Як відучити дитину від соски без проблем – дієві методи
Категорія
Онлайн Гід для Мам
Дата публікації

Як відучити дитину від соски без проблем – дієві методи

Як відучити дитину від соски без проблем – дієві методи
Джерело:  online.ua

Соска - повноцінний член сім'ї і дуже зручний предмет, який служить заспокійливою забавою для малюка. Дитина росте, розвивається і одного дня настає момент прощатися з пустушкою, але більшість дітей це категорично відмовляються робити. Онлайн Гід для Мам розповідає, як відучити дитину від соски без проблем і страждань.

Як свідчать численні спостереження медиків і психологів, дитина досить легко розлучається з пустушкою в період від 3 до 6 місяців. Це вік, коли всі дії малюка в більшості відбуваються поки що несвідомо, а значить, легко.

Чим старшою стає дитина, тим складніше буде відучити її від пустушки - відвикання буде проходити болісно та з капризами. Але зробити це доведеться, адже при тривалому використанні соски формується неправильний прикус у дитини та створюються благотворні умови для розвитку карієсу. Тому не варто з цим тягнути до 2 років!

Відучувати дитини від соски важливо з мінімальним травмуванням дитини. Різкість і категоричність доведеться зовсім відставити, замість чого використовувати найказковіші і найдобріші методи.

Для дитини більш прийнятним варіантом відмови від соски буде не ваша ініціатива і наполегливість. Це варто перекласти на вигаданого персонажа, який обдарує малюка після того, як забере вже не потрібний дитині предмет.

Як відучити дитину від соски - 3 дієвих методи

 Фото: envato.com

1. Втрата соски

Це один з найпростіших способів вирішення проблеми. Але він може виявитися не завжди успішним, проте спробувати варто.

При втраті соски сховайте її, сказавши малюкові, що пустушка загубилася. Пошукайте пустушку разом з дитиною, щоб малюк зміг переконатися в тому, що її дійсно ніде немає.

Але якщо ви бачите, що дитина дуже засмутилася, при засипанні плаче через втрату, значить, з відвиканням від соски варто трохи почекати. У даній ситуації розіграйте історію, що соска несподіваним чином знайшлася і повернулася до свого господаря.

2. Подарунок мишеняти

Даний спосіб потребує трохи вашої імпровізації, але при цьому, швидше за все, допоможе відучити малюка від пустушки.

Отже, дитині слід піднести таку історію: у мишки, що живе недалеко в нірці, народилися мишенята, і одному мишеняти не вистачило соски. Ти ж уже підріс, тобі соска не так потрібна як щойно народженому мишеняти, давай віддамо. Мама-мишка прибіжить і забере її.

При цьому дуже важлива реакція малюка. Якщо він згоден, тоді ви разом берете соску, кладете її на серветку і залишаєте в затишному містечку на підлозі, наприклад, біля холодильника, недалеко від вигаданої мишачої норки.

Потім треба піти з малюком і погратися, щоб відвернути його увагу від пустушки. У цей момент прибираєте тихенько соску і залишаєте дитині частування від мишки.

Через деякий час загляньте з дитиною в те місце, де залишали соску, знайдіть там смачненьку подяку від мами-мишки (подбайте про цю маленьку приємність для вашого малюка заздалегідь - приготуйте вафлю, печиво або ще щось смачненьке).

3. Обмін з казковим персонажем

Якщо ваше чадо вже не зовсім малюк, а цілком свідома дитина, що орієнтується в казках, відповідним варіантом порятунку від соски може стати обмін з казковим персонажем. Виберете одного з улюблених казкових героїв дитини і розкажіть історію.

Наприклад: коли діти дорослішають, даний казковий герой приходить вночі і забирає соску, залишаючи символічний подарунок. Піднесіть так, що цей процес дуже значимий та цікавий.

Заздалегідь підготуйте подарунок - це може бути, наприклад, невелика іграшка із зображенням саме цього героя, що стане приємним сюрпризом для дитини. Акуратно проведіть казковий обмін, а вранці радісно дивуйтеся і захоплюйтеся разом з малюком.

Важливо: попередьте малюка заздалегідь, щоб він не був поставлений перед фактом. Дитина повинна знати, що це трапиться і це буде означати те, що вона вже підросла.

Виберіть відповідний для вашої дитини варіант, підберіть найбільш вдалий час і не бійтеся приступити до дії - відучити дитину від соски важливо, щоб не виникли більш серйозні проблеми через використання пустушки. Здоров'я вам і вашим дітям!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?