Трійця 2019: дата і чи буде свято вихідним днем в Україні
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Трійця 2019: дата і чи буде свято вихідним днем в Україні

Трійця 2019: дата і чи буде свято вихідним днем в Україні
Джерело:  online.ua

День Святої Трійці - одне з головних свят у християн. Воно знаходиться в списку 12 найважливіших православних свят (після Великодня) і відзначається з 381 року. Трійцю також називають днем Зіслання Святого духа, що пов'язано з біблійною подією - зішестям Святого Духа на апостолів, яке було провіщено Ісусом і довело існування Бога-Трійці.

Якого числа Трійця в Україні в 2019 році?

Дату святкування Трійці легко визначити - потрібно лише запам'ятати її третю назву - П'ятидесятниця. Це означає, що торжество відзначається на 50-й день після Великодня. Нагадаємо, Великдень в 2019 році православні українці святкують 28 квітня. Так, Світле Воскресіння в Україні випадає на середину першого літнього місяця - 16 червня. Католицьку Трійцю святкують на тиждень пізніше (в цьому році - 23 червня).

Фото: pixabay.com

Традиції Дня Святої Трійці

Напередодні свята в церквах служать всеношну. Вважається, що урочиста служба, що триває від заходу сонця і до світанку, здатна звільнити душу людини від мороку і допомогти їй зрозуміти справжній сенс свята.

На Трійцю храми прикрашають зеленню - травою, польовими квітами, молодими березовими гілками, що символізують оновлення. Багато віруючих беруть з собою до церкви березові гілочки, щоб освятити їх і поставити біля ікони вдома. Варто зазначити, що саме береза є символом Святого Духа.

Трійцю в Україні завжди святкували і святкують широко - з сімейним застіллям і народними гуляннями. Майже в кожній родині існує звичай накривати святковий стіл, головне блюдо на якому - коровай! - і запрошувати численних гостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?