, що ретроградний Меркурій - це астрономічне явище та не привід для паніки чи розпачу. Відпочиньте тілом, душею, перезавантажте мозок, виправіть минулі помилки. А зірки вам в цьому допоможуть!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?