Топ-7 кращих простих рецептів пирогів
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Топ-7 кращих простих рецептів пирогів

Топ-7 кращих простих рецептів пирогів
Джерело:  online.ua

Пироги — невід'ємна складова багатьох національних кухонь: української, російської, американської, німецької, британської, французької... Приготувати смачний пиріг, що тане в роті, під силу кожному. Існує безліч рецептів пирогів — від найпростіших, які готуються за 15 хвилин, до тих, що потребують особливої уваги та багато часу. Почнемо наш ТОП рецептів смачних пирогів з найпростішої страви — в список інгредієнтів для приготування цього пирога входять доступні продукти, які є в будинку у кожної запасливої господині.

Топ-4 найкращих покрокових рецепта солодких пирогів

1. Як приготувати яблучний пиріг на кефірі

Фото: russianfood.com

Інгредієнти:

  • Кефір — 400 мл.;

  • Манна крупа — 210 г.;

  • Яйце — 4 шт.;

  • Цукор — 150 г.;

  • Яблуко — 3 шт.;

  • Розпушувач —10 г.;

  • Кондитерський мак — 2-3 ст.л.

Простий покроковий рецепт пирога з яблуками:

  1. Змішати кефір, манну крупу і цукор, залишити на 30 хв. Коли манка розбухне, додати в суміш яйця і збити до однорідності;

  2. Очистити яблука і натерти на крупній тертці. Додати в тісто;

  3. Всипати розпушувач і мак, перемішати;

  4. Випікати в круглій формі (діаметр — 23 см.) При 180 градусах близько 50 хв.

2. Як приготувати пиріг з вишнею

Фото: foodandmood.com.ua

Інгредієнти:

  • Вишня — 500 г.;

  • Цукор — 150 г.;

  • Вершкове масло — 100 г.;

  • Борошно — 200 г.;

  • Яйце — 2 шт.;

  • Розпушувач — 1 ч.л.

Універсальний покроковий рецепт пирога з вишнями:

  1. Розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром, змішати з яйцями, перемішати;

  2. Додати борошно, розпушувач тіста і добре перемішати;

  3. Вилити тісто в змащену маслом форму, розрівняти, зверху викласти вишні (з них попередньо потрібно видалити кісточки), посипати цукром за смаком;

  4. Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати вишневий пиріг 40 хв. Готову випічку остудити і нарізати порційними шматочками.

3. Як приготувати пиріг з варенням

Фото: bystryerecepty.ru

Інгредієнти:

  • Варення (будь-яке — яблучне, абрикосове, вишневе, малинове, айвовое) — 1 ст.;

  • Кефір — 1 ст.;

  • Борошно — 2,5 ст.;

  • Цукор — ½ ст.;

  • Яйця — 2 шт.;

  • Сода — 1 ч.л.;

  • Горіхи — ½ ст.;

  • Кориця — а за смаком;

  • Цукрова пудра — трохи (для прикраси)

Покроковий рецепт пирога з варенням:

  • Змішати варення з содою (не гасити оцтом), залишити на 10 хв.;

  • Додати кефір і цукор. Збити яйця і теж додати до суміші;

  • Всипати просіяне борошно, корицю і горіхи, заздалегідь подрібнені, перемішати;

  • Викласти в форму для випікання, змащену маслом. Поставити в розігріту духовку на 20 хв.;

  • Коли пиріг з варенням охолоне, вийняти з форми і прикрасити цукровою пудрою.

4. Як приготувати пиріг з сиром

Фото: maggi.ru

Інгредієнти:

  • Сир — 200 г.;

  • Цукор — 150 г.;

  • Вершкове масло — 150 г.;

  • Яйце — 3 шт.;

  • Борошно — 150 г.;

  • Розпушувач — 2 ч.л.;

  • Сухофрукти — 200 г.;

  • Сік апельсина — 100 мл.

Простий покроковий рецепт пирога з сиром:

  1. Вичавити сік з апельсина, попередньо знявши з нього цедру;

  2. Нарізати чорнослив або інші сухофрукти (якщо жорсткий — ненадовго замочити);

  3. Розтерти масло з цукром, змішати з яйцями, перемішати і влити апельсиновий сік;

  4. Додати сухофрукти, цедру і сир, перемішати, після чого всипати борошно і розпушувач тіста;

  5. Замісити тісто і викласти його в круглу форму для випікання, злегка змащену маслом;

  6. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хв.

Топ-3 найкращих покрокових рецепти несолодких пирогів

1. Як приготувати смачний пиріг з капустою

Фото: povarenok.ru

Інгредієнти:

  • Фарш — 600 г.;

  • Рис — 50 г.;

  • Сир твердий — 100 г.;

  • Цибуля — 1 шт.;

  • Часник — 2 зуб.;

  • Помідор — 2 шт.;

  • Перець болгарський — 1 шт.;

  • Капуста - 1 качан;

  • Бульйон (овочевий / м'ясної) - 2 ст.л .;

  • Рослинна олія — 2 ст.л.;

  • Петрушка — 3 гілочки;

  • Мелена мускатний горіх і чорний перець, кмин —по щіпці;

  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт пирога з капустою без тіста:

  1. Підготувати овочі: подрібнити цибулю, часник, нарізати перець, натерти на тертці очищені помідори. Порубати петрушку;

  2. Зробити начинку для пирога: додати в фарш овочі, рис, петрушку, приправи, половину бульйону. Поставити в холод на годину;

  3. Розпарити капусту (без качана), опустивши в киплячу воду на 6 хв., Зняти листя;

  4. Перший шар капустяного листя розкласти на знімному дні форми (вони повинні злегка звисати по краях). Викласти половину овоче-м'ясної начинки і додати решту бульйону. Накрити капустяним листям;

  5. Повторити шар з начинкою і капустяним листям;

  6. Змастити олією, накрити фольгою;

  7. Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах близько години;

  8. Коли пиріг з капустою буде майже готовий, посипати його тертим сиром і поставити в духовку ще на 10-12 хв.

2. Як приготувати ситний пиріг з картоплею

Фото: lifehacker.ru

Інгредієнти:

  • Картопля — 500 г.;

  • Цибуля — 1 шт.;

  • Вода — 150 мл.;

  • Борошно — 270 г.;

  • Томатна паста — 1 ч.л.;

  • Рослинна олія — 100 мл. + 1 ст.л.;

  • Розпушувач — 0,5 ч.л.;

  • Сіль, чорний перець мелений — за смаком;

  • Кріп — за смаком

Покроковий рецепт пісного пирога з картоплею:

  1. Збити сіль (0,5 ч.л.), воду, рослинне масло (100 мл.), томатну пасту. Додати 135 г. борошна (його потрібно попередньо просіяти з розпушувачем), перемішати;

  2. Замісити тісто з борошном, прибрати в пакет і покласти в холодильник на 20 хв.;

  3. Нарізати картоплю (варити його не потрібно!) І цибулю кубиками, перемішати з 1 ст.л. масла, нарізаним кропом і спеціями, перемішати;

  4. Викласти тісто на присипаний борошном стіл, розділити на 2 частини різного розміру: більшу з них розкачати в коло і покласти в форму, застелену папером;

  5. Зробити бортики з тіста, викласти начинку з лука і картоплі;

  6. Розкачати меншу частину тіста і покрити вийшов колом пиріг, добре скріпивши по краях. Зробити отвір посередині;

  7. Випікати близько години при 180 градусах.

* Корисна порада: щоб картопляний пиріг вийшов соковитим, через 20 хв. після початку його випікання влийте в отвір трохи теплої води з додаванням солі.

3. Як приготувати пиріг з м'ясом

Фото: womanadvice.ru

Інгредієнти:

  • М'ясо (будь-яке) — 450 г.;

  • Картопля — 5 шт.;

  • Лук — 2 шт.;

  • Борошно — 250 г.;

  • Сметана — 100 г.;

  • Яйце — 3 шт.;

  • Майонез —100 г.;

  • Сода — ½ ч.л.;

  • Сіль, перець, інші спеції — за смаком

Покроковий рецепт пирога з м'ясом на швидку руку:

  1. Зробити з м'яса фарш, посолити, поперчити;

  2. Нарізати цибулю півкільцями, картоплю дрібної соломкою;

  3. Приготувати рідке тісто: змішати борошно, яйця, сметану, майонез і соду;

  4. Змастити глибоку форму олією. Викладати начинку для пирога шарами: 1) картопля; 2) цибуля (можна змішати цибулю з фаршем); 3) фарш; 4) вершкове масло (або сало) шматочками для соковитості; 5) картопля;

  5. Залити пиріг рідким тістом, розрівняти. Випікати при 180 градусах 65 хв.;

  6. Нарізати готову випічку порційними шматочками прямо в формі. Подавати зі сметаною.

Якщо ви запам'ятаєте декілька простих рецептів пирогів, то у вас надалі не виникне проблем з вибором основної страви або десерту. Рецепт солодкого пирога виручить вас, коли потрібно швидко приготувати щось до чаю для несподіваних гостей, рецепт несолодкого — складе добру службу, коли немає часу на приготування обіду з трьох страв.

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішм