Як правильно створити портфоліо, яке точно приверне увагу
Категорія
Робота
Дата публікації

Як правильно створити портфоліо, яке точно приверне увагу

Як правильно створити портфоліо, яке точно приверне увагу
Джерело:  online.ua

Портфоліо - це демонстраційна реклама навичок фахівця в будь-якій сфері. Саме у ній клієнти отримують перше враження про фахівця, у якого хочуть замовити послуги. Особливо важлива наявність такого "портфеля" у фрілансі. Онлайн Гід ділиться порадами, як створити портфоліо з нуля, яке буде точно привертати увагу.

У будь-якій сфері діяльності важливо справити хороше перше враження на замовника. Потрібно пам'ятати, що другого враження не буває. Звичайно, можна потім щось пояснювати, виправляти. Але, як то кажуть, «осад» залишився.

Щоб уникнути подібної ситуації, відмінним варіантом завжди може бути наявність портфоліо. Якщо виходити з перекладу з італійської, як портфель, то непогано мати в такому портфелі всю позитивну інформацію про себе. Та й людям, яким стає відомо про наявність у вас портфоліо, цікаво поглянути на цю інформацію. Якщо ця інформація добре оформлена і гідно представлена, ви явно у виграшній ситуації.

Як оформити портфоліо для фрілансу?

 Фото: envato.com

Перш ніж приступити до створення, необхідно визначитися з цілями наявності у вас портфоліо. Портфоліо може мати будь-яка людина, від зірки подіуму до школяра-третьокласника, який хоче всім розповісти про свої захоплення, хобі та уміння.

Якщо ви прямо зараз задумалися про створення власного портфоліо, для початку визначте основні напрямки своєї роботи або хобі, про які хочете повідомити. Непогано буде розповісти про переваги цих напрямків або про досягнення, досягнуті вами в цьому напрямку.

Навіть для себе вам доведеться визначитися, чому саме ці напрямки кращі. Перевагу кожного напрямку доведеться довести наявністю будь-яких робіт або досягнень. Ці роботи потрібно представити в одному з розділів портфоліо. Не забудьте про фактор першого враження. Портфоліо повинне бути видовищним, цікаво оформленим, таким, що не залишає байдужим. Не бійтеся яскравих фарб або незвичайності оформлення.

Дуже важливо вирішити, яким чином ви повідомите всім про наявність вашого портфоліо. Використовуйте всі наявні на даний момент технічні можливості і не забувайте періодично робити оновлення. Звичайно, наявність портфоліо не гарантує безумовного успіху. Портфоліо може спонукати вас до постійного вдосконалення, оновлення інформації, пошуків кращих дизайнерських рішень.

Як створити портфоліо з нуля - поради і рекомендації (відео)

Наявність портфоліо дає вам перевагу серед інших претендентів як людину, здатну яскраво, доступно, цікаво, професійно представити свої можливості і очікування. Як правило, люди, які мають професійне портфоліо, швидко знаходять своїх ділових партнерів і мають відмінну можливість для самореалізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?