ТОП-9 недорогих курортів, де можна відпочити влітку в Європі
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

ТОП-9 недорогих курортів, де можна відпочити влітку в Європі

ТОП-9 недорогих курортів, де можна відпочити влітку в Європі
Джерело:  online.ua

Бюджетний відпочинок в Європі — це не мрія, а реальність! Комфортне житло, смачна їжа, цікаві розваги — все це можна отримати, не витративши більшу частину своїх заощаджень. Представляємо вам список країн, де можна відпочити влітку — за два тижні в одному з європейських містечок ви витратите набагато менше, ніж на будь-якому з «розкручених» курортів світу, в тому числі — на переліт туди-назад. При цьому ви отримаєте обслуговування не гірше, ніж в Майамі або на Балі! Тож почнемо!

Огляд курортів Європи для бюджетного літнього відпочинку

1. Дуррес (Албанія)

Фото: creativecommons.org

Відкриває наш ТОП друге за величиною місто країни, розташоване на березі теплого Адріатичного моря. Тут легко знайти дешеве житло — двох-, трьох- або чотиризіркове. Бюджетно і смачно харчуватися можна в незліченних місцевих кафешках, замовляючи піцу, морепродукти і рибу на грилі. Розваг теж не бракує — найпопулярнішою є екскурсія в Римський амфітеатр, де колись проводилися гладіаторські бої. Вашої уваги гідні прекрасні мозаїчні полотна, руїни акведука і римські лазні, що функціонують до сих пір!

2. Сонячний берег (Болгарія)

Фото: creativecommons.org

Це один з кращих недорогих курортів, де можна відпочити влітку з сім'єю. Тут є всі умови для відпочинку з дітьми — безпечний спуск до моря, невелиа затока, наявність дитячих майданчиків і басейнів, ігрові заходи для малюків і дискотеки для підлітків. Сподобається курорт і дорослим, в першу чергу, вартістю житла і харчування. Оселитися можна в хостелі або гостьовому будинку, а смачно харчуватися в безлічі закладів, що пропонують страви як місцевої кухні, так і російської, британської, східної. Розваги: гольф, джипінг, теніс, боулінг, пейнтбол, аквапарк, політ на дельтаплані, плавання на водних лижах, рибалка на човні, казино.

3. Крит (Греція)

Фото: pixabay.com

Недорого відпочити влітку в Європі можна і на батьківщині Зевса. З кількох сотень пляжів вам точно вдасться вибрати підходящий. Крит славиться клубами для дайвінгу, де для досвідчених туристів влаштовуються дайв-тури, а новачків учать підкорювати морські глибини. Скромні варіанти житла — хостели, гестхауси, будинки в колоритних гірських селах. Харчуватися найбільш вигідно в тавернах, де пропонують домашню їжу за приємними цінами, і в англійських пабах з типовим пивним меню. Урізноманітнити пляжне дозвілля можна екскурсіями в Кносський палац, Аркадійський монастир, на гору Дікті, в Національний парк Білі Гори і Ботанічний парк.

4. Сицилія (Італія)

Фото: pixabay.com

Сицилія — найкращий варіант для цінителів спокійного відпочинку на узбережжі. Житло в Сицилії знайти не проблема — навіть найдешевший хостел буде чистим і затишним. У тризіркових готелях пропонують не тільки комфортне проживання, а й смачні сніданки. Прибережні кафе радують гостей свіжими домашніми стравами, піцерії — піцою з незвичайною начинкою, джелатерії — неперевершеним морозивом, остерии — ідеальної пастою. Щоб дешево перекусити, загляньте в кафешку зі шведським столом або на ринок — там завжди величезний вибір смакоти для туристів. Не забудьте відвідати замки Палермо і Долину Храмов, з'їздити на солеварні і винний завод, сфотографуватися на фоні вулкана Етна.

5. Устка (Польща)

Фото: pixabay.com

У селищі розташований прекрасний пляж з усіма зручностями. Розваги для дітей — парк атракціонів, для дорослих — катання по воді, теніс, міні-гольф, поїздки на велосипедах, верхова їзда. Родзинка курорту — наявність санаторіїв, де можна жити, харчуватися і оздоровлюватися, відвідуючи лікувально-профілактичні процедури. Прогулянка по селищу подарує багато приємних вражень — вам буде цікаво поглянути на старовинні будинки і костели, порт, куди прибувають рибалки, маяк, відвідати картинні галереї, музеї та національний парк.

6. Мамая (Румунія)

Фото: freeimages.com

Пляжі цього недорогого курорту Європи добре облаштовані для літнього відпочинку. Варіанти бюджетного житла різноманітні — від 1* готелів до кемпінгів. У ресторанах гостинно приймають туристів, пропонуючи їм місцеві вина і величезний вибір румунських делікатесів, більшість з яких ви не спробуєте ні в жодному іншому місті. Розваги припадуть до смаку любителям активно проведити час — від віндсерфінгу до катання на конях. Дітям теж не буде нудно — їх можна зводити в аквапарк, дельфінарій або планетарій, покатати на фунікулері.

7. Ульцинь (Чорногорія)

Фото: wiki-turizm.ru

Це місто, що по праву називають самим сонячним в Чорногорії, завжди було привабливим для туристів завдяки теплому морю і красивим панорамам. Приїхавши на курорт Ульцинь в пошуку ідеального літнього відпочинку, ви не розчаруєтеся — тут є недорогі пансіонати, цілодобові заклади громадського харчування (чим далі від пляжної суєти, тим дешевше меню). Прогулянка по місту зацікавить любителів історії і оригінальної архітектури. Одна з головних визначних пам'яток — Скадарське озеро.

8. Істрія (Хорватія)

Фото: pixabay.com

Відпочивати влітку в цьому чудовому місті Європи дуже корисно тим, хто має проблеми з дихальною системою — повітря наповнене деревними ароматами, що благотворно впливають на здоров'я. У Істрії розвинені послуги екологічного туризму, серед них — прогулянки по лісу як пішки, так і на велосипедах. Пляжі на курорті штучні, але чисті і зручні, досить багато нудистських пляжів. Харчуватися вигідніше в конобах, замовляючи місцеві страви. Щоб долучитися до історії Хорватії, сходіть на екскурсію по фортецям і базиликам, погляньте на амфітеатр, відвідайте національні парки. Якщо є зайві 20-40 євро, не відмовте собі в задоволенні відправитися в круїз!

9. Коста-дель-Маресме (Іспанія)

Фото: pixabay.com

Пляжі в цій частині Каталонії величезні — вони тягнуться на багато кілометрів і користуються особливою популярністю у туристів з усього світу. Сюди приїжджають не тільки з метою відпочити, а й щоб поліпшити здоров'я, провівши пару тижнів під теплим іспанським сонцем в оточенні величних Піренеїв. В основу раціону постарайтеся включити свіжі фрукти і ягоди, яких тут дуже багато. Екскурсійний відпочинок може складатися з відвідування церков і палаців, поїздок в довколишні міста. Сім'єю можна сходити в зоопарк, на водні гірки, влаштувати пікнік на лоні природи, покататися на катері.

Місць для відпочинку в країнах Європи більш ніж достатньо. І практично в кожному місті можна недорого зняти житло, знайти кафе та магазини з доступними цінами і на просторах інтернету підшукати дешеві або зовсім безкоштовні заходи. Пам'ятайте: все в ваших руках!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?