Як підібрати гардероб чоловікові: головні правила та стильні поради
Категорія
Стильний Гід Онлайн
Дата публікації

Як підібрати гардероб чоловікові: головні правила та стильні поради

Як підібрати гардероб чоловікові: головні правила та стильні поради
Джерело:  online.ua

Виглядати стильно та елегантно хочуть не тільки жінки, а й чоловіки. Але вони майже не стежать за модою і не завжди знаються на останніх трендах та тенденціях. Стильний Гід Онлайн розповідає, як вибрати стиль з урахуванням всіх особливостей фігури та створити гардероб сучасного чоловіка.

Який стиль вибрати для чоловіка?

Фото: envato.com

Гардероб чоловіка – це елементи одягу, підпорядковані одному або кільком стилям. Головне правило у виборі стилю: аби він відповідав вимогам дрес-коду (актуально для роботи та офіційних заходів), а також був комфортним.

Основні стилі для чоловіка:

  • Діловий – елегантний та лаконічний. Має підкреслювати професіоналізм, відповідати дрес-коду компанії та додавати впевненості. Основні елементи: класичний костюм, краватка, класичні черевики, годинник.

  • Кежуал – універсальний та комфортний, у перекладі означає “буденний”. Такий стиль характеризується простим і комфортним одягом. Він добре підходить для прогулянок, туристичних поїздок і навіть для роботи в офісі, якщо компанія не має чіткого дрес-коду.

  • Спортивний стиль – вільний та зручний. Раніше спортивні речі допустимо було надягати лише на тренування, але зараз спортивний стиль став більш універсальним та часто виступає частиною повсякденного життя. Головні елементи: трикотажні спортивні костюми, кросівки.

  • Гранж – нестандартний та оригінальний. Завдяки цьому стилю чоловіки виступають проти “стандартних” та гламурних стилів. Зазвичай образи стилю гранж копіюють одяг видатних рок-зірок. Головні елементи – шкіряні куртки “косухи”, масивне взуття, темні окуляри, рубашки в клітинку, показна неохайність.

Як правильно вибрати одяг по фігурі чоловіку?

Гардероб чоловіка - ідеї (фото - колаж)

Для того, аби створити стильний образ, недостатньо просто вибирати одяг за розміром. Потрібно знати всі особливості фігури чоловіка. Речі, підібрані з урахуванням всіх особливостей фігури, будуть підкреслювати статуру і приховають недоліки.

Основні типи фігур та особливості підбору одягу до них

  • Трикутник – широкі плечі та вузькі стегна

Це типова спортивна фігура. Такий тип вважається універсальним і не потребує особливих правил. Для стилю кежуал підійдуть трикотажні футболки та поло з трикотажним вирізом, брюки прямі, світлих кольорів. Джинси краще обирати вузьких моделей та поєднувати їх з лонгслівами.

З верхнього одягу для такого типу фігури підійде пальто класичного крою. Для ділового стилю варто вибирати класичні, приталені фасони, можна експериментувати з відтінками та цікавими принтами.

Гардероб чоловіка - ідеї (фото - колаж)

  • Прямокутник – плечі та стегна однакової ширини

Для такого типу фігури рекомендуємо вибирати речі, які допоможуть візуально звузити стегна. Приділіть увагу светрам та кардиганам крупної в’язки, світшотам та толстовкам з капюшонами.

Додати об’єму можна за допомогою аксесуарів: краваток та шарфів. Для ділового стилю підбирайте класичні брюки, рубашки з натуральних тканин та піджаки з наплічниками.

Гардероб чоловіка - ідеї (фото - колаж)

  • Трапеція – масивні плечі та ноги

Цей тип фігури також вважається типовим і підібрати одяг для нього дуже легко. Головне правило – комфорт. Не варто обирати речі оверсайз, краще віддати перевагу приталеним моделям, які підкреслюють фігуру.

Верхню частину торсу потрібно виділяти, тому варто носити светри та кофти з комірцем, сорочки. Для ділового стилю краще вибирати прямі брюки зі стрілками та піджаки прямого фасону. Не забувайте про аксесуари.

Гардероб чоловіка - ідеї (фото - колаж)

  • Овальний тип – масивні стегна, боки та округлий живіт

Обирати речі потрібно так, аби приховати недоліки та скорегувати статуру. Для цього типу фігури ідеально підходить тренд 2021 року – оверсайз та багатошаровість. Робить акцент на плечі, обираючи речі з об’ємною плечовою лінією. Худі та толстовки з капюшоном, піджаки з наплічниками.

З верхнього одягу підійдуть об'ємні пуховики та пальто з наплічниками. Брюки - класичні, карго чи чіноси. Піджаки з глибоким вирізом на одному-двох гудзиках допоможуть приховати животик та візуально вирівняти фігуру.

  Гардероб чоловіка - ідеї (фото - колаж)

Правила чоловічого стилю – поради експертів

  • Аксесуари – це не просто дрібнички, які не вартують уваги. Оберіть декілька аксесуарів, які будуть підкреслювати будь-який образ. Краще придбати дорогий годинник, пару якісних сонцезахисних окулярів, легкий та теплий шарфи. Не варто економити на аксесуарах, адже вони є вашою візитівкою.

  • Ідеальний класичний костюм має бути у гардеробі кожного чоловіка. На будь-якій діловій зустрічі у правильно підібраному костюмі ви виглядатимете стильно та впевнено. Головні правила вибору: костюм має сидіти чітко по розміру, залишатися в класичній кольоровій гамі, не обмежувати рух.

  • Тримайте всі свої речі в гарному стані. Одяг має бути чистим та відпрасованим, взуття помите та начищене. Адже людина, яка виглядає акуратно, справляє гарне враження на співбесідників.

  • Не варто заправляти джинси у взуття або в шкарпетки. Це виглядає неохайно і застаріло. Краще підвернути джинси - це виглядає стильно та лаконічно.

Чоловічий гардероб - стильні та трендові образи 2021 (відео)

Чоловік має виглядати впевнено та охайно. За допомогою правильно підібраних речей у гардеробі вдасться створити унікальний стиль для чоловіка, який підкреслить його мужність та серйозність. Користуйтеся нашими порадами при виборі елементів одягу та будете завжди виглядати на всі сто!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?