Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Як дивитися ТБ онлайн

Джерело:  online.ua
Як дивитися ТБ онлайн

Мережа інтернет настільки проникла у життя кожної людини, що більшість вже не уявляють, як вони взагалі без неї обходилися. Адже можливість будь-якої миті отримати практично будь-які потрібні дані - безцінна. І сучасні засоби масової інформації, зокрема телебачення, не могли це ігнорувати, в гонитві за увагою аудиторії. Тому було винайдено кілька варіантів того, як дивитися тб-канали через інтернет. І саме про них ми вам зараз розповімо.

Де можна подивитися ТБ онлайн?

Існує кілька варіантів, кожен зі своїми плюсами та мінусами. І який з них підійде саме вам - вирішувати теж лише вам. Ми ж просто опишемо їх і, для вашої зручності, складемо досить наочну порівняльну таблицю. Отже.

Сайти телеканалів

Зараз практично кожен великий телеканал має свій сайт, на якому, крім важливої інформації, типу програми передач, анонсів, новин і різноманітного інтерактиву, можна дивитися телепередачі онлайн. Як у прямому ефірі, так і в записі.

Наочні приклади - https://1plus1.ua/, якщо говорити про вітчизняні канали та https://www.natgeotv.com/uk/schedule/natgeo, якщо про зарубіжні.

Цей варіант дозволяє дивитися ТВ онлайн безкоштовно. Щоправда, лише один конкретний канал і не в найкращій якості, оскільки це все ще стандартне аналогове телебачення, яке було завантажено на власний відеохостинг. Та й додаткових можливостей тут практично немає – хіба на паузу поставити. Ну і вам обов'язково доведеться, крім обраної передачі, дивитися ще й рекламу.

Зате все це можна робити на будь-якому пристрої, на якому відкривається браузер і є підключення до інтернету.

Відеохостинги

Всім нам добре знайомий Ютуб та його аналоги. Фактично – те саме, що й попередній варіант, тільки ви можете вибирати, яке саме джерело інформації дивитися. Оскільки більшість телеканалів (але не всі) завантажують свій контент у стрімінговому режимі ще й туди. Але в ще більш низькій якості, щоб користувачі, яким важлива картинка, переходили безпосередньо на їх власні ресурси.

Приклади - https://www.youtube.com/@1plus1/featured та https://www.youtube.com/@NatGeoWild/streams.

А крім них, вам будуть доступні й численні приватні проекти, канали стрімерів, музичні кліпи тощо.

Відеохостинги також дозволяють безкоштовно дивитися ТБ онлайн. На андроїді, на планшеті, на будь-якому пристрої, здатному відкривати браузер. Але, знову ж таки, з рекламою. Яку можна прибрати, наприклад, придбавши преміальну передплату.

З мінусів – дивна і не завжди зрозуміла система модерації та оцінювання, повільна реакція адміністрації, а також коментарі під відео… Чесно – не намагайтеся їх читати, якщо не хочете зіпсувати собі настрій.

Онлайн-ТБ портали

Подальший розвиток ідеї того, як дивитися супутникове телебачення через інтернет. Але якість тут все ще аналогова, хоч і досить висока. Та й постачальники послуги надають ще купу додаткових можливостей. Але за це вже доводиться платити.

Хороші приклади - https://tenet.tv/portal/ та https://youtv.ua/tv/ictv-hd/.

Якість дуже пристойна, безліч каналів, можливість дивитися їх на різних пристроях, просто ввівши особистий логін або пароль, функція запису і повернення в минуле (перегляд контенту за 8 днів або більше), можливість пропуску реклами і багато чого ще. По суті - більш зручний та ефективний агрегатор контенту, ніж відеохостинг. Але список каналів все ще обмежений.

Плюс є ресурси, які дозволяють дивитися ТБ онлайн безкоштовно, наприклад https://ip.ontivi.net/ і https://liveam.tv/tv.html. Але в них і власна реклама, і картинка гірша.

IPTV

А ось це вже варіант того, як дивитись цифрове телебачення через інтернет. У чому, власне, є сенс. Усі попередні варіанти – це просто одна з форм контенту, що передається через мережу. Без шифрування, без кодування, без пріоритетного потоку. А в IPTV все це є. Тобто ви підключаєтеся до конкретного провайдера, проводите інтернет-кабель, підключаєте свою техніку через роутер або через роз'єми. І, окрім доступу до мережі, можете також замовити перегляд телеканалів через інтернет.

Показовий приклад – https://volia.tv/.

Але інтерес також становлять і інші, наприклад, https://tv.kyivstar.ua/ua/, у якого набагато менше проблем із покриттям за рахунок мобільного інтернету від Київстар, та https://lanet.tv/.

В результаті ви отримуєте: якість HD, доступ до дозволених каналів з усього світу (постачальники IPTV проходять державне ліцензування), відео на запит, запис, батьківський контроль і багато чого ще.

Але є і мінуси. Перший – високі вимоги до якості Інтернету. Швидкість повинна бути близько 10 Кб/сек, а при одномоментному підключенні до мережі великої кількості користувачів картинка починає завмирати і смикатися. Другий – IPTV працює лише у зоні покриття провайдера. Тобто ви не зможете дивитись улюблені канали, виїхавши за межі свого міста.

OTT

Подальший розвиток ідеї IPTV, що дозволяє використовувати канали абсолютно будь-яких провайдерів. Ну як «будь-яких» - тих, хто не блокує трафік з ОТТ-сервісів і не стягує за нього додаткову плату. А роблять це дуже часто, оскільки ОТТ не підлягає державному регулюванню, викуповує можливість працювати з приватними каналами та надає користувачеві практично необмежені можливості. Тобто – взагалі будь-які канали, які ведуть мовлення в цифрі, у тому числі й такі, які офіційно в Україні можна показувати лише з півночі до 4 години ранку.

Плюс немає жодних пауз чи ривків – якщо швидкість передачі падає, якість автоматично підлаштовується, щоб забезпечувати плавну картинку. Немає і обмежень на кількість пристроїв, що підключаються.

Показові приклади - https://megogo.net/ua, https://sweet.tv/ та https://viasat.com.ua/.

Більшість експертів погоджуються, що саме OTT зараз є оптимальним варіантом того, як дивитися телебачення через інтернет. Ще й тому, що постачальники цієї послуги пропонують і «безкоштовні» її версії. Зрозуміло, з рекламою й у нижчій якості. Але безкоштовний доступ до прірви цифрового контенту з усього світу – це дуже привабливо.

На чому взагалі можна дивитися ТБ онлайн?

На будь-якому пристрої, який має доступ до мережі інтернет. Але тут все залежить від конкретної ситуації.

  • Під час поїздки на роботу у громадському транспорті чи метро – смартфон на андроїді чи іншій операційній системі. Головне – із навушниками. Просто тому, що у вас має бути можливість швидко сховати гаджет, коли це потрібно.

  • Під час відрядження або подорожі до іншого міста – на ноутбуці чи планшеті. Так дивитися ТБ онлайн зручніше, ніж на смартфоні, та й картинка краща, плюс можна спокійно розміститися і нікуди не поспішати.

  • Вдома – на сучасному телевізорі, який підтримує smart tv. Бажано – з широким екраном, оскільки саме на ньому формат HD виглядає найкраще.

Висновок

Як бачите, способів того, як дивитися телебачення через інтернет – безліч. Але якщо ви шукаєте саме безкоштовний варіант, краще відеохостингів вам не знайти. Вони універсальні, рекламу можна блокувати додатковими програмами, плюс там досить інтерактиву, а записані відео зберігаються дуже довго.

Якщо ж ви цінуєте якість і готові за неї платити, то тільки ОТТ-сервіси. Всі плюси відеохостингів, тільки якість на кілька порядків краща і ще купа додаткових можливостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?