Як швидко навести лад на кухні та зберегти його назавжди
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

Як швидко навести лад на кухні та зберегти його назавжди

Як швидко навести лад на кухні та зберегти його назавжди
Джерело:  online.ua

Навести лад на кухні та зберегти його назавжди – не така вже й проста задача, як здається. Що потрібно зробити, щоб позбутися безладу? Гід Онлайн ділиться дієвими лайфхаками, які допоможуть подолати хаос на кухні та з легкістю підтримувати там порядок.

Як навести лад на кухні - покрокова інструкція

Фото: envato.com

Приберіться в шафах

Завалені непотрібними речами кухонні шафи часто є головною причиною безладу на кухні. Часто там можна знайти старі електроприлади, якими вже давно ніхто не користується, сервіз, який 20 років тому вам подарували на день народження, різноманітні склянки та поіржавілі каструлі. Позбудьтеся цих речей, якщо вони вам не потрібні – скоріш за все, вони будуть припадати пилом ще не один рік, займаючи простір на кухні.

Розсортуйте кухонні приладдя

Якісь речі нам потрібні щодня, а про якісь ми згадуємо у кращому випадку раз на місяць. Їх потрібно розмістити таким чином, щоб найбільш необхідні були завжди під рукою. А ті, якими ви користуєтесь рідко, краще сховайте подалі. Також розміщуйте речі там, де вони більш всього потребуються – каструлі біля плити, ножі біля столу, на якому ви ріжете продукти, тарілки біля посудомийної машини, і т.д.

Розкладіть продукти по контейнерам

Фото: envato.com

На кухні буде значно охайніше, якщо продукти зберігатимуться в акуратних ємностях, замість того щоб бути хаотично розкиданими по шафам. Придбайте окремі контейнери для сипучих продуктів (гречка, рис, квасоля, макарони сіль, цукор). Вони займатимуть мінімум місця та завжди будуть під рукою. А щоб продукти було простіше знайти – зробіть на контейнерах маркування. Для приправ теж можна виділити окремий органайзер для зберігання.

Зробіть систематизацію

Поратися на кухні буде набагато легше, якщо ви знатимете, де що знаходиться. Для цього розподіліть шафи по призначенню – одна для посуду, друга для кухонних приладів, третя для харчових продуктів. Кожну шафу також розділіть на відсіки. Так, наприклад, у шафі з посудом можна виділити окремі полички для тарілок, інші – для чашок, тощо. У нижніх шухлядах можна зберігати більш габаритні речі, наприклад, каструлі та сковорідки.

Не захаращуйте робочу поверхню

Вільна робоча поверхня створює охайний вигляд всієї кухні. Візьміть собі за правило – після завершення готування з робочої зони потрібно прибрати все зайве, після чого протерти її ганчіркою. Щоб на стільниці нічого не лежало, дошку для нарізання можна повісити на гачок на стіні, ножі скласти у спеціальну підставку, все інше можна розмістити на додаткових поличках чи у шафах.

Сміттєвий бачок завжди тримайте поряд

Часто сміттєвий бачок чи відро тримають під раковиною. Та це не дуже зручно, адже в процесі готування його потрібно кожен раз діставати, щоб щось викинути. Набагато зручніше розмітити сміттєвий бачок на видному місці, наприклад, біля столу, на якому ви ріжете продукти. Деякі бачки оснащені спеціальним механізмом з педаллю, тому вам не доведеться щоразу бруднити руки, щоб його відкрити.

Мийте посуд у кінці дня

Фото: envato.com

Створіть звичку – перш ніж лягати спати, слід обов’язково вимити весь брудний посуд. Після цього також не забувайте ставити все на свої місця. Так не буде накопичення тарілок, чашок та каструль у раковині, що само по собі виглядає дуже неохайно. Раковину після посуду теж необхідно мити, адже наліт, іржа та бруд у ній псують загальне враження від кухні.

Не залишайте в холодильнику недоїдені продукти

Окрім того, що такі продукти швидко псуються та становлять загрозу для здоров’я, вони захаращують холодильник. В результаті для інших продуктів не залишається вільного місця. Також недоїдки часто стають причиною неприємного запаху. Якщо не можете доїсти шматочок ковбаси, декілька ложок пюре чи сметану на дні банки – краще викиньте їх у смітник.

Використовуйте паперові та вологі серветки

Звичну для господинь старшого віку кухонну ганчірку краще замінити на серветки з паперу чи тканини. Вони допоможуть швидко позбутися від плям жиру чи інших забруднень, доки ці забруднення не встигли засохнути. Після чого одноразову серветку можна просто викинути, не обтяжуючи себе її пранням. Серветками також зручно протирати робочу поверхню після готування та витирати ними руки.

Прибирайте кришки пилососом

Спеціально для кухні можна придбати акумуляторний міні-пилосос, який забезпечить чистоту від хлібних крихт та дрібного сміття. Такий прилад не потребує підключення до електромережі та має невеликі габарити, тому його можна зберігати в одній з кухонних шаф. Міні-пилосос можна не тільки використовувати для прибирання підлоги замість віника, а ще й для очищення поверхні столу.

Слідкуйте за чистотою плити

Фото: envato.com

Газову плиту чи електричну варильну поверхню необхідно мити поролоновою губкою зі спеціальним очищаючим засобом «антижир» відразу ж після того, як на неї щось вилилося. В інакшому випадку позбутися плям застарілого жиру буде набагато складніше. Те ж саме стосується духовки та мікрохвильової печі – їх внутрішню частину потрібно протирати відразу ж після використання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?