Шкідливі звички домашніх тварин — як відучити улюбленців псувати речі
Категорія
Домашні тварини
Дата публікації

Шкідливі звички домашніх тварин — як відучити улюбленців псувати речі

Шкідливі звички домашніх тварин — як відучити улюбленців псувати речі
Джерело:  online.ua

Коти і собаки - розумні тварини, але не завжди поступливі. Часом вони починають бешкетувати: точать кігті об меблі, гризуть рослини і просто не чують господаря. Карати за це - не вихід, оскільки пухнастики капостять частіше не через вередливість, а за покликом природи. Розбираємося, як відучити домашніх тварин від шкідливих звичок та зберегти нерви.

Джерело:  ONLINE.UA

Тварини, які протягом довгого часу живуть разом з людьми, набувають статусу члена сім'ї - про них варто піклуватися, так само як і про інших. Вони мають свій характер і звички, які іноді можуть бути негативними. Тому, перш ніж заводити вихованця, виважено оціните його особливості. Якщо у вас обмаль вільного часу або ви заводите тварину для дитини, то краще купувати звірка, за яким легко доглядати.

Якщо ж зважилися завести кота чи собаку, то будьте готові миритися з їх пустощами. А ми підкажемо, як їх уникнути.

Кіт закопує їжу

 Фото: envato.com

Ви помічали, що після того, як ваш кіт поїв, він починає нібито закопувати їжу? Звичка зумовлена інстинктами. Таким чином тварини ховають їжу від інших хижаків, щоб пізніше її можна було з’їсти. Коти починають шкрябати підлогу та стіни, намагаючись сховати залишки вечері.

Якщо хочете позбавити вашого улюбленця такої звички прибирайте миску після його трапези. Так тварина не буде відчувати потреби ховати залишки недоїдків.

Собака ігнорує накази

 Фото: envato.com

Деякі собаки слухаються одразу та виконують накази, а деякі зовсім не слухняні. Уся справа в тренуванні. Якщо не займатися вихованням цуценя, у дорослому віці він виросте у доволі неслухняного пса, яким буде важко керувати.

Найкращий варіант — це повторення дій та закріплення смаколиками. Якщо виконання наказів буде асоціюватися у тварини з чимось приємним, ви обов’язково побачите результат. В жодному разі не застосовуйте фізичну силу чи кричіть на собаку.

Кіт їсть домашні рослини

 Фото: envato.com

Знайома ситуація, коли улюбленець обгризає рослини? Завдяки волокну, що міститься у рослинах коти очищають свій організм. Проте варто пам’ятати, що деякі рослини можуть бути отруйними та завдати коту шкоди.

Для того аби уникнути небажаних випадків, старайтеся не вирощувати отруйні рослини. Придбайте для кота спеціальні паростки та поставте коло його миски з їжею. Так ви будете спокійні за рослини, а кіт отримає потрібні йому речовини для перетравлення.

Собака гіперактивна

   Фото: envato.com

Собаки дуже активні та потребують рухливого способу життя. Проте важливо розрізняти нервовість та гіперактивність. Така поведінка перетворюється на проблему, коли стає деструктивною.

Перш за все забезпечте собаці прогулянки та ігри. Постарайтеся уникати стресу. Гіперактивні тварини потребують спокійної атмосфери. Якщо, самопочуття улюбленця буде погіршуватися, варто звернутися до спеціаліста.

Псує речі

Фото: envato.com

Коти й собаки можуть зіпсувати улюблені капці, погризти штани чи меблі. Але тварини це роблять не з ненависті та бажання помститися хазяїну.

Коти точать кігті о меблі, бо потребують видалення верхнього шару пазурів. Таким чином, вони підтримують своє здоров’я. А під час прогинання у спині, розслаблюють м’язи. Для того, щоб кіт не псував речі, варто придбати кігтеточку.

Собаки так само знищують предмети не тому що хочуть вас роздратувати. Часто це можуть бути наслідки глибших проблем, таких як: стрес, біль у зубах, тривога. Придбайте собаці спеціальні іграшки, які можна погризти та більше приділяйте часу прогулянкам.

Пам’ятайте, що ваші домашні улюбленці — це друзі та родина, за яких ви несете відповідальність. Тому частіше звертайте увагу на дрібниці та піклуйтеся про чотирилапих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?