У ВООЗ назвали алкоголь причиною виникнення семи видів смертельної хвороби
Категорія
Здоров'я
Дата публікації

У ВООЗ назвали алкоголь причиною виникнення семи видів смертельної хвороби

У ВООЗ назвали алкоголь причиною виникнення семи видів смертельної хвороби
Джерело:  BBC

Вживання алкогольних напоїв може призводити до розвитку раку молочної залози і шести інших типів раку.

Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС Україна.

Читайте також: В країні ЄС вкрали одну з найдорожчих пляшок горілки в світі

«Основним канцерогенним компонентом алкоголю є етанол, який міститься у всіх типах алкогольних напоїв. Етанол пошкоджує клітини і робить їх більш схильними до злоякісних змін», - відзначають в організації.

У ВООЗ уточнили, що алкоголь впливає на жіночі гормони, стимулює розростання клітин і збільшує ризик раку молочної залози. Наприклад, якщо жінка вживає чотири келихи вина щодня, ризик розвитку у неї раку молочної залози зростає на 50%.

«Безпечної» дози алкоголю не існує, тобто навіть невеликі обсяги споживання становлять ризик для здоров'я», - додали в ВООЗ.

При цьому медики підкреслюють, що будь-яке зменшення споживання алкоголю знижує ризик розвитку онкологічних захворювань.

Як повідомляв ONLINE.UA, в 2018 році в Україні піднімуться ціни на тютюнову і алкогольну продукції. В середньому ціна на сигарети збільшиться на 18%, а на алкоголь - на 11%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?