Як правильно підготувати авто до продажу — корисні поради та маленькі хитрощі
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Як правильно підготувати авто до продажу — корисні поради та маленькі хитрощі

Як правильно підготувати авто до продажу — корисні поради та маленькі хитрощі
Джерело:  online.ua

Щоб продати авто за найвигіднішою ціною, його необхідно привести в належний стан. Так ви зможете отримати за нього бажану суму, а у покупця не виникне питань після придбання транспортного засобу. Гід Онлайн підготував покрокову інструкцію, як правильно підготувати авто до продажу, щоб його купили якнайшвидше.

Що потрібно зробити з машиною перед продажем?

 Фото: envato.com

Підготовку автомобіля до продажі слід починати з кузова, адже перше, на що звертає увагу покупець – це зовнішній вигляд транспортного засобу. Дорожнє багно та дрібні камінці, подібно абразиву, створюють дрібні подряпини на всьому кузові, також з часом на бампері та інших частинах кузова з’являються невеликі вм’ятини.

Якщо ці пошкодження неглибокі, їх можна усунути за допомогою поліролю, якщо ж пошкоджена фарба, скористайтеся тонким пензликом та підберіть колір, максимально подібний до «рідного».

Також слід вирівняти всі деталі, розташовані із зовні – молдинги, накладки, шильдики. Перекошені частини облицювання створюють дуже неохайний вигляд транспортного засобу. Також потрібно замінити усі деталі зі скла, якщо вони тріснуті, пошкоджені чи втратили колір.

Проте в деяких випадках заміна деталей може викликати додаткові питання з боку покупця, тому не варт повністю міняти лобове скло через незначну тріщинку. Те ж саме стосується кузова – якщо на крилі є невелика подряпина, не варто через це замінювати всю деталь.

Підготовку салону потрібно почати з заміни дрібних деталей, що зламалися чи втратили свій вигляд – ручок, кнопок, вимикачів, прикурювача, пластикових пістонів. Це дуже «омолоджує» авто. Також приділіть увагу стельовому плафону, підсвічуванню приладів, динамікам аудіосистеми, антені, підйомним механізмам для скла.

Також рекомендуємо провести у салоні та багажнику генеральне прибирання. Вимийте весь пластик, пропилососьте покриття сидінь, почистіть від бруду гумові килимки. Також ви можете замовити хімчистку в автосервісі, проте це обійдеться не дешево.

Щодо двигуна, то він має працювати рівно, без плаваючих обертів, не повинно бути ніяких брязкань та сторонніх шумів. Якщо ви помітили якісь несправності у роботі силового агрегату, зверніться до автосервісу для їх усунення. Також слід чесно попередити про це нового автовласника.

Також необхідно вирішити усі проблеми з підвіскою, гальмами, коробкою передач та системою кермування. Зношені ШРУСи, ступичні підшипники, гальмівні колодки, невиставлений сход-розвал і схожі недоліки можуть стати причиною для торгу та суттєвого зниження ціни на ваш автомобіль.

Як підготувати машину до продажу – секрети авторинків

 Фото: envato.com

Передпродажній підготовці слід приділити достатньо уваги, аби покупець мав змогу відчути себе, як в автомобільному салоні. Достатньо звозити машину на мийку, при необхідності провести поверхневе полірування та добре вичистити салон. Це вже викличе приємні враження під час зовнішнього огляду.

Обов’язково слід приділити увагу таким факторам:

  • знаходитися всередині авто повинно бути комфортно, там не має бути бруду та сміття, сидіння та килимки мають бути чистими;

  • потенційний покупець має безперешкодно оглянути кузов, тому нашарування бруду та пилу, а також несправні ручки сильно зіпсують перше враження від машини;

  • до особистого огляду покупець повинен ознайомитися з фото транспортного засобу на сайті продаж, тому зображення мають бути чіткими, якісними, зробленими з різних ракурсів.

Виконуючи просту передпродажну підготовку, ви створюєте враження, що за машиною добре стежили.

Чи потрібно ремонтувати машину перед продажем?

Фото: envato.com

Необхідність в ремонті авто перед продажем залежить від того, наскільки серйозними є пошкодження. Так, при наявності дрібних дефектів лакофарбового покриття слід звернутися в сервісний центр та замовити послугу фарбування пошкоджених ділянок.

Це має сенс для дорогих авто, оскільки подібні маніпуляції в майстерні коштуватимуть недешево, а самостійні спроби закрасити ушкодження балончиком фарби навряд чи покращать зовнішній вигляд авто.

Простіше зробити невелику знижку під час продажу та чесно сповістити покупця про наявність дефектів.
Усунення невеликих вм'ятин також має сенс, якщо витрати на маніпуляції будуть нижчими, ніж знижка при продажі автомашини без ремонту. Якщо вм'ятини незначні, а автомобіль дорогої марки та моделі – ремонт все ж таки потрібно виконати.

Значні ушкодження через корозію – серйозна проблема, через яку вартість авто під час продажу може бути суттєво знижена. Тому ремонт в даному випадку – це необхідність. Навіть якщо ушкоджених корозією ділянок небагато – обов’язково слід їх усунути. Можливо знадобляться зварювальні роботи.

Де краще продавати авто?

 Фото: envato.com

Як правило, українці продають свої б/в авто за допомогою спеціальних сайтів, подають об’яву до газети або ж користуються послугами авторинків. Продаж б/в автомобіля через інтернет вигідний тим, що оголошення можна розмістити, сидячи вдома у кріслі, причому безкоштовно. До того ж, такий спосіб забезпечує найширше охоплення аудиторії. А ще ви можете додати до опису відеоогляд та фото автомобіля.

Продаж автомобіля через об’яву в газеті найбільш доречний, якщо ви проживаєте в невеликому населеному пункті. Є велика вірогідність, що інформація про ваше оголошення швидко розійдеться серед знайомих. Також ви можете продати автомобіль на авторинку. Перевагою такого варіанту буде те, що покупець зможе особисто оглянути транспорт та зразу ж домовитися з вами про купівлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?