Як навчити папугу розмовляти — дієві методи
Категорія
Домашні тварини
Дата публікації

Як навчити папугу розмовляти — дієві методи

Як навчити папугу розмовляти —  дієві методи
Джерело:  online.ua

Часом буває таке, що поговорити ні з ким. То може ваш домашній папуга зможе замінити співбесідника? На щастя, папуга — не мовчазна рибка, що булькає у акваріумі. Домашню пташку можна навчити говорити прості слова та короткі фрази. Онлайн Гід підготував 3 дієві методи, як навчити папугу розмовляти - вони точно допоможуть перетворити тиху птаху на говіркого співбесідника.

Найбільш говіркі папуги — ара, хвилясті, какаду та жако. Але для того, щоб навчити птаху розмовляти, потрібно регулярно проводити тренування, заохочувати та хвалити улюбленця.

Як навчити папугу розмовляти - прості методи

Фото: flickr.com

1. Вивчаємо кличку

Рекомендуємо розпочати навчання папуги з найпростішого слова — його клички. Адже саме це слово він найчастіше чує від членів родини. Для цього достатньо називати його ім’я кожного разу, коли підходите до клітки. Також назвати папугу на ім’я можна в процесі годування або гри. Важливо чітко та голосно вимовляти кличку.

2. Запам’ятовуємо короткі фрази

Після того, як пірнатий запам’ятав своє ім’я, переходимо до наступного кроку. Тепер вчимо тварину вимовляти короткі фрази. Найпростіший варіант — навчити сигналізувати, що папуга голодний. Для цього за декілька годин до годування повторюйте одну фразу “Яша голодний” або “Яша хоче їсти”. Завдяки цьому пташка буде асоціювати цю фразу з їжею.

Так само можна вчити й іншим фразам. Повторювайте тренування кожного дня, по 15-30 хвилин. Через певний час птаха буде самостійно повідомляти про те, що зголодніла.

3. Вчимо пісні

Зізнавайтесь, хто хоч раз в житті мріяв про папугу, який співає пісні? Як у мультиках дитинства. Навчити і свого папугу співати цілком реально. Правда, процес дійсно не з легких.

Для цього знадобиться колонка або будь-які інші динаміки. Кожного разу перед тим, як вийти з дому, вмикайте папузі одну й ту саму пісню та ставте її на повтор. Птиці дуже позитивно реагують на яскраву інтонацію. Тому через деякий час домашній улюбленець зможе потішити господарів власним виконанням пісні.

Корисні поради для навчання папуги 

Фото: envato.com

Навчання домашнього улюбленця — не проста задача. Вона має багато тонкощів та нюансів. Ми підготували декілька порад, які допоможуть прискорити процес:

  • Папуги дуже люблять яскраву емоційну мову. Тому намагайтеся усі фрази вимовляти голосно, емоційно та відкрито, від усього серця.

  • Якщо відчуваєте, що пташка не має настрою на тренування, не тисніть на неї. Краще провести заняття в той час, коли вона буде у гарному настрої.

  • Ні в якому разі не потрібно кричати на улюбленця, підвищувати голос чи ображати. Пам’ятайте, що пташки запам’ятовують найемоційніші слова. Тому можливо папуга запам'ятає лише лайливі слова.

  • Папуги не розуміють значення слів. Тому при навчанні важливо створювати асоціації. Наприклад, кожен раз, як ви повертаєтеся додому, вітайся з домашнім улюбленцем. Через деякий час він почне відповідати.

  • Заохотити папугу до тренувань можна за допомогою смаколиків. Насіння, горішки та сухофрукти особливо сподобаються улюбленцю. Пригощайте його після тренування та хваліть, щоб мотивувати на нові уроки.

Так, навчити папугу розмовляти — справа не з легких. Для того, аби досягти гарних результатів потрібно кожного дня проводити тренування з пташкою, присвячувати їй всю увагу. Але згодом така плідна праця дасть свої результати і у вас з’явиться співбесідник, який в будь-який час зможе вислухати та дати слушну пораду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?