Як легко і швидко вивчити таблицю множення — лайфхаки для батьків і дітей
Категорія
Поради батькам
Дата публікації

Як легко і швидко вивчити таблицю множення — лайфхаки для батьків і дітей

Як легко і швидко вивчити таблицю множення — лайфхаки для батьків і дітей
Джерело:  online.ua

Вивчення таблиці множення - одна з головних проблем в початковій школі, з якою стикаються учні та їх батьки. Як же її вивчити й не втратити сотню нервових клітин? Гід Онлайн зібрав основні методи вивчення таблиці множення - ці легкі лайфхаки допоможуть дітям легко та швидко опанувати цей математичний інструмент.

З чого почати вчити таблицю множення?

Фото: pixabay.com

Для початку потрібно зацікавити дитину процесом. Адже без бажання дитини навчання не матиме результатів. Для прикладу, можна пояснити, що таблиця нагадує роботу з грошима. За кожне досягнення дитина може отримувати невеличку винагороду у розмірі купюр грошей: 1, 2, 5, 10 грн. З них вона зможе складати необхідні суми цифр і умовно перемножувати.

Також розпочати можна з візуального сприйняття. Розмістіть великий плакат з таблицею множення на видному місці, його можна придбати або зробити власноруч. Другий варіант навіть веселіший, адже в процесі малювання малюк запам’ятовуватиме основні значення.

Починайте вивчення з азів і найпростіших принципів. Наприклад, поясніть, що 2х2 — це те саме, що і 2+2. І з іншими цифрами так само.

Як легко та швидко вивчити таблицю множення?

Фото: envato.com

Як вивчити таблицю множення на 2

Таблиця на двійку одна з найпростіших і з нею у дитини у 2-3 класі не має виникнути проблем. Не потрібно заставляти дитину вчити на пам’ять, а краще пояснити логіку. Для прикладу: 2х3 = 2+2+2, а 2х5 = 2+2+2+2+2. Тобто поясніть, що потрібно додавати ту кількість двійок, на яку множимо. І не забудьте пояснити, що 2х5 і 5х2 = одне й те саме.

Як вивчити таблицю множення на 3

Цей крок дасться дитині складніше, але і він буде не надто важким. Поясніть ту саму схему, що 3х3 = 9 і це те саме, що 3+3+3 = 9. Складати велику кількість трійок важко, тому пропонуємо пояснити на прикладі базових предметів: олівців у пеналі, підручників, закладок.

Як вивчити таблицю множення на 4

Вивчити таблицю множення на 4 набагато легше, якщо пояснити дитині, що це одні й ті самі множення на двійку, тільки вдвічі більше. Для початку дитина розкладатиме кожну четвірку на двійки (3х4 = 3х2х2), а потім звикне множити одразу на четвірку. Так малюк не буде перенавантажувати себе новими цифрами та буде оперувати множенням на 2 і 3.

Як вивчити таблицю множення на 5

Множення на 5 вважається дуже простим, так само як і з двійкою. Адже тут дитині буде достатньо розуміти, що всі результати множення будуть закінчуватися на 0 або на 5. Множення парних закінчуватиметься нулем, а непраних — 5. А схема множення така сама: додавати 5 стільки разів, на скільки множимо.

Як вивчити таблицю множення на 6, 7, 8

Коли дитина вивчить і гарно засвоїть множення на 2-5, можна переходити до наступного кроку. Тут вона вже знатиме деякі числа, наприклад: 6х5, 4х7, 3х8. Тому частину значень вчити не доведеться. Вчити таблицю на 6, 7, 8 — найскладніша задача, саме тому можна це робити поступово, користуватися асоціаціями, лічити предмети або користуватися тренажерами онлайн.

Тренажер для вивчення таблиці множення на 6 - відео

Як вивчити таблицю множення на 9

Дуже просто пояснити дитині принцип множення на 9. Для цього потрібно написати всю схему множення в стовпчик з добутками. Паралельно запишіть у стовпчик цифри від 0 до 9 у порядку зростання, а у наступному навпаки — від 9 до нуля, у порядку зменшення.

Легкий спосіб вивчити таблицю множення на 9 - відео

Як допомогти дитині вивчити таблицю множення - поради для батьків

  • Для початку вивчіть з дитиною колонки від двох до чотирьох. І тільки потім переходьте до цифр 6, 7 8. Маючи базові знання вчити більш складні показники буде набагато простіше.

  • Можна створити гру з картками. Це допоможе пропрацювати ті рівняння, з якими виникають труднощі. На картках намалюйте складні питання і потім грайте з дитиною: вона дістає картку, відповідає на питання і бере нову.

  • Регулярно повторюйте матеріал. Навіть якщо малеча добре засвоїла матеріал, продовжуйте повторювати та створювати все нові й нові рівняння.

  • Поділіться секретами: при помноженні на 10 можна дописувати нуль після цифри, 4 можна розділити на дві 2, а у таблиці множення всі результати закінчуються на 5 або 0.

Як вивчити таблицю множення на пальцях - відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?