Все про тактичні рукавиці
Категорія
Військовий Гід
Дата публікації

Все про тактичні рукавиці

Все про тактичні рукавиці
Джерело:  online.ua

Основне призначення тактичних рукавиць – це захист рук військовослужбовця від механічних та термічних ушкоджень при маніпуляціях зі зброєю та під час виконання бойових завдань. Військовий Гід Онлайн розповідає, як правильно вибрати тактичні рукавиці, з яких тканин вони виробляються та які функції можуть виконувати.

Критерії вибору тактичних рукавиць

Перш ніж придбати тактичні рукавиці у воєнторзі, слід визначитися, які задачі на них покладатимуться та у яких умовах вони будуть використовуватися. Від цього й залежатиме вибір тієї чи іншої моделі.

Тактичні рукавиці можуть призначатися для:

  • захисту рук від порізів та подряпин;

  • більш зручного використання зброї та військового спорядження;

  • зігрівання рук в холодну пору (не обмежуючи рухливість пальців).

Варто також звертати увагу на ціну. Хороші тактичні рукавиці, виконані з міцного зносостійкого матеріалу, можуть коштувати 5 тис. грн. та навіть більше.

Основні види тактичних рукавиць

Класичні. Призначені для захисту кистей рук та пальців при виконанні тактичних операцій. У них зручно тримати пістолет, ніж, радіостанцію, наручники та інші інструменти, лагодити обладнання. За рахунок хорошого зчеплення з поверхнею у таких рукавицях можна підтягуватися вгору та долати різні перешкоди, не боячись травмувати руки.

Штурмові. Даний різновид тактичних рукавиць використовуються силовими структурами та підрозділами спецпризначення. Вони мають додаткові захисні пристосування – щільні шкіряні накладки, еластичні подушечки та тверді пластикові вставки для рукопашного бою.

Без пальців. Ці тактичні рукавиці, які ще називають "безпальцівками", підходять для снайперів, саперів, а також представників інших військових та цивільних професій, для яких важливо забезпечити тактильну чутливість. Спеціальні отвори на таких рукавицях забезпечують вентиляцію, в результаті чого рука менш потіє.

Зимові патрульні. Зазвичай виготовляються зі шкіри та мають вставки з номексу і кевлару. Такі рукавиці добре зігрівають руку навіть при сильних морозах і при цьому не заважають використовувати спорядження або зброї.

З яких матеріалів виготовляються тактичні рукавиці?

Шкіра. Більшість тактичних рукавиць виготовляється саме зі шкіри. Це матеріал достатньо міцний, зносостійкий, еластичний та не підразнює руки при тривалому носінні. Але шкіра має дещо гіршу провітрюваність у порівнянні з іншими матеріалами.

Гума. На пальцях та долонях більшості тактичних рукавиць є гумові вставки. Вони забезпечують краще зчеплення з поверхнями, захищають рукавиці від стирання та механічних пошкоджень.

Нейлон. Нейлон – це дуже міцний та водночас гнучкий матеріал. У тактичних рукавичках він часто поєднується зі шкірою на суглобах та інших точках згину, завдяки чому використання аксесуару не обмежує рухів.

Кевлар. Рукавиці з кевларовими вставками добре захищають від порізів та проколів, тому їх часто застосовують військові та правоохоронці, у яких є ризик травмування рук від гострих предметів.

Неопрен. З неопрену виготовляться гідрокостюми, оскільки цей матеріал має водовідштовхуючі властивості. Окрім цього, він забезпечує термоізоляцію при контакті з гарячими та холодними поверхнями.

Поліестер. Поліестер добре пропускає повітря та поглинає вологу, завдяки чому руки в рукавицях менше потіють. У порівнянні зі шкірою, поліестер не стає слизьким при намоканні, тому він не заважає утримувати та переносити предмети.

Спандекс. Цей матеріал відрізняється високою еластичністю. Рукавиці зі спандексу облягають руку з анатомічною точністю і при цьому не заважають рухати кистю та пальцями. Часто їх використовують інструктори в тирах.

Велкро. З велкро виготовляються липучки, які застьобуються на зап’ясті. Завдяки еластичності цього матеріалу можна регулювати посадку рукавиць та швидко одягати і знімати їх. Рукавицям з липучками часто віддають перевагу військові та правоохоронці.

Номекс. Номекс відрізняється високою вогнестійкістю, тому рукавиці з цього матріалу використовують військові пілоти та екіпаж бронетехніки, а також зварники. Головна задача тактичних рукавиць з вставками номексу – захист рук від опіків.

Читайте також:

Як стати ефективним бійцем Збройних Сил України

Все про камуфляж: історія, види, забарвлення та назви кольорів

Як вибрати військову форму та доглядати за нею

Що покласти до валізи, якщо вас мобілізували

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?