Як відрізнити оригінальний iPhone та не потрапити на підробку
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Як відрізнити оригінальний iPhone та не потрапити на підробку

Як відрізнити оригінальний iPhone та не потрапити на підробку
Джерело:  online.ua

Плануєте покупку новенького iPhone, але побоюєтеся потрапити на підробку? Що робити, аби вберегти себе від шахраїв? ТехноГід Онлайн розповідає, як відрізнити оригінальний iPhone від підробки та не придбати телефон, який не має с продукцією Apple нічого спільного.

Як відрізнити оригінальний айфон від підробки?

Фото: unsplash.com

Перед придбанням iPhone потрібно звернути увагу на наступне:

  • Корпус

Якість збірки — один з головних показників оригінального телефону. Айфон має бути якісно зібраний, рівно, без затьоків клею чи тріщин. А от у підробки можуть бути видні сколи та тріщини. До того ж покрутіть пристрій в руці. Він не має хрустіти чи тріщати.

Зверніть увагу на роз’єми. Вони мають бути зроблені з якісних матеріалів та чітко зафіксовані. Ще огляньте написи. Вони повинні бути рівні, чіткі, без помилок. Логотип має бути надійно закріпленим, не змиватися та не злущуватись від дотиків.

  • Дисплей

У дисплеї потрібно перевіряти перш за все його справність. Подивіться, чи справно сенсор реагує на ваші дотики, чи не пригальмовує картинка. Зображення має бути яскравим та приємним оку. До того ж зверніть увагу, чи дисплей щільно прилягає до корпусу. У підробок зазвичай можуть бути з цим проблеми.

  • Камера

На камеру також потрібно звертати увагу як при зовнішньому огляді, так і при огляді застосунку. Спершу огляньте камеру зовні. Її об’єктив має бути рівним, чистим, розташованим в спеціально відведеному місці.

Перевірте, чи є під склом тріщини, пил, бруд. Такі деталі можуть свідчити про підробку. Після увімкнення перевірте застосунок камери. Чи добре фокусується камера? Чи не розмите зображення? Фото виходять якісні та яскраві чи замилені? Перевірте, чи плавно працює зум та як камера знімає відео. У оригінальному пристрої камера має бути не замиленою, а знімати чіткі картинки.

  • Деталі

Звертайте увагу не лише на масштабні і великі деталі, а й на дрібнички. Наприклад, зверніть увагу на застосунок годинника. На оригінальному телефоні годинник буде показувати актуальний час, а маленькі стрілочки рухатимуться, як на справжніх годинниках. А от у підробках такі деталі не продумують.

Також зверніть увагу на написи на екрані. Вони мають бути чіткі, рівні, без помилок. А усі піктограми застосунків мають бути квадратні, з закругленими бортиками. Та й загалом весь інтерфейс має бути приємним для ока, інтуїтивно зрозумілим.

Ще одна деталь — повзунок звуку. Про нього зазвичай забувають та навіть не звертають уваги. А саме він може видати підробку замість оригінального телефона. Отож коли ви переводите повзунок, телефон повинен чітко реагувати вібросигналом.

Як дізнатись чи оригінальний iPhone за серійним номером?

Фото: unsplash.com

Один з найкращих методів для визначення неоригінального пристрою є перевірка IMEI-коду. Це особливий код, який має кожен пристрій.

  1. Для початку зайдіть в налаштування телефону.

  2. Потім до вкладки “Про пристрій”.

  3. Копіюйте цей код та зайдіть на офіційний сайт Apple чи інші сторонні сервіси.

  4. Введіть код у спеціальне віконце та подивіться, чи інформація про телефон відповідає пристрою.

  5. Далі дістаньте слот Сім-карти, адже на ньому також прописаний цей код. Якщо коди співпадають, то у вас в руках оригінальна модель iPhone.

Як дізнатися чи оригінальний iPhone — практичні поради

Фото: unsplash.com

Обов’язково увімкніть пристрій. На екрані не має бути “битих пікселів”. Не важливо, телефон новий чи б/в. Краще це зробити у присутності продавця-консультанта. Він побачить проблему та замінить пристрій.

Перевірте роботу Face ID чи Touch ID. Вони мають працювати вправно, без жодних багів. На старіших моделях з кнопкою перевірте Touch ID, а на більш нових, без головної кнопки, перевірте розблокування сканування обличчям.

Купувати оригінальну техніку краще лише у авторизованих продавців. Для цього можна зайти на офіційний сайт Apple, вибрати країну та знайти вкладку “Де купити”. Тицяйте на неї і побачите список магазинів, які є авторизованими реселлерами, тобто офіційно продають техніку в Україні. А купуючи у неофіційних реселерів можна потрапити на підробку.

Як відрізнити оригінальний iPhone від підробки - відео

Ось такі нескладні правила допоможуть вам відрізнити оригінальний iPhone від підробки. Зберігайте цю статтю, аби завжди мати її під рукою. Бажаємо лише оригінальних пристроїв вам!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?