Як доглядати за морською свинкою, щоб не було неприємного запаху
Категорія
Домашні тварини
Дата публікації

Як доглядати за морською свинкою, щоб не було неприємного запаху

Як доглядати за морською свинкою, щоб не було неприємного запаху
Джерело:  online.ua

Морська свинка - милий домашній гризун, якому необхідний особливий догляд. Не всі власники цього чуда знають, як правильно за доглядати за морською свинкою, в результаті чого виникають різні неприємності, включаючи, неприємний запах вдома. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про догляд за морською свинкою.

Перед придбанням морської свинки варто вивчити базові відомості про цю тварину, щоб розвіяти різного роду сумніви і застерегтися від подальших проблем. Якщо правильно підготувати місце для проживання свинки та дбайливо за нею доглядати, то ні смердіти, ні хворіти тварина не буде.

Как доглядати за морською свинкою?

Фото: unsplash.com

Домашніх гризунів зазвичай тримають в клітці або міні-вольєрі середнього розміру, щоб тварина мала змогу вільно переміщатися. Але не варто забувати, що морські свинки крупніше хом'ячків або піщанок, тому при виборі клітини звертайте увагу на її розміри.

Усередині клітина не повинна бути сильно навантажена предметами, так як свинка не зможе там бігати. Досить встановити тільки життєво необхідне: поїлку, наповнювач, миску для їжі.

Розташування клітини також має велике значення. Не можна ставити клітку на кухні і в галасливих місцях. Рекомендується провітрювати приміщення, де живе вихованець, встановити в кімнаті термометр і підтримувати температуру від 17 до 24 градусів.

Чим годувати морську свинку?

Фото: unsplash.com

Найбільш важливою частиною регулярного догляду є годування морської свинки. Раціон тварини, як і раціон людини, повинен містити необхідні для життя вітаміни і мінерали.

Свинок можна годувати травами і сіном (особливо корисно збирати свіжу траву в літній період), спеціальним сухим кормом, овочами, фруктами. Дорослу тварину годують 2 рази на день, а вагітну 4 рази на добу.

Не забувайте, що вода в клітці завжди повинна бути чистою, а їжа свіжою. Після кожного прийому їжі важливо обполіскувати мисочку. Стежити за тим, щоб у звірка завжди була чиста вода.

Не можна годувати морську свинку борошняними, молочними, сушеними і копченими виробами.

Як прибирати за морською свинкою?

Неприємний запах від морської свинки з'являється тільки при порушенні умов утримання. Сама по собі тваринка - охайний і не має вираженого специфічного аромату.

Тому, не менш важлива частина догляду за морською свинкою - чистка клітки. Прибирати екскременти і зайве сміття слід щодня, а ретельно мити саму клітку і міняти наповнювач раз в тиждень. При такому догляді від тваринки ніколи не буде смердіти.

У природному середовищі існування гризуни здатні самі очищати свою шерсть, але в домашніх умовах їх інстинкти притупляються, і за їх гігієною повинен стежити господар. Обов'язково розчісуйте свинку і підрізайте їй нігті.

Також варто іноді купати вихованця. Миють свинку виключно в теплій воді, не зачіпаючи мордочку і вуха. Потім акуратно витирають рушником.

Що морська свинка любить робити?

Фото: envato.com

Ще один важливий аспект у догляді за свинками - спілкування. Спілкування безпосередньо з людиною. Морські свинки будуть боятися людей, якщо на них не звертати уваги чи причиняти фізичний біль. На це варто звернути увагу при придбанні тварини для дітей, які часом не можуть контролювати свою “палку” любов до вихованця.

Морська свинка є соціальною істотою. З нею потрібно грати, розмовляти, брати на руки. Якщо ви часто відсутні вдома, то поставте в клітку до свинки колесо і дерев'яні іграшки, щоб вихованець не нудьгував на самоті.

Не забувайте регулярно перевіряти стан здоров'я тварини. По можливості робити регулярний огляд тварини раз в 3 місяці. Запідозрити хворобу при регулярному спостереженні досить просто - будуть з'являтися такі симптоми, як млявість, відмова від їжі і небажання рухатися. В такому випадку негайно ведіть свинку до ветеринара і дотримуйтеся його подальших вказівок.

Правильний раціон, чистка клітини, гігієна і щоденний контакт - ось головні правила догляду за морською свинкою. У сприятливих умовах тварина точно буде здоровою і щасливою та тішити власників завжди грайливим настроєм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?