Як розбагатіти: 7 шкідливих звичок, які заважають зберігати гроші
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

Як розбагатіти: 7 шкідливих звичок, які заважають зберігати гроші

Як розбагатіти: 7 шкідливих звичок, які заважають зберігати гроші
Джерело:  5sfer.com

Багато хто хоче бути багатим, але все залишається на рівні мрії, де людина прокидається в своєму палаці з солідним рахунком в банку. І всі ми розуміємо, що так не буде, адже життя - не казка. Але бути забезпеченим можна, якщо не робити помилок.


Lady.ONLINE.UA з посиланням на 5sfer.com пропонує список таких помилок, від яких потрібно позбутися.


1. Перестати витрачати більше, ніж заробляєш


Це смертельна помилка, яка з легкістю призводить до фінансового краху. Що ще гірше, в сучасному світі ми користуємося кредитними картами та іншими розробками, які стимулюють нас витрачати більше. Щоб приборкати своє бажання витрачати більше, варто планувати свій бюджет і намагатися його дотримуватися.


Перш ніж витратити, зароби.


Вільям А. Уорд


2. Перестати купляти речі, які не потрібні


Дійсно забезпечені люди не виставляють своє багатство напоказ. Якщо ти хочеш і можеш собі дозволити щось, ніщо не зупиняє тебе від покупки, але ніколи не роби цього, щоб вразити інших. І, як правило, ті, кого ми намагаємося вразити, нам зовсім не приємні.


Якщо ти купляєш речі, які тобі не потрібні, незабаром тобі доведеться продавати ті, які необхідні.


Уоррен Баффет




3. Не стежити за своєю фінансовою ситуацією


Це нормальний захисний механізм. Коли ми набираємо зайву вагу і не хочемо прикладати зусилля, щоб схуднути, ми починаємо уникати дзеркала.


Схожа ситуація, коли ми знаємо, що фінансові справи кепські, і не готові прикладати зусилля, щоб виправити ситуацію. Тоді ми починаємо уникати реального стану справ, що призводить до ще більшого краху. Що потрібно зробити? Як мінімум - ввести всі показники в табличку Excel або написати на папері і дуже уважно з ними ознайомитися. Це перший крок на шляху до вирішення фінансових проблем.


4. Не слідувати плану


Планування необхідно і в фінансах. Твої фінансові цілі повинні включати час, коли ти вийдеш на пенсію, оплату заборгованостей в найкоротші терміни і створення капіталу, незалежно високі твої доходи чи ні.


Переконайся, що у тебе є план на твоє майбутнє, і він включає твою фінансову стратегію і реалізацію твоєї місії.


Манодж Арора


5. Сподіватися на одне джерело доходу


Так, багато хто живе, сподіваючись на одне джерело доходу, і радіє оплаті своєї праці вчасно. Навіть ті з нас, які ведуть власний бізнес або працюють на себе, як правило, отримують дохід лише з одного джерела. Це може привести до абсолютної катастрофи. Не має значення, наскільки дохід стійкий і прекрасний. Якщо він припиниться, це спричинить фінансовий крах.


6. Залишити спроби збільшити дохід


Якщо тобі радять почати економити, ти відразу думаєш про те, на що ти зможеш менше витрачати. Неправильний підхід.


Підхід кращий - це спробувати збільшити свої доходи. Давай припустимо, що людина відкладає 25% свого доходу. Якщо дохід зростає, то сума для заощаджень автоматично теж зростає. Як би там не було, намагатися урізати свої витрати - не найкраща стратегія, на якій довго не протягнеш. Якщо ти відмовишся від багатьох чинників, це дасть тобі почуття фрустрації, що надалі приведе до нездатності досягти бажаного багатства.



7. Пріоритет трати над заощадженням


Коли у нас виникає бажання негайно задовольнити потребу купити щось, чого ми дуже хочемо, ми думаємо: "Я можу собі це дозволити, а відкласти я ще встигну". Це пізніше ніколи не настане, бо твої потреби ніколи не закінчуються.


Хімік-дослідник Ніл МакКарті почав інвестувати в дуже ранньому віці. Зараз його загальний капітал становить 2.1 мільйона. Він вважає, що вся різниця полягає в тому: «Якщо ти відкладаєш з того, що залишається від твоєї зарплати, нічого не відбудеться. Плати собі спочатку».


Якщо ти хочеш бути заможним - це не легкий шлях. Будь сфокусований на найближчі цілі, присутніх в кожному моменті і стався уважно до того, що відбувається. Переконайся, що ти уникаєш ці помилок на своєму шляху, і успіх тобі гарантовано!


Раніше ми пропонували 7 корисних лайфхаків, які допоможуть заощадити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?