Трійця 2019: оригінальні привітання у віршах і прозі, листівки і картинки
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Трійця 2019: оригінальні привітання у віршах і прозі, листівки і картинки

Трійця 2019: оригінальні привітання у віршах і прозі, листівки і картинки
Джерело:  online.ua

Трійця - християнське свято, що прославляє Бога-Трійцю: Отця, Сина і Святого Духа. День Святої Трійці відомий і під іншими назвами: день Зіслання Святого Духа, П'ятидесятниця, Духів день. Трійця в 2019 році в Україні святкується 16 червня - на 50-й день після Великодня, який цього року припадає на 28 квітня. Трійця в Україні включена в список головних релігійних свят.

Існує звичай прикрашати будинки польовими квіточками, травою і молодими гілками. Березові гілки - головний атрибут свята, що символізує непорочність і чистоту. У Трійцю віруючі ходять до церкви. Підлоги і стіни храмів також прийнято прикрашати зеленню, яка, згідно з народними традиціями, символізує оновлення життя. На П'ятидесятницю можна подавати милостиню нужденним, не можна - займатися домашніми справами (пранням, прибиранням, шиттям) і садово-городніми роботами.

Рекомендується підготуватися до свята завчасно - навести порядок в домі, у дворі і на городі, приготувати традиційні страви (м'ясні, рибні та овочеві пироги, пофарбовані в зелений колір яйця), напередодні вшанувати пам'ять померлих, поставивши свічку за упокій. У цей день друзям і близьким дарують привітання з Трійцею у віршах і прозі, бажаючи миру, добра, радості та здійснення найзаповітніших бажань.

Трійця 2019: привітання у віршах і прозі, листівки і картинки

Привітання з Трійцею 2019 у віршах:

Русалонька купається в росі.
Зілляний дух витає над полями.
Святиться вся природа у цей день.
Вітаю із Зеленими святами!

 ***

Зелена неділя у батьковій хаті,
І повно рай-цвіту, і ласки з теплом.
Ми із правіку любов'ю багаті.
Зелена неділя у нас за столом.

Церковні подзвони і поля освята.
З любистку-барвінку горять три свічі.
І хата свята, і освячена м'ята,
І стіл, і на ньому пухкі калачі.

Сидять довкола і діти, і внуки,
А з ними – козацькі й чумацькі пісні.
На вишитій скатертині – батькові руки,
А мамині руки – два дива святі.

І вікна в любистку, і стіни в уборах,
І гладить маленький Ісусик ягня.
В Зелену неділю, неначе в соборах –
Довкола любові вкраїнська рідня.

 ***

В день Трійці Святої
Ми щиро бажаємо,
Щоб істинний спокій
У серці настав.

Щоб віра ніколи
Вас не залишала.
Любові та миру
Нині й повсякчас!

***

Хай Дух Святий наповнить вас сьогодні,
Дасть сили і наснаги вам добро творити.
А гілочка зелена, що є символом життя,
Святковий настрій допоможе вам створити!

Привітання з Трійцею 2019 у прозі:

  • Зелені свята прийшли до нас ще з дохристиянських часів. Наші далекі пращури відзначали так початок літа. Українці напередодні Зелених свят «маять» оселі зеленню: гілочками берези, липи, тополі й т.і. Тож нехай в кожній оселі, в кожній хаті на Зелені свята пахне м`ятою та затишком! Добробуту всім і теплого, сонячного літа!

  •  Коханий, в день Святої Трійці бажаю тобі усіляких благословень! Щоб тепло, щастя, світло і любов нескінченно переповняли твоє серце! І щоб ми з тобою завжди буди разом.

  •  Прийміть щирі привітання з величним святом Трійці, що символізує сходження Святого Духа до апостолів. Традиційно цей день вважається початком історії церкви, коли Господь відкрив апостолам повноту своєї слави у триєдинствi: Бога-Отця, Бога-Сина i Святого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?