Як відбілити зуби в домашніх умовах: ефективні способи
Категорія
Краса
Дата публікації

Як відбілити зуби в домашніх умовах: ефективні способи

Як відбілити зуби в домашніх умовах: ефективні способи
Джерело:  online.ua

Чищення зубів двічі на день і регулярне відвідування стоматолога не всім допомагають зберегти білосніжну голлівудську посмішку на довгі роки. У більшості людей найчастіше зуби жовтіють під впливом негативних факторів. Це легко виправити! Ділимося ефективними способами, як відбілити зуби в домашніх умовах швидко і безпечно.

Джерело:  ONLINE.UA

Яскраво-білі зуби сприймаються як символ здоров'я і краси. У повсякденному житті ми часто самі забираємо у них їх білизну, чи то курінням, чи вживанням кави або алкоголем, які в корені впливають на колір зубної емалі. Але не тільки ці чинники призводять до жовтизни або потемніння зубів.

Причини потемніння зубів

Фото: envato.com

Причина потемніння зубної емалі найчастіше криється в зубному нальоті, джерелом якого є різного роду речовини, такі як сигаретний дим, кава, чай, червоне вино, червоні ягоди — малина, ожина, чорниця або смородина. Навіть спеції, такі як каррі або куркума, можуть фарбувати ваші зуби. Якщо все це доповнити недостатньою гігієною порожнини рота, кольоровий наліт може осісти на зубах назавжди.

Але причини можуть бути й в іншому. Спадковість також чинить свій вплив, адже у кожної людини з народження свій основний відтінок зубної емалі, а у деяких він просто темніше. Також з віком настає момент, коли поступово якість і міцність емалі знижується, в той час як дентин, який має темно-жовтий колір, починає просвічуватися.

Способи відбілювання зубів в домашніх умовах

Фото: freepik.com

Стоматологи стверджують, що забезпечити собі гарну посмішку можна легко і просто — достатньо всього лише змінити раціон. Рекомендується включити в меню: сир, молоко, сметану, тверді сорти сиру. Ці продукти містять кальцій і зміцнюють емаль, за рахунок чого вона ущільнюється і набуває насиченого білого відтінку.

Ось ще кілька безпечних і ефективних способів відбілити зуби:

  • Їжте сирі фрукти і овочі

Яблука, груші, морква, броколі або селера-все це фрукти з високим вмістом клітковини, які працюють як натуральна зубна щітка. Втім, очистити зуби можна будь-якими фруктом чи овочем, які мають більш тверду структуру і містять клітковину.

  • Паста з харчової соди

Харчова сода, змішана з водою в пасту, працює як ефективний відбілювач. Але не варто використовувати її занадто часто. У короткостроковій перспективі сода видаляє плями із зубів, але в довгостроковій перспективі послаблює емаль, через що, як ми вже говорили, дентин починає просвічуватися, а зубний ряд, навпаки, темніти.

  • Гвоздична олія

Карієс супроводжується типовим потемніння зубів. Якщо вам потрібно видалити це потемніння, гвоздична олія відмінно підходить для цього — просто додайте її до зубної пасти і нанесіть суміш на зуби за допомогою щітки. Через кілька разів використання темне фарбування карієсу зникне.

  • Оливкова олія

Оливкова олія має також досить сильні очищувальні властивості і може бути застосована для відбілювання зубів. Візьміть столову ложку олії, змочіть в ній ватний тампон і потріть їм зуби. Повторювати таку процедуру можна 2-3 рази в тиждень, а вже 10-15 днів почне проявлятися ефект.

Безпечними відбілювачами зубів в домашніх умовах також можуть бути: бананова шкірка, активоване вугілля чи кокосове масло. Але не варто ними захоплюватися, інакше можна спровокувати виникнення проблем з чутливістю зубів і кровоточивістю ясен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?