Що таке будинки гороскопу та як вони впливають на нашу долю
Категорія
Гороскопи
Дата публікації

Що таке будинки гороскопу та як вони впливають на нашу долю

Що таке будинки гороскопу та як вони впливають на нашу долю
Джерело:  online.ua

Будинок гороскопу – ключове поняття в астрології, яке допомагає передбачити майбутнє людини та визначити її потенціал. Гід Онлайн розповідає, яке значення мають будинки гороскопу та як вони впливають на долю кожної людини.

Що таке будинки гороскопу?

Фото: envato.com

Будинок в астрології – це сектор екліптики (ділянка картки на зоряному небі), який використовується для складання персонального гороскопу (натальної карти). Кожен з дванадцяти будинків відповідає за ту чи іншу сферу життя людини, визначає її долю. Будинки при цьому є нерівними по відношенню між собою. Існує дві системи будинків, які доповнюють одна одну.

Перша система сконцентрована навколо руху Сонця по зодіакальному колу, що, як вважають астрологи, має суттєвий вплив на події у нашому світі. Розрахувавши маршрут небесного світила, можна визначити, під яким знаком Зодіаку народилася людина, та скласти особисту космограму (набір рис та особливостей характеру).

Друга система доповнює першу та стосується обертання Землі навколо своєї осі. Впродовж доби розташування небесних тіл та зірок стосовно нашої планети змінюється, тому у різний час космос по різному впливає на земні події. Саме ці зміни відображаються в персональному гороскопі, роблячи натальну карту неповторною для кожної людини.

Як будинки гороскопу впливають на долю людини?

Фото: pixabay.com

Будинки впливають на зовнішні обставини життя. Якщо знаки зодіаку показують потенціал, закладений при народженні, то будинки дозволяють зрозуміти, у яких сферах цей потенціал може максимально проявитися. Так, наприклад, хтось більше схильний до творчості, комусь краще реалізувати себе у бізнесі, а комусь краще зайнятися точними науками.

I будинок відповідає Знаку Овен та підпорядковується планеті Марс. Він стосується нашого безпосереднього «Я» та показує, яким нас бачать оточуючі, та як хочемо виглядати в їх очах. Також він описує, як людина взаємодіє з навколишнім світом. Окрім цього, перший будинок гороскопу пов’язаний з нашим народженням, раннім дитинством та станом здоров’я впродовж всього життя.

II будинок відповідає Знаку Тілець та підпорядковується Венері. Цей будинок відповідає за майно, статки та фінансове благополуччя людини. Також він показує, наскільки цінує себе людина, наскільки спроможна вона заробляти гроші, наскільки вона вміє заощаджувати та розпоряджатися своїми фінансами.

III будинок відповідає Знаку Близнюки та підпорядковується Меркурію. Третій будинок гороскопу пов’язаний з сім’єю та показує, які у людини відносини з братами, сестрами, батьками та іншими родичами. Також він дає зрозуміти, чи є ораторські здібності у людина, чи схильна вона до літераторства та мистецтва.

IV будинок відповідає Знаку Рак та підпорядковується Місяцю. Четвертий будинок гороскопу має назву - будинок сім'ї. По ньому можна визначити наше генеалогічне дерево, ким були наші пращури, з якого ми роду та яке наше походження. Також він показує, які здібності та таланти були передані нам у спадок, та що ми можемо передати нащадкам.

V будинок відповідає Знаку Лев та підпорядковується Сонцю. Цей будинок пов’язаний з нашими захопленнями, хобі та здібностями – з усім тим, через що ми можемо самовиражатися та від чого отримуємо задоволення. Також він стосується романтичних відносин, закоханості, вибору партнера та дітей.

VI будинок відповідає Знаку Діва та підпорядковується Меркурію. Шостий будинок гороскопу показує, до яких захворювань схильна людина, наскільки тяжко вона переносить ту чи іншу хворобу, від чого вона скоріше одужає, а від чого, навпаки, їй може стати гірше. Також він показує, при яких умовах людині комфортніше працювати та яку роботу краще обирати. За шостим будинком також можна вибрати собі домашню тварину.

Фото: envato.com

VII будинок відповідає Знаку Терези та підпорядковується Венері. Сьомий будинок відповідає за характер та зовнішність людини а також за зовнішність та риси партнера, якого вона обирає для життя. Окрім вибору другої половини, цей дім відповідає для вибір партнерів для бізнесу, а також визначає, з ким буде людина конкурувати та ворогувати.

VIII будинок відповідає Знаку Скорпіон та підпорядковується Плутону. Цей будинок є одним з найбільш загадкових у гороскопі. Він визначає поведінку людини під час кризових ситуацій та небезпеки. Також по сьомому будинку можна визначити, чи може людина належати до можновладців та розпоряджатися великими сумами грошей.

IX будинок відповідає Знаку Стрілець та підпорядковується Юпітеру. Восьмий будинок гороскопу пов’язаний зі знаннями, які ми отримуємо, та які впливають на наш світогляд. Ці знання можуть бути отримані під час подорожей в далекі країни та відвідування нових місць. Також дев'ятий дім відповідає за релігійні переконання та віру.

X будинок відповідає Знаку Козоріг та підпорядковується Сатурну. Цей будинок стосується кар’єри, амбіцій людини та його досягнень у професійній сфері. Він може охарактеризувати людину на керівній посаді, та наскільки вона буде успішною у ролі начальника.

XI будинок відповідає Знаку Водолій та підпорядковується Урану. Одинадцятий будинок гороскопу асоціюється зі свободою, рівністю, творчістю та політикою. Також він має безпосереднє відношення до точних наук. По ньому можна визначити, наскільки схильна людина до сприйняття новою інформації.

XII будинок відповідає Знаку Риби та підпорядковується Нептуну. Серед астрологів дванадцятий будинок вважається будинком самотності. Люди, у яких в гороскопі він домінує, зазвичай, мають обмежене коло знайомих та друзів, багато часу перебувають наодинці та не люблять, коли порушують їхній особистий простір. А ще, цей будинок пов’язаний з різними таємницями та усім тим, що приховує людина.

Взявши до уваги планети, які є керівними у тому чи іншому будинку, а також зв'язки цих планет з іншими елементами гороскопу, астролог може розповісти про долю людини. Також на основі цієї інформації, він може підказати який момент буде найсприятливішим для вирішення конкретної справи. Наприклад, для початку бізнес-проєкту чи одруження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?