Як позбутися пігментних плям на обличчі — дієві поради косметологів
Категорія
Краса
Дата публікації

Як позбутися пігментних плям на обличчі — дієві поради косметологів

Як позбутися пігментних плям на обличчі — дієві поради косметологів
Джерело:  online.ua

Пігментні плями — це невеликі темні ділянки на шкірі. Вони являють собою лише косметичний дефект, але позбутися їх нелегко. Як же це правильно зробити? Зараз все розкажемо. Гід Онлайн зібрав дієві способи, які допоможуть позбавитися пігментних плям як в кабінеті косметолога, так і в домашніх умовах.

Що таке пігментні плями?

Фото: unsplash.com

Пігментні плями — це ділянки шкіри, які відрізняються темнішим відтінком, ніж основний відтінок шкіри. Вони можуть утворитися на шкірі при народженні або протягом життя. Вони можуть бути різної форми або відтінку, але, як правило, мають коричневий, темно- або світло коричневий кольори. Вони є безболісними, не викликають дискомфорту або печіння.

Пігментні плями яскраво проявляються влітку, але не зникають взимку, лише трохи бліднішають. Частіше з’являються на обличчі, зоні декольте, плечах. Вони не несуть жодної шкоди для здоров’я і вважаються виключно косметичним дефектом.

Звідки та чому з’являються пігментні плями?

У нашому організмі є елементи, які відповідають з колір шкіри. Це меланін, каротин, гемоглобін. Кожен з цих елементів відповідає за певні функції. Меланін захищає нашу шкіру від впливу ультрафіолетових променів. Поява на обличчі та тілі пігментних плям сигналізує про надлишок мелатоніну. Коли пігмент шкіри збирається на одній ділянці, на них з’являються темні плямки.

Провокує вироблення пігменту меланіну сонячне світло. Тому причиною пігментації можуть бути відвідування солярію, часте засмагання на сонці, відсутність використання SPF крему на постійній основі.

Але також пігментація може бути викликана проблемами з гормонами. У такому випадку лікуванням має займатися не лише косметолог, а й ендокринолог, дерматолог.

Як позбутися пігментних плям?

Фото: unsplash.com

Позбавлення пігментних плям — процес не швидкий і може затягнутися на роки. З цією проблемою допомагають боротися косметологи. Естетична медицина пропонує безліч методів позбавлення, але підбираються вони індивідуально, в залежності від результатів обстеження пацієнта.

Позбутися пігментних плям допомагають такі процедури:

  • Пілінг на основі кислот. Він допомагає очистити шкіру, активувати обмінні процеси, відновити світлий колір обличчя. За допомогою пілінгу можна злущити верхній шар шкіри, щоб стимулювати регенеративні процеси, тим самим позбутися плям і навіть омолодити шкіру.

  • Мезотерапія. Цей спосіб працює за допомогою ін’єкцій, які містять у своєму складі пептиди. Такі уколи допомагають освітлити шкіру на окремих ділянках, тим самим прибрати плями. Такий спосіб підходить для лікування невеликих ділянок світо-коричневого чи жовтого відтінків.

  • Видалення лазером. Цей спосіб є абсолютно безболісним і допомагає за допомогою лазерного шліфування обробити окремі ділянки шкіри, де є надлишок пігменту.

  • Кріотерапія. Ця процедура являє собою вплив на шкіру рідким азотом. Це дуже складний метод і використовують його для прибирання великих ділянок сильно виражених плям.

Як видалити пігментні плями в домашніх умовах?

Фото: envato.com

Незважаючи на сучасні методи лікування, існують і домашні способи, які допоможуть самостійно видалити пігментні плями. Зазвичай, для висвітлення плям використовують домашні маски, які можна приготувати зі звичайних продуктів, що знайдуться на кухні у кожної людини. Але з ними потрібно бути обережними і попередньо тестувати шкіру на алергічні реакції.

Маска з лимонним соком

  1. Беремо скибку лимона, вичавлюємо з неї трохи соку.

  2. Його наносимо на ватний диск або суху серветку. Наносимо його рівно до плями і тримаємо 7-15 хвилин.

  3. Потім знімаємо і вмиваємося звичайною водою.

  4. Проводити таку процедуру можна кілька разів на тиждень або навіть кожен день.

Маска з лимонним соком і медом

  1. Ці два інгредієнти потрібно змішати в рівних пропорціях і точково нанести на плями.

  2. Тримайте на обличчі 15 хвилин, потім добре змийте.

  3. Таку маску не можна робити кожен день, лише кілька разів на тиждень.

Яєчна маска

  1. Відділіть білок від жовтка, білок збийте виделкою, додайте трохи лимонного соку.

  2. Наносіть на обличчя на 15-20 хвилин тричі на тиждень.

  3. Ця маска насичує шкіру колагеном, вирівнює тон, а також висвітлює проблемні ділянки.

Маска з куркумою

  1. Візьміть лимонний сік і куркуму в рівних пропорціях до однорідної маси.

  2. Нанесіть її точково на пігментні плями.

  3. Це допоможе відрегулювати кількість меланіну у шкірі, тим самим освітлити плямки.

Як запобігти появі пігментних плям — поради спеціалістів

  • Регулярно користуйтеся кремом з SPF факторами. Це допоможе вберегти шкіру від ультрафіолетових променів і зменшити вірогідність появи плям.

  • Менше загоряйте на сонці і використовуйте сонцезахисні креми з високим фактором.

  • Намагайтеся знаходитися на сонці в періоди, коли воно не надто активне: до 11 і після 16 години. В інших випадках одягайте закритий одяг, не забувайте про головний убір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?