ТОП-5 кращих рецептів справжньої різдвяної куті
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

ТОП-5 кращих рецептів справжньої різдвяної куті

ТОП-5 кращих рецептів справжньої різдвяної куті
Джерело:  online.ua

У кожної господині свій рецепт різдвяної куті, але всі хочуть знати секрети інших: раптом, смачніше вийде.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам п'ять рецептів приготування цієї головнох страви Святої Вечері.


Класична кутя готується з пшениці, маку, меду та сушених ягід або фруктів (найчастіше - це родзинки). Але в різних регіонах України - різні традиції.


Кутя з пшениці (класична)


Пшеницю треба залити водою напередодні, але зараз продається пшениця вже очищена, тому вистачить 2-3 годин. Варити до готовності в каструлі з товстим дном. Додати дрібку солі. Мак розтерти в ступці або в кавомолці, горіхи подрібнити. Родзинки промити, залити теплою водою, після подрібнити або додати цілі. Все перемішати, заправити розведеним теплою водою медом.



У таку кутю також можна додати халву, курагу, фініки, мармелад, чорнослив, мигдаль.


Кутя з рису


Таку кутю готують в східних регіонах країни і в Одесі. Рис відварити, додати розтертий мак, горіхи, родзинки і мед. Прикрасити цукатами. Іноді рис змішують тільки з вишнею і медом.


Кутя перлова


Готують таку кутю в Черкасах. Перловку варять, додають горіхи, родзинки, мак розводять з медом і цією заправкою поливають кутю вже в тарілках. Деякі господині додають в заправку чорницю.



Кутя ячмінна


Така кутя не зовсім традиційна, але дуже смачна. Ячмінь замочити, зварити, додати цукор, заморожену малину, вишню і родзинки. Можна додати мак.



Кутя з бобальок


Бобальки (або бубалькі) готують в деяких селах на Закарпатті. Це маленькі кульки з дріжджового тіста (вода, борошно, сіль, цукор, дріжджі, рослинна олія). Кульки печуть або варять. Після поливають медом і посипають горіхами і маком.



Бажаємо вам смачної куті та веселих свят !

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішм