Топ-підбірка місць в Азії, де варто відпочити цього літа
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Топ-підбірка місць в Азії, де варто відпочити цього літа

Топ-підбірка місць в Азії, де варто відпочити цього літа
Джерело:  online.ua

Курорти Азії зараз на піку популярності — квитки в Таїланд, Індонезію, Індію, Малайзію і в інші країни, які відомі своїми екзотичними умовами для відпочинку, розкуповують дуже швидко! Більшість туристів прагне потрапити туди в так званий «сухий сезон», коли ймовірність рясних опадів мінімальна. Відпочинок влітку в Азії прийнято вважати несприятливим (дощовито-жарким), а даремно!

У даній статті ми розвінчуємо міфи, придумані недосвідченими туроператорами, і доведемо, що, підійшовши з розумом до вибору місця для відпочинку, можна сміливо відправлятися в азіатські країни навіть влітку!

Де відпочивати в Азії влітку: огляд найкращих курортів

1. Балі (Індонезія)

Фото: pixabay.com

Мабуть, немає острова найбільш бажаного, ніж Балі. Про нього не писав і не знімав фільми тільки ледачий. Ще б пак, тут є, на що подивитися і чим зайнятися! А чи знаєте ви, що відпочивати на найпопулярнішому острові в Азії краще влітку? Оптимальний сезон починається в травні і триває аж до вересня-жовтня. Щоб не переплутати сезони, варто запам'ятати, що наше літо — це зима на Балі, і навпаки. Острів порадує вас не тільки розкішними пляжами, що нібито зійшли з картинки глянцевого журналу, а й численними розвагами — це справжній рай для серферів і кайтбордерів!

2. Острови Малайзії

Фото: pixabay.com

Сусідка Індонезії, Малайзія, може похвалитися цілорічним жарким і вологим кліматом. Однак «мокрий сезон» в різних частинах країни припадає на різний час. Так, якщо дуже хочеться відпочити влітку (особливо в липні) в Малайзії, вирушайте на острови Перхентіан, Реданг, Борнео або Тіоман. Тут обов'язково сподобається дайверам, завзятим рибалкам і, звичайно ж, любителям природи. Малайзійські пейзажі надзвичайно красиві!

3. Хайнань (Китай)

Фото: pixabay.com

Відпочити влітку в Азії, не витративши на це пристойну суму грошей, можливо! У червні-липні на острові Хайнань досить жарко і дощить, через що турпутівки коштують помітно менше, ніж під час високого сезону. Але багато хто не знає, що опади тут короткочасні і йдуть, в основному, по ночах і в горах, а вологий період припадає на осінь (вересень).

* Цікавий факт: о. Хайнань часто називають китайськими Гаваями через м'який мусонний клімат (знаходиться на одній широті с Гаваями) і чудові пляжі на будь-який смак.

4. Сінгапур

Фото: pixabay.com

Якщо ви втомилися від пляжів і скучили по активному шопінгу, вирушайте в Сінгапур в червні або липні. Поніжитися на березі моря і поплавати в ці місяці навряд чи вдасться — екваторіальне сонце просто не дасть вам розслабитися. Як бачите, відпочити в Азії влітку можна, не відвідуючи пляжу (хоча в серпні в Сінгапурі встановлюється оптимальна для цього погода).

* Туристу на замітку: починаючись в червні, приблизно до середини серпня в Сінгапурі триває «Великий розпродаж» з божевільними знижками! Так що влітку вам точно тут не буде нудно!

5. Морські курорти Японії

Фото: pixabay.com

Влітку в країні Висхідного Сонця ртутний стовпчик доходить до 38-40°C! Відпочивати краще на морському узбережжі в кінці липня і в серпні. У список найпопулярніших курортів країни входить Міядзакі, Камакура і Окінава. Урізноманітнити пляжний відпочинок легко: відвідайте фестиваль і свято феєрверків, здійсніть сходження на вершину Фудзі!

* Найбільш вдалий період, щоб піднятися на найвищу гору Японії, — липень-початок вересня.

6. Пхукет (Таїланд)

Фото: pixabay.com

Хто сказав, що Пхукет ідеальний тільки для любителів поплавати і позасмагати? Хоча традиційного курортного відпочинку в Азії влітку у вас не вийде, можна провести час весело і з користю — зайнятися спортом (серфінгом, катанням на автомобілях, мотоциклах і байках) і урізноманітнити дозвілля екскурсіями (деякі туристи відзначають, що набагато приємніше здійснювати поїздки після дощу, ніж в спеку). Якщо дуже хочеться насолодитися плаванням, зніміть номер в готелі з басейном (багато готелів пропонують басейни як з прісною, так і з морською водою).

7. Шрі-Ланка

Фото: pixabay.com

Відпочивати в цю країну Південної Азії літають не влітку, а взимку-навесні. Невелика кількість бажаючих відвідати острів в червні-серпні обумовлено, знову ж таки, страхом бути захопленими зненацька рясними дощами. Але боятися цього не варто — дощі, як правило, короткочасні і йдуть вночі. У червні вирушайте на схід, в липні — на південний захід, а серпні — на будь-який з традиційних курортів Шрі-Ланки (серед них — Бентота, Мірісса, Хіккадува).

8. Самуї (Таїланд)

Фото: pixabay.com

Повертаємося до Таїланду! Цього разу — на о. Самуї. І, нарешті, гарна новина для любителів поплавати: острів відмінно підходить для пляжного літнього відпочинку! Літо радує сонячною погодою з нечастими дощами, але в липні їх ймовірність все ж збільшується, тому заздалегідь продумайте своє дозвілля, в тому числі поза пляжем.

9. Барокай (Філіппіни)

Фото: pixabay.com

«Літо — не сезон». Вкотре ми можемо сміливо спростувати це твердження! Відпочивати влітку в цій частині Азії можна і навіть потрібно — ціни — приємні, вода — тепла, дощі — майже непомітні, тому що йдуть зазвичай вночі. Кількість «мокрих» днів варіюється від 8 до 14 днів, найбільше в липні. Серпень — один з найтепліших (поряд з червнем) і сонячних місяців, проте серпневе море холодніше, ніж в червні-липні.

Список найкращих місць в Азії, де можна відпочити влітку, на цьому не закінчується. Майже в будь-якому курортному місті (на острові), навіть самому дощовитому і жаркому, можна знайти розвагу до смаку — влаштувати гастрономічний тур по кафе і ресторанах з національною кухнею, зайнятися шопінгом або поринути в нічне життя і взяти участь у веселих шоу-програмах!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?